Šta je novo?

Audigy 2 vs. Terratec zvucne?

Evo jos dve preporuke za starije cd-player-e:
1) Philips CD304 MKII (minimalna starost oko 20 godina)
2) Denon DCD-2560 (dosta noviji)

Sto se tice prvog i sa i bez upgrade-a svira odlicno. Ali, posle upgrade-a.... mozes da dodjes da cujes (tuce uredjaje od par hiljada € kataloske cene). Samo je problem naci ga, tj. ima ih vrlo malo u dobrom stanju. Cena mu je oko 150€, dok je cena u slucaju da je kompletan upgrade uradjen oko 300-350€.

Sto se tice drugog izbora, plus mu je sto je noviji uredjaj i sto svira bolje kada se upgrade-uje nego Philips. Minus mu je startna cena koja je oko 325€. Naravno, ona (cena) se dosta povecava s upgrade-om. Bez upgrade-a ovaj Denon nije ni blizu upgrade-ovanom Philips-u, dok je posle odradjenog upgrade-a malo bolji.

Inace, 304 MKII ima verovatno najbolji i najkvalitetniji transport svih vremena, a takodje i legendarni konverter.

Pozdrav,
Ratko

Poslednja izmena:
Velja Hrnjak prodaje (možda) jedan Denon DCD-1520 koji bez upgrade-a šiša DCD-2560. Da, neverovatno, i ja sam se ložio na 2560 i mislio da je tata-mata. A pazi sad. U taj 1520 je ugradjen brand new laser i utrpano još 200e materijala upgrade-a. Ne pitaj kako to svira. Šamara Wadia-e i Linn od nekoliko hiljada Evrića. Ne znam koliko ga prodaje, ali cena je šaljivo mala za taj uredjaj.

Svojevremeno (citaj 1996 god) sam se lozio na Harman Kardon HD 710 u kombinaciji sa HK 610 i B&W monitorima.
Nije to bilo jeftino tada ali mi je taj zvuk jos u glavi.....hehe
To pojacalo cu da nadjem pre ili kasnije a CD HD 710 sam video da ima da se nadje u Nemacoj i to negde oko 70-80 EUR.

Nego sta bi sa tom DCD-1520 makinom. Kinta je koja?
Konkretizujte momci.......

Inace i dalje trazim HD710 pa ukoliko znate nekoga, pisite.........naravno da je ok stanje.

Kada sam rekao "šaljiva" cena za upgrade-ovani DCD-1520, mislio sam šaljiva u odnosu na to kakve i koliko skupe uredjaje gazi. Mislim da je oko 400e ili možda i nešto preko.
Bacit ću ti tilifon na mail, pa se raspitaj.

notax je napisao(la):
Kada sam rekao "šaljiva" cena za upgrade-ovani DCD-1520, mislio sam šaljiva u odnosu na to kakve i koliko skupe uredjaje gazi. Mislim da je oko 400e ili možda i nešto preko.
Bacit ću ti tilifon na mail, pa se raspitaj.

Ukoliko je taj uredjaj stvarno bolji od 2560 u slucaju kada ni jedan ni drugi nisu upgrade-ovani onda bi trebalo da vredi tih para. Ne znam, nisam ga nikad cuo. Mada, pitanje je koji od ova 2 cd-player-a ima vise prostora za upgrade. Bas cu da se raspitam za 1520 kakav je.

Inace, ja jos uvek mislim da ti je Philips CD-304 MKII najbolji izbor. :D

Sto se tice slusalica, Sennheiser, Beyerdinamic i Grado imaju da se kupe kod Toce iz Krusevca (063/800-25-25). Mislim da su mu za prve dve OK cene, dok je za Grado mnogo skup zato sto ih radi po porudzbini. Pricam o vremenu kada sam se ja raspitivao da kupim Grado slusalice kod njega (pre oko godinu dana).

Evo na primer 2 izvoda iz cenovnika posto ja nisam bas u toku s cenama za sluske:
- Sennheiser HD600 - 280€
- Beyerdinamic DT 990 Pro - 175€

Ja sam proučavao cene slušalica kod njega i one napolju i vagao po ocenama u recenzijama. UBEDLJIVO se najviše kod njega isplati pazariti bilo koji model u klasi cen od Beyerdinamic. Sennheiser mu je malo skuplji u odnosu na prve. Zato ti je moj ptrdlog da umesto 280pro, izabereš 770pro ili 990pro od Beyera.

Poslednja izmena:
Black RIder je napisao(la):
Inace, ja jos uvek mislim da ti je Philips CD-304 MKII najbolji izbor. :D

I oni lagano otkazuju. Prevalili su 20 godina. Mnogo je. Ne treba preterivati. :D

Znate sto se tice upgrade-a ja sam malo skeptican i mogu samo da Vam verujem sto i cinim s obzirom na notax-ove ranije threadove koje sam citao.
Ne sumnjam ja na krajnji rezultat vec na nacin na koji je to izvedeno. Nadam se da me razumete.........pipavo je to.

Za lika sto valja sluske iz Krusevca znam. Sreo ga na SKC kada je nekome davao robu koja je stigla. Imao sam negde njegov katalog tj. ponudu sa cenama.
Sto se tice sluski, konkretno DT990 pro su open back dizajn a i nervira me coiled kabl.
Plus je sto kabl ide iz samo jedne slusalice.
DT770 pro su ok.........ali.....uvek ima ali.
Probao sam ih i slusao.........imaju prenaglasen bas, tj. kao neki bas reflex sistem, dosta visokih ali nista izmedju. U clancima ih obicno okarakterisu kao dark. To cete cesto procitati. Verovatno bi bile super za filmove.....opet dobro je sto su metalne, zamenjivi delovi, udobne, ukoliko imate normalnu glavu.......hehe......(omanju).......razmisljao sam i o njima ali sam hteo da imam jedan Senn........pa to ti je.
Sto se tice Beyerdynamic-a DT 880 neki pisu novi kralj je rodjen. Poredeci ih sa tada Senn HD600.
Slusalice koje mene intrigiraju a upravo otvorenog su dizajna su HD580.
To je ustvari HD600 sa malim razlikama u zvuku a velikim u ceni. Kazu da se razlika inace minorna (cuje tek na uredjajima reda nekoliko hiljada EUR i to opet jako malo).
U ostalom grafikoni to i pokazuju. Razlika je pre svega u materijalu.
Ja ipak trazim CD player. Odlucih. E sad prvo cu da ganjam onaj harman kardon HD710.
Znate li nekoga ko valja te uredjaje, preprodaje i to.....
Naravno da je ok lik.....hehe
Prevaranata ima naravno koliko hoces........
Inace koliko CD player moze da se rabi. Pojacalo je ok to znam. Godine mu daju smek.
Ipak CD ima pokretne delove koji se habaju. Kako ide za delove ukoliko ode nesto.
Moze se nadje orginal ili se nesto skrpi......onako?

leksa je napisao(la):
Dakle ovde me zanima ako je neko probao, sta je bolje od ove dve karte. Pricam o karticama tipa Audigy 2 zs (a ne ove value koje se prodaju za 30-ak eura koje su jedva malo bolje od starih Audigy1 kartica), i recimo, Terratec space(7.1) ili sky(5.1)? Obe karte su u cenovnom rangu nekih 60-70e. Pre svega me zanima muzika i to prava, ne elektronska. I, nesto manje DVD-ovi ili Divx sa ac3 zvukom. Ponasanje u igrama me ne zanima. Znaci, ako je neko imao iskustva neka iznese ovde.

a sta fali ovim audigy 2 value kartama. To je isti cip kao i na standardnoj audigy 2, zar ne?

milanlj je napisao(la):
a sta fali ovim audigy 2 value kartama. To je isti cip kao i na standardnoj audigy 2, zar ne?

Hehe, eto vracamo se blizu pocetne teme. Des' bio dosad?
Elem, kad sam gledao sta da kupim od kartica dosta sam bazao po netu i dosao na osnovu raznih testova i prikaza do zakljucka da je po zvuku i performansama audigy2 value jedva malo bolja od audigy1. Ako se dobro secam, cini mi se da nije isti cip kao na full audigy2 (ili je isti glavni cip ali svi ostali nisu, oprosti mi nisam zapamtio tacno), a da ne pricamo o ostaloj elektronici.

HEHE........sorry momci.......malo smo se zaneli........strast ka dobrom sound-u......hehe

Pozdravljam Vas

pole je napisao(la):
Inace koliko CD player moze da se rabi. Pojacalo je ok to znam. Godine mu daju smek.
Ipak CD ima pokretne delove koji se habaju. Kako ide za delove ukoliko ode nesto.
Moze se nadje orginal ili se nesto skrpi......onako?

Sto se tice delova za cd-player moze da se nadje skoro sve sa izuzetkom lasera za neke bas stare uredjaje. Mada za bolje nije neki preteran problem. Ja sam na primer, za moj Philips CD-304 MKII cekao oko mesec dana da dodje iz inostranstva, ali sam i docekao! :D

A sto se tice upgrade-a, ima ljudi koji to bas dobro rade. ;) :)

@leksa
da li se isplati prelaziti sa Live! 5.1 na Audigu 2 value?!
izvinjavam se ako je ovo off-topic!

ToxiC je napisao(la):
@leksa
da li se isplati prelaziti sa Live! 5.1 na Audigu 2 value?!
izvinjavam se ako je ovo off-topic!

i mene isto to zanima, pa ako neko ima iskustva... doplata nije velika

milanlj je napisao(la):
i mene isto to zanima, pa ako neko ima iskustva... doplata nije velika

Da.

Pa nisu to velike pare koje su razlika izmedju te dve karte. Znaci, svakako se isplati. Mada, opet, ako neko ima one male zvucnike od 5-10e, njemu se stvarno ne isplati. Ne kazem da nece cuti razliku, ali koja je poenta. Svi koji imaju malo bolje sisteme, sigurno se isplati.

Kad kazete Audigy 2 value, pretpostavljam da mislite na one iz Complanda sto kostaju ~40-45€ ?

Ja sam se primio isto kad sam video cenu, ali ta karta definitivno nema isti cip kao Audigy 2 ZS (ona od 75€), sto sam i vizuelnom inspekcijom ustanovio. Ne znam ni sam sta da radim...imam Altec 321 koj inije ne znam kakav HiFi :d ali opet nije los, a sigurno ce davati bolji zvuk nego sa nforce integrisanim resenjem kojim raspolazem trenutno...

Poslednja izmena:
Opti, uzmi polovan Live! 5.1 za 15€ :) Dobićeš bolji zvuk od SS-a, uštedećeš 30€ u odnosu na taj Audigy.

ja imam Live!5.1 i JazzSpeakers 9902 (5.1 system, drveni sub)!!! zvuk mi je skroz OK! ali se pitam da li bi mi se isplatio prelazak na Audigy2 od 45e!!! (znam da nije kao Audigy2 ZS, ali je i 30-tak eura jeftinija, i mozda bas toliko losija)

Vojkan je napisao(la):
Opti, uzmi polovan Live! 5.1 za 15€ :) Dobićeš bolji zvuk od SS-a, uštedećeš 30€ u odnosu na taj Audigy.

Ma jok, da hocu da uzmem Live davno bih to uradio. Zanimale su me one Gainwardove (Hollywood@Home) zvucne, kao i neke Terratec (koje hvale svi odreda koji ih nemaju, a oni koji ih imaju kukaju na XP drajvere :d ) ali cu na kraju najverovatnije uzeti ili taj Audigy2 od 45, ili, ako budem bio dobre volje :) punokrvni ZS od 75€. Mislim, kad pomislim gde mi sve idu pare, a da se zvucna uzima jednom u 100 godina, 30-ak evra razlike cu verovatno sa zadovoljstvom dodati...

Pa ok, ako ćeš ti lepo da se osećaš što ti fali 30 evra, ali zapitaj se hoćeš li i čuti tih 30€ :)
Isto imam AL321 i SS -> Live! prelaz se primetio, ali jako malo. Ne znam koliko tu još ima mesta za kvalitetniji izvor.

10x na savetima anyway...btw ja ionako nemam SS nego je ona obicna, bez SS-a :) Mada imam jos vremena, sacekacu sa izborom, nije mi nista hitno. Kad nisam uzeo zvucnu kartu ~8 meseci otkad mi je crkao Live, ne moram jos sad navrat-nanos da uzimam bilo sta...najverovatnije cu nekog drugara iscimati za zajam Audigy2 pa na licu mesta isprobati sta to donosi i sta ja imam od toga :)

Ja sam razmisljao ovako, zvuk sa kompa slusam svaki dan tako da mi se Audigy 2 ZS Retail (kupio sam ga za 120 EUR u novembru prosle godine, dakle kad se pojavio) do sada otplatio cistom eksploatacijom, a i dalje zvuci super i uzivam u njemu. Sto se tice vas audiofila potrazite Creamware Luna II karticu. Mnogi revieweri su je uzimali kao referentnu karticu za test 24-bitnih kartica posto ima oko 146 dB odnos signal/sum. Doduse, i kostala je oko 700 EUR u poredjenju sa 70-tak koliko je Audigy 2 ZS bulk trenutno kod nas. Sad verovatno ima i boljih. Inace, zanimalo bi me da vidim ima li razlike u kvalitetu Audigy 2 ZS Retail (poput mog) i ovih novih jeftinih bulk varijanti.

Sto se tice vas audiofila potrazite Creamware Luna II karticu. Mnogi revieweri su je uzimali kao referentnu karticu za test 24-bitnih kartica posto ima oko 146 dB odnos signal/sum.

Totalna budalastina, u praksi je mnoooogodrugacije... Imam tu karticu...

sto se tice sluski o kojima se raspravljalo na drugoj strani, preporucujem za slusanje dt 770 pro. Nema bolje za slusanje (ja ih koristim i za produkciju/mixing on the road), a i nisu skupe. btw. imam i akg k141 i k271 studio tako da ne pricam napamet...

btw. kakve vi to besne zvucnike imate kada vam je s/n bitan ???

kVu: Bilo je reci o DT770 pro.......ja sam ih slusao i napisao sam svoje impresije na nekoj od predhodnih strana. OK su to sluske generalno..........samo ja zelim jedan par Sennheiser sluski. Akg k271, k141 sam takodje slusao. Kapiram zasto su ti super. Tebi trebaju zbog njihove namene vise nego meni.

Koje zvucne preporucujes, po mogucnosti USB varijantu zbog laptopa ali nije obavezno.
Recimo podeljene u tri cenovna ranga.
do 150 EUR
oko 350 EUR
preko 400 EUR

(moze i o njihovim HI FI utiscima nesto opsirnije, latencija i ostalo mi nije toliko primarno)

Unapred hvala na odgovoru kVu.

Poslednja izmena:
majstore

sorry, ali u usb kartice se stvarno ne razumem :)

sto se tice ovih koje si napomenuo i cenovnog ranga... creamware, m-audio, emu, lynx, rme itd itd.. sve to jako lepo radi za male pare...

poz!

Nazad
Vrh Dno