Šta je novo?

Audio CD bez pauza...

Zli_Carobnjak

Čuven
Učlanjen(a)
07.04.2001
Poena
630
Vidjali ste one diskove sa 30tak pesama,kako moze to da se uradi ?? Znam da se skrate pesme,ne zanima me to,nego ono sa prelazima [koji kao da ne postoje] kad se slusa CD imas utisak da je sve u kontinuitetu [znaci bez pauze izmedju pesama] ali on uchita 30..ili koliko vec ima[i mozes da prebacis na koju zelis].Kako to moze da se uradi?

P.S. nadam se da ste me razumeli sta Vas pitam...

U Nero-u selektujes sve pesme koje su za rezanje (osim prve, zbog standarda), i u properties-u selektujes da pauza izmedju pesama bude 0 sekundi (default je 2s), i kada rezes stavis obavezno Disc-At-Once. Nadam se da si na to mislio...

Iz mog iskustva bih samo dodao da je mozda bolje da umesto "0 seconds" stavis "0 frames". Meni se desavalo da sa ovom prvom opcijom ipak ostane minimalna, tj. primetna pauza izmedju pesama.
Ovo sto je Vince govorio je postupak "cim se jedna pesma zavrsi, istog trenutka pocinje druga". Ukoliko si, pak, hteo da kraj prve umiksujes u pocetak druge, i to se moze izvesti veoma lako iz NERO-a:
opet ides na "properties" zeljene pesme i izaberes "crossfade with previous track" opciju, kao i broj sekundi koliko zelis da se preklapaju. A potom iz NERO-vog "Audio Editora" uradis zeljeni "fade out" za prvu i "fade in" za drugu pesmu.

Jesili probao taj crossfade? Sa kojom verzijom i sa kojim recorderom?
Ja sam probao jednom i ne secam se sta je bilo (znam da nije uspelo), a drugaru se desavalo da ceo disk bude samo sustanje i sl....

Mislim da je carobnjak trazio nesto tipa Atomix MP3 ili kako se vec zove program koji ti sve to sam odradi i zvuci odlicno....

Evo predlog: uzmes software tipa soundforge, napravis mix u duzini trajanja diska ili koliko ti vec treba, napravis rezove gde ti najvise odgovara i snimis iz NERO-a sa 0 sekundi ili jos bolje, sto covek rece 0 frejmova.....

...jesam probao, Nero verzija 5.5.5.1 . Radi.

Hvala na pomoci...ALI je problem u tome sto koristim WinOnCD a ne NERO,ali ipak cu znaci morati da menjam...Probao sam Atomix-om on radi super to,ali se to snimi kao jedna pesma od 7x min.
Moze li to ikako u WinOnCDu?

BTW ja nadjoh ver. 5.5.7.2 chini se da je to najnovija,nije ni bitno,sad cu da vidim kako sljaka.

WinOnCd 3.8 konkretno ima ovarlap (crossfade) opciju ali nije pouzdana jer pravi "pukotine" i zna ponekad da ruinira stvar (ovo vazi za direktno rezanje mp3-a).

Nadji negdje program mixmaister i sa njim ces u dva poteza umiksati (prvi potez) i napraviti trekove za svaku pesmu iz mixa ponaosob (drugi potez). Potrebno je jos gotov mix (trekove koji su obelezeni rednim brojevima) snimiti bez pauze (obavezno disc at once) i dobices perfektan mix (u domenu ovelaping-a odnosno prelaza) za minimalno potrebno utroseno vrijeme.

PS. Mozes mixati i bitazno (po brzini i sinhronizovano (bit u bit))

Zorro je napisao(la):
Iz mog iskustva bih samo dodao da je mozda bolje da umesto "0 seconds" stavis "0 frames". Meni se desavalo da sa ovom prvom opcijom ipak ostane minimalna, tj. primetna pauza izmedju pesama.
Ovo sto je Vince govorio je postupak "cim se jedna pesma zavrsi, istog trenutka pocinje druga". Ukoliko si, pak, hteo da kraj prve umiksujes u pocetak druge, i to se moze izvesti veoma lako iz NERO-a:
opet ides na "properties" zeljene pesme i izaberes "crossfade with previous track" opciju, kao i broj sekundi koliko zelis da se preklapaju. A potom iz NERO-vog "Audio Editora" uradis zeljeni "fade out" za prvu i "fade in" za drugu pesmu.

Postoji simpatican programcic MP3 Cd Burner, lako se korsiti prilicno je dobar i ima dobre crossfade opcije.

Nabavi Easy CD Creator ... U njemu mozes da namestis da se pesme miksuju jedna u drugu itd... Vec sam jednom o ovome pisao ..
Sve to mozes da preslusas pre nego sto narezes i na kraju naravno Disc-At-Once !!!

Zaboravih .. Easy CD Creator Platinium 5

Hvala ljudovi puno.
Sad cu da ga bacim na muke. :D:D

Kako..

nov sam u ovom poslu,pa mi nije sve bas najjasnije.Gde se nalazi "audio editor",sto je Zorro napisao,i gde da stavim Disc-at-one,kako je Vine objasnio???please help:wave;

Audio editor:
otvoris Nero, iz Wizarda izaberes "Audio CD", u desnom delu ekrana pronadjes zeljene pesme i prevuces ih u levi. Onda desni klik na ime pesme koju zelis da "editujes"...
Disc-at-once:
ova opcija (i jos neke) ti se pojavljuje kada pritisnes dugme za "snimanje".

Nazad
Vrh Dno