Šta je novo?

Audigy 2 ZS/LS (SE) ?!?

AyS^

Čuven
Učlanjen(a)
22.12.2003
Poena
619
Interesuje me u cemu je razlika izmedju ZS i LS modela ? drug je kupio neke Neo zvuchnike 5.1,(na integrisanoj zvucnoj) (Asus K8N-E) , e sad,interesuje ga kad bi presao na Audigy 2 LS ili ZS koliko bi poboljsanje dobio sto se tice kvaliteta/cistoce zvuka? i da li je opravdana razlika u ceni od oko 50e izmedju Audigy 2 ZS i LS ? btw sta je "Audigy 2 SE"?

pomogao bi mu ja ali nikad nisam koristio integrisanu zvuchnu :S:

Imas specifikacije za sve te kartice i mozes ih lako uporediti na creative sajtu ili kod uvoznika. Ja licno ne bih uzimao LS ni SE jer ne volim te sufikse -- mirisu na nesto sakato.

Poslednja izmena:
audiofreak je napisao(la):
Imas specifikacije za sve te kartice i mozes ih lako uporediti na creative sajtu ili kod uvoznika. Ja licno ne bih uzimao LS ni SE jer ne volim te sufikse -- mirisu na nesto sakato.
Ako zelis coveku zlo samo ga posalji na Creative sajt. :d
Salim se :)
Nema osakacene zvucne kartice kao sto je to slucaj sa grafickim karticama. Razlikuju se po ton generatoru, kvalitetu izrade ( pozlacenim kontaktima ) i kolicini prikljucaka. Ove skuplje imaju IEEE1384 ili DV ulaz za digitalne kamere. Podrska za THX i DTS 2, 3, 4 standard. Takvu imam i ja. Znaci Audigy 2 bez ikakvog prefiksa i ima 106db naspram Audigy 2 ZS 108db.
Ili kupi Audigy 1 ili Audigy 2 ZS. Ako negde mozes da nadjes Audigy 2 Value za 55e moze biti dobar izbor. :wave:

ZS ima firewire priključak na sebi i ako ti nije potreban (a verovatno da nije) ja je ne bih uzimao. Kao što je pomenuto u prethodnom postu, verzija audigy 2 koja košta oko 50e (value ili tako nešto) je sasvim dovoljna i mnogo je bolja od bilo kojeg integrisanog rešenja :)

Poslednja izmena:
@astrolog
Komso, taj Audigy moze samo da sanja bilo sta iznad 90dB za odnos signal/shum.Nazalost, ali je tako.

Delija je napisao(la):
@astrolog
Komso, taj Audigy moze samo da sanja bilo sta iznad 90dB za odnos signal/shum.Nazalost, ali je tako.
Ma znam ja to komsho ali tako se deklarise. :d
Nemam ja uredjaje pa da proverim koliki je paravi odnos signal/shum pa da postujem rezultate. Pisem onako kako na zvanicnom sajtu pise. Ne zelim da pravim zbrku, jel je ionako sve smuljano na Creative sajtu. :)

Sajt im je stvarno konfuzan... :S:

Da li je neko imao prilike čuti Audigy SE?
Prošle nedelje sam u jednoj prodavnici u Novom Sadu video tu karticu ali me malo pokolebalo to SE.Cena je bila oko 3300 dinara.
Kakvo je vaše mišljenje;da li se isplati dati tih 10-tak€ više za Audigy SE od neke obične Live?

Ovo i mene zanima... tachnije, koliko neki neupuceni korisnik uopshte i moze primetiti razliku i kolika je ona uopshte?

_Silent_ je napisao(la):
Ovo i mene zanima... tachnije, koliko neki neupuceni korisnik uopshte i moze primetiti razliku i kolika je ona uopshte?
Pa zavisi od toga na sta se kartica ukljucuje recimo za reprodukciju. Ako je na nekoj HI-FI liniji onda se razlika moze uociti. Na obicnim 2.1 ili 5.1 kompjuterskim zvucnicima tesko. :)
Ako se zvucna iskljucivo koristi za reprodukciju, moja preporuka je u svakom slucaju Creative Live 24bit 6.1 jer je najjeftinija a odradjuje posao kako valja. :)

Po mom misljenju, best buy bi trebalo da bude audigy 4 bulk koji kosta 6000 dinara... i to lepo u radnjama (potražiti na pc berzi). preko 90 evra je audigy 2 zs bulk koji doduše ima pozlaćene konektore, ali... šta ja znam, 4 fakat ima noviji čip i podržava eax 4.0 hd advanced... a 2 zs "samo" eax 4.0... :)

astrolog je napisao(la):
Pa zavisi od toga na sta se kartica ukljucuje recimo za reprodukciju. Ako je na nekoj HI-FI liniji onda se razlika moze uociti. Na obicnim 2.1 ili 5.1 kompjuterskim zvucnicima tesko. :)
Ako se zvucna iskljucivo koristi za reprodukciju, moja preporuka je u svakom slucaju Creative Live 24bit 6.1 jer je najjeftinija a odradjuje posao kako valja. :)

Slazem se solidan HI-FI,DOBRI KABLOVI ( !!! ) i :,,: i definisanost zvuka je poprilicno osetna! Cak i na NEO sw-x51bk (5.1) zvucnicima se oseca razlika ( sto verujem nije zanemarljivo za one sto vole da se igraju, meni licno znaci nista manje od grafike ) u odnosu na SB Live Value 4.1 DIGITAL (model ct4380), Audigy 1394 (model sb0090),druge nisam probao...inace pricam o Audigy 2 ZS (model SB 0350) e sad ako ZS nema 108db... kolko onda tek imaju one integrisane...
Iskreno preporucujem Audigy 2 ZS (model SB 0350) nije sto je moj al od njega glava stvarno boli :,,: :banana: :zgran: :eyebrows:

MAX dobri konektori zlata vrede...

byMaX je napisao(la):
Po mom misljenju, best buy bi trebalo da bude audigy 4 bulk koji kosta 6000 dinara... i to lepo u radnjama (potražiti na pc berzi). preko 90 evra je audigy 2 zs bulk koji doduše ima pozlaćene konektore, ali... šta ja znam, 4 fakat ima noviji čip i podržava eax 4.0 hd advanced... a 2 zs "samo" eax 4.0... :)

...e sad kad sam promenio kablove osetio sam razliku izmedju PLASTIKE I ZLATA...bitna je i debljina kablova u odnosu na duzinu istih... :)...ko mi ne veruje neka pita drugarice... :banana:

dzvini je napisao(la):
Slazem se solidan HI-FI,DOBRI KABLOVI ( !!! ) i :,,: i definisanost zvuka je poprilicno osetna! Cak i na NEO sw-x51bk (5.1) zvucnicima se oseca razlika ( sto verujem nije zanemarljivo za one sto vole da se igraju, meni licno znaci nista manje od grafike ) u odnosu na SB Live Value 4.1 DIGITAL (model ct4380), Audigy 1394 (model sb0090),druge nisam probao...inace pricam o Audigy 2 ZS (model SB 0350) e sad ako ZS nema 108db... kolko onda tek imaju one integrisane...
Iskreno preporucujem Audigy 2 ZS (model SB 0350) nije sto je moj al od njega glava stvarno boli :,,: :banana: :zgran: :eyebrows:
Koliko je meni poznato Audigy 2 ZS ( model SB 0350 ) podrzava EAX 4 HD advanced sto bi u prevodu za manje iskusne audiofile znacilo suround zvuk u igricama koje imaju takvu podrsku. Prva na koju sam ja natrcao bila je FarCry. :)
Za sada 90% igrica ne koristi ovu mogucnost. Pa ko je perfekcionista i u dzepu ima 90e+ taj se nece dvoumiti oko izbora.

@ MaX, do sada nisam imao prilike da cujem bilo koju Audigy 4 tako da ne zelim da komentarisem i da pricam napamet. Kad cujem iznecu svoje utiske. ;)

Za korektnu reprodukciju digitalnog zapisa MIN je 80db dynamike. Integruse u najboljem slucaju guraju 75db. Nesto bolji bio je SS koji se implementirao na NF2 ploche tipa Abit, Epox a imao je i podrsku za suround zvuk u igricama.
I opet sve ovo pisovanije ima smisla ako se reprodukcija sa ovakvih zvucnih kartica slusa na skupljim 5.1 systemima.
A kako je nas vecina na 2.1 ili 5.1 do 100e investicija od 90e za zvucnu mislim da nije primerena. Sve ce to lepo raditi na ovakvim zvucnicima i sa Creative Live 24 bit 6.1 za malo para a daleeekooo je bolja od bilo kog integrisanog resenja. :banana:

A da li treba instalirati (za Audigy2 ZS) obicne najnovije drajvere sa Creative-ovog sajta ili BETA verziju?

uzeo sam Audigy 4 bulk,sto mi je max preporucio:smoke: ali imam i problem,OS je XP MediaCentar,drajveri poslednji neki...problem : zadnja 2 zvuchnika se jako JAKO slabo chuju... ? drajveri? kakvi su neki KX ? i da li bi funkcionisali kod mene???

@AyS^
Kakvi su utisci sem tog konstantnog problema sa drajverima?

bash se u zvuk i ne razumem nesto specijalno ali mislim da nema razlike u poredjenju sa ZS ili ja to ne mogu da primetim... mada mislim da je malo cistiji zvuk...ali opet...mozda se tripujem :smoke:

Mislis da nema razlike i da je malo cistiji zvuk u isto vreme? :d

Dogovori se sam sa sobom. :p

ja sam instalirao sve samo sa CD-a, uopste nisu matori drajveri i za njih, za same drajvere prakticno nema update-a na sajtu... i radi sve iz prve kako treba...

@byMaX
Mislio sam na starije verzije zvucnih karica(audigy 2 razne oznake) jer je dosta ljudi imalo problema sa drajverima.

To svakako... sa Audigy 2 sam imao (i jos imam) nekoliko updateova sto za panele, sto za drajvere, sto za Sound API, koje se sve instaliraju preko drajvera sa CD-a i u tacno odredjenom redosledu... Jako pipava stvar, ako želiš da odradiš sve kako treba, moraš da čitaš one propratne txt fajlove - veliki smor, pa sam bio i napisao propratni how to... a onda i zamenio zvučnu... To je jedan od razloga zbog koga sam išao na Audigy 4 - nema update-ova za same drajvere...

KX drajveri su optimizovani za one koji se ozbiljnije bave muzičkom produkcijom i sličnim stvarima, za obične korisnike mislim da ne donose nikakva poboljšanja :)

"You have selected Audigy 4 and Windows XP Media Center Edition 2005. "
Sorry, no Creative updates are available for the selected query.
You have selected Audigy 4 and Windows XP Media Center Edition 2004."
Sorry, no Creative updates are available for the selected query.

-------------------------------------------------------------------------

instalirao sam drajvere za XP,problem mi ostaje,pls help :) (max?)

zadnja dva zvucnika skoro da se uopste ne cuju.... :(

zvuchnici su logitech z5300, ranije se na audigy2 sa xp drajverima sve culo/radilo savrseno !?!?!? :(:(:(

Poslednja izmena:
Jedino da ti dam moj CD, ne znam sta drugo?

Danas nabavio audigy 4(bulk) cena oko 48 evra.
Ne pitajte kako da ne bude reklama, naravno nova je .
Jedini problem nema drajvera na CD-u. Nemam pojma kako.
Tako da cu da se patim sa creative site-om.
Javljam uskoro utiske.

@astrolog: jesi li pazario nešto? Vidim da ti je Location: VS - Vršac valjda (još i Vlada reče: komšo). Ako si kupio, mogao bih da svratim na kratko, da vidim kako radi i to čudo :) (ako nije problem ;))

Planiram da u skorije vreme uzmem Audigy2 ZS, prvenstveno zbog njenog čipseta - emu10k1, koji ima podršku za hardware mixing. Doćiće tu, najverovatnije, i Logitech X-530, sve pod linuxom; pretpostavljam da kartici ne smeta, kao ni zvučnicima, da bude stalno uključena (jer inače ne gasim komp već više od 15 meseci, sem kad grmi)

Pozdrav,
Daniel

Evo da ne otvaram novi thread, neko je imao problem sa neujednacenosti jacine zadnjih zvucnika sa ostalim. Ja imam isti problem, naravno na integrisanoj karti sa DFI. Jos gore je bilo na integrisanoj karti na starom Asusu A7V8X-X a zvucnici su Altec Lansing 251. Dali ce ovo da se resi uzimanjem neke karte tipa SB Live/Audigy 1/Audigy 2?

Imam u kompovima i ZS i LS i to vec vishe o god dana...I idu sledeci saveti:-ako neznash sa cim se kacish ne pokushavaj,dok dojdesh do optimalnog podeshavanja crcicesh od muke.-driveri nisu neki problem,ali zvucnici jesu-CREATIVE ne naglashava koji? ali isprobano na nekoliko i svi daju drugaciji zvuk,opet u zavisnosti od verzije drivera(najnoviji nije i najbolji):Altec u rearu najceshce,JAZZ u bass-u,Creative i nekako radi ali malo neubedljivo,jedino Logitech je ok.
-Koliko znaci EAX?I ako ga igra podrzava mozda driver ne?I koji DirectX(podverzija 9.0c)?
-DOBRA STVAR:za razliku od integra kartica i CMedie zna stereo na 5.1 da razvuce stvarno dobro,mada i to isto i zna media player 10.Zvuk je generalno bolji kod LS-a,dok je kod ZS dosta bolji.
-DA LI VREDI KUPOVINA?DA,i to tacno onoliko koliko koshtaju,naravno uz prigodan par zvucnika...

Nazad
Vrh Dno