Šta je novo?

AUDIO-CD za 9 minuta?

BOOK

Čuven
Učlanjen(a)
04.05.2002
Poena
619
Da li je ovo puno?

Data CD mi kopira za 2:56 minuta, a audio CD za cak 9:00!

Koristim on-fly kopiranje. Citanje mi radi TOSHIBA 40x, a pisanje TEAC iste brzine.

Da li je to normalno i ako nije u cemu bi mogao da bude?

Pozdrav.

ne citaju svi citaci audio diskove kao i data diskove - uglavnom su sporiji po tom pitanju tako da je to sasvim normalno...

BOOK je napisao(la):
Da li je to normalno i ako nije u cemu bi mogao da bude?
Pozdrav.

Sve Toshibe su fabricki ogranicene u brzini citanja/extractovanja audio cd-ova.

Dakle, mnogo bolja (i brza) varijanta je da audio diskove prvo 'grebujes' na hard TEACom (kome je max brzina audio ekstrakcije ~40x), pa onda rezes.

Vince Carter je napisao(la):
Dakle, mnogo bolja (i brza) varijanta je da audio diskove prvo 'grebujes' na hard TEACom (kome je max brzina audio ekstrakcije ~40x), pa onda rezes.

Kako moze da bude brze ?!?! Nema shanse da grabuje i nareze audio cd za manje od 9 minuta ...

Swiper je napisao(la):
Kako moze da bude brze ?!?! Nema shanse da grabuje i nareze audio cd za manje od 9 minuta ...

Tako je! Ovo sam probao i dosta je duze!

Interesantno, kada MP3 CD ubacim u TOSHIBU i narezem audio CD od nekih selektovanih MP3 pesama, sve odradi za 3 minuta!

BOOK je napisao(la):
Tako je! Ovo sam probao i dosta je duze!

Interesantno, kada MP3 CD ubacim u TOSHIBU i narezem audio CD od nekih selektovanih MP3 pesama, sve odradi za 3 minuta!

Sta je duze ? Kopiranje cd-a ili grabovanje pa rezanje ?

Swiper je napisao(la):

Pa naravno da je duze grebovanje pa rezanje.

Aca je napisao(la):
Pa naravno da je duze grebovanje pa rezanje.

Znam da je duze nego sam pitao sta je konstatovao BOOK, na sta je on mislio da je duze ... :)

Ja bih se ipak pre opredelio za varijantu grebovanje, pa snimanje, jer ako snima 9 minuta, a ti podesis 40x koliko puta se inicijalizuje buffer underrun protection? :(
Ali ako radi bez greske: who givZ a shit :D

A sto pa mora da reze sa 40x, ja recimo kopiram on the fly sa 20x i disk od 700Mb snimim za manje od 4min i 30sec.

Swiper je napisao(la):

Cini ti se. :cool:
Evo sada sam u Neru TEACom grebovao audio disk od punih 80min, i trajalo je nesto manje od 3:30. Dodaj na to ~3:20 za snimanje @40x (tom brzinom je covek rezao) i to je ~7min, ili naravno manje ako disk nije maksimalne duzine. Pri tome se ne aktivira Burn Proof x puta.
:cool:

PJ je napisao(la):
Ja bih se ipak pre opredelio za varijantu grebovanje, pa snimanje, jer ako snima 9 minuta, a ti podesis 40x koliko puta se inicijalizuje buffer underrun protection? :(

Naravno, tako je mnogo bolje.

Swiper je napisao(la):

Duze je grabovanje+kopiranje sa HDD-a, nego on-fly kopiranje, koje je 9 minuta.

Da li postoji neki nacin da resim problem?

BOOK je napisao(la):

Zato sto se prema MP3 pesmama odnosi kao prema bilo kojim drugim podacima pa ih zato cita/reze maksimalnom brzinom, dok je kod audio ekstrakcije to obicno ograniceno, npr na mom NEC DVD-u audio ekstrakcija je ogranicena na 8x.

Vrh Dno