Šta je novo?

Audigy LS 26 €, vredi li?

RUS

Čuven
Učlanjen(a)
18.01.2001
Poena
619
Dakle ko što rekoh u naslovu da li se isplati više uzeti pomenutu karticu ili Live 5.1 pošto je cena za oba modela vrlo slična.

Usput da pitam da li je neko čuo Logitech X-530 zvičnike? Kakvi su u odnosu na Altec lansing 3151?

Pozdrav

Audigy LS je Audigy 1 Player samo bez FireWire-a..
naravno da je bolji od Live-a, nova generacija DSP-a, bolji odnos signal-shum...

ako ti ne fali pomenuti interface na plochi, uzmi je, 26€ je dzzaba..
ja sam je uzeo kad je bila ~40€, a i to je bilo jeftino za tu kartu, jedino ne znam na chemu su shtedeli kad sad koshta toliko..
jedina ( moja ) zamerka je shto nema driver-e ( i ne podrzzava) za DOS, ali imam blagi oseccaj da ti to necce predstavljati problem;)

pozdrav

H.U.D. je napisao(la):
...naravno da je bolji od Live-a, nova generacija DSP-a, bolji odnos signal-shum...

Dzabe poboljsan odnos signal/shum DSP-a, kad je ostatak komponenti na stampanoj ploci, a pogotovo konektori na istoj, na smesnom nivou.

Vredi kartica svake pare. ima bolji zvuk od Live!-a, tu nema diskusije. Ja sam izvadio Live! iz masine, stavio Audigy LS i verujte oseti se razlika. Verovatno bi bilo bolje da su konektori kvalitetniji, ali za te para ne treba ni ocekivati vise ;)
kartica je sa vecim hardverskim mogucnostima, brza, ima bolje drajvere od Live! serije i ono najvaznije skuplja je samo nekih 5 eura!

P.S. Jos jedna vazna stavka je to sto trpi povisenu magistralu za razliku od Audigy 2 ( glavni razlog zasto ja do sada nisam kupio Audigy 2 :wall: ), nema onog cuvenog "puc i krc". sve u svemu Live! ode u zasluzenu penziju. Slava mu!

Mislim da vredi Audigy LS jer nije mnogo skuplja od Live a ipak daje više i opravdava višu cenu.

GoranM je napisao(la):
...ima bolji zvuk od Live!-a, tu nema diskusije. Ja sam izvadio Live! iz masine, stavio Audigy LS i verujte oseti se razlika...

Moram malo da zekim! :d

Kakva je razlika (kolika!) i na kojem ozvucenju?

Delija je napisao(la):
Moram malo da zekim! :d

Kakva je razlika (kolika!) i na kojem ozvucenju?
Pa kad se na Genius Wooden 5.1 ( onom braon, drvenom) lako uocava razlika, mogu misliti kolika je tek na nekoj ozbiljnijoj spravi :)
Inace razlika je u tome sto je bas cistiji i odsecniji, a srednji i visoki tonovi su prilicno bolji, da ne kazem da se ne mogu porediti :)

GoranM je napisao(la):
Sve u svemu Live! ode u zasluzenu penziju. Slava mu!
Pa nije umro, majku mu, samo je penzionisan... :d:d

da da ...

Imao Live, stavio Audigy2 ... razlika i vise nego primetna.
(ne bih verovao da nisam probao i cuo).
Naravno, sve to zavisi od ozvucenja.
Audigy trazi dobar set zvucnika da bi ti pokazao sta moze.

Gde ima da se kupi za tih 26 e?

Slazem se da je Audigy LS bolji od Live!-eta, samo sto je do skoro bio osetno skuplji i nije zasluzivao toliku razliku u ceni, dok danas, kada je razlika < 10€, mislim da je Audigy pravi izbor.

obavezno uzmi, ja je imam na jazz sp 9940B xtra radi, a testirao sam i A2, nisam zadovoljan. 26 eu je Dz. Qpi, trci sve petama u dupe udri

faust je napisao(la):
obavezno uzmi, ja je imam na jazz sp 9940B xtra radi, a testirao sam i A2, nisam zadovoljan. 26 eu je Dz. Qpi, trci sve petama u dupe udri
Sta to fali Audigy-u 2, sto ima Audigy 1?

Zasto nisi zadovoljan dvojkom... a jesi kecom?

Ono sto "fali" je da je isti Q, ali je skuplji. :d

Nazad
Vrh Dno