Šta je novo?

Audigy 1

milanlj

Čuven
Učlanjen(a)
09.07.2000
Poena
619
Posto vidim da je cena ovoj karti drasticno pala (ima i za 22e), da li se isplati menjati live5.1 za nju? Jel bolji zvuk? Kakva su iskustva?

Znam da ima 64 3D kanala i da je 24bitna. Isplati se itekako.

LiquidPlasma je napisao(la):

Lose znas! :d

Reci cu ti ja.
Nisi naveo na cemu slusas tu zvunu kartu. Velika verovatnoca je da razliku izmedju te dve zvucne neces moci da cujes, tako da ces baciti pare u vetar.

Glas razuma! ;)

a jel bolja od onog prvog, obicnog SB LIVE! Value... ili od integrisane na EPOX 8RDA+ ?

1. Koristite malo search, dosta je polemisano o ovome
2. Gedza lepo rece, mnogo je bitnije pojacalo, odnosno zvucnici koji se koriste.
3. Dzabe 24-bitni DAC, pa jos na 96KHz (za Audigy 1 samo reprodukcija) i ostale budzologije kad ostatak sistema (jeftinijeg od par hiljada jevreja) to ne moze da podrzi. A da ne pricamo o npr. konektorima na kartici koja kosta 22 evra.

p.s. Nije dzabe ona stara: "Ni kod babe nema za dzabe!" :d

Heh, opet ce notax da te tura u potpis... ;)

Samo da napravi malo mesta!! :d:d

Sta sam sada lupio? Ja ne znam za vas, ali meni su 3D kanali potrebni u Battlefieldu jer imam Surround. Na SB live-u NE cuju se svi zvukovi u surroundu, dok na Audigy/SoundStorm se cuju sve pravilno...

@CAR: Mora, ja sam maskota!

Siris dezinformacije, a sam otkri sta si lupio. ;)

Gedza je napisao(la):
Nisi naveo na cemu slusas tu zvunu kartu.

:D

I najboljima se dešava da promaše slovo. :D
U ovom slučaju se slažem sa tobom da je to vuna karta :D, ali si nabacio slovo "z" viška. :D

:wave:

Sta sam sada lupio? Ja ne znam za vas, ali meni su 3D kanali potrebni u Battlefieldu jer imam Surround. Na SB live-u NE cuju se svi zvukovi u surroundu, dok na Audigy/SoundStorm se cuju sve pravilno...

@CAR: Mora, ja sam maskota!
Sad ce notax da ti pojasni malo tih 24 bita... ;)

To, onda onaj S/N ratio od 108 dB (ili 150, mozda je toliko ;))... pa onda onih 48kHz "gistro-satro" necega...
Ne znam ni sam sta vise pise na toj kutiji, ali kakva je to propaganda - pa to je strasno! :zgran:

Poslednja izmena:
Gedza je napisao(la):
Reci cu ti ja.
Nisi naveo na cemu slusas tu zvunu kartu. Velika verovatnoca je da razliku izmedju te dve zvucne neces moci da cujes, tako da ces baciti pare u vetar.

Slusam na Cambridge - Creative DTT2200 5.1
Kad sam imao nekoliko dana Audigy 2 ZS u makini ipak se primetila razlika. A ovaj Audigy 2 Value? Jel to isti chip kao i na obicnoj Audigy 2. I on je jeftin ~ 40e pa se mozda vise isplati od Audigy 1?

Svaka tebi cast, ako na tom sistemu primetis razliku.

p.s. Da ti nisu slucajno ekvilajzeri bili drugacije rasporedjeni? :d

Delija je napisao(la):
Svaka tebi cast, ako na tom sistemu primetis razliku.

p.s. Da ti nisu slucajno ekvilajzeri bili drugacije rasporedjeni? :d

ne, nikad ja ne ukljucujem te efekte koji kao poboljsavaju a u stvari daju nerealni zvuk, a ekvilajzeri mi uvek stoje netaknuti... znaci na sredini. Nije to bila neka drasticna razlika ali je zvuk nekako bio "puniji", pogotovo kod audio diskova...

Onda moze da bude samo optimizacija (varanje!) u driverima - po defaultu drugacije podesen ekvilajzer.
Najjednostavnije, frekventni odziv doticnih kartica se ne razlikuju dovoljno (mizerne su razlike!) da bi se to tek tako osetilo.

poz.

Delija je napisao(la):
Onda moze da bude samo optimizacija (varanje!) u driverima - po defaultu drugacije podesen ekvilajzer.
Najjednostavnije, frekventni odziv doticnih kartica se ne razlikuju dovoljno (mizerne su razlike!) da bi se to tek tako osetilo.

poz.

pa koja je onda svrha audigy 2 kartica sem navodnih 24bit-a i 192khz sample rate-a? U svakom slucaju kad sam pre nekoliko godina umesto svoje yamahe zabo SB live bilo je kao da sam promenio zvucnike. Bas sam se tada bio odusevio.

U zaradjivanju para! :d

24 bita i 192KHz ??? :D:D:D

Da se bavis elektro strukom, znao bi kakva je to sarena laza, a ovako ne mogu ni da pokusam da ti objasnim.

Delija je napisao(la):
U zaradjivanju para! :d

24 bita i 192KHz ??? :D:D:D

Da se bavis elektro strukom, znao bi kakva je to sarena laza, a ovako ne mogu ni da pokusam da ti objasnim.

pa vidis da sam napisao "navodnih 24bit i 192khz" ;)
OK, a jel ima bar neke naznake od toga sto se navodi u specifikaciji ili je sve laz

To je specifikacija za DSP, a ne za karticu, mada to oni guraju "djuture".

Takve karakteristike nemaju ni profesionalne audio kartice koje kostaju par hiljadarki.

Mada, i ovako sa Drive dodatkom (ono cudo sa gomilom konektora koje ide u 5.25" rack:)), moze fino da radi. Ali je i onda Live! sasvim dovoljan. Jedino sto dobijas sa Audigy 2-jkom je podrska za 7.1 (koji ti treba k'o konju sandale:d) i SACD i DVD audio dekodiranje, koje ti opet na obicnom sistemu (<1000€) ne znaci, ama bas nista.

Paznja paznja! Odgovor mom drugaru u vezi KX drajvera........HMMMM....

>Please could you tell me why I can't install kX drivers on
> Creative Audigy LS SB0310. They just wont recognize card.

This card is not supported and will not be supported, since it is not
10k1/10k2-based and doesn't contain 'true' DSP.

Eugene Gavrilov
www.kxproject.com

Takodje se ne moze instalirati nista od drajvera iz YouP-Pax serijala..............

Delija je napisao(la):
To je specifikacija za DSP, a ne za karticu, mada to oni guraju "djuture".

Takve karakteristike nemaju ni profesionalne audio kartice koje kostaju par hiljadarki.

Mada, i ovako sa Drive dodatkom (ono cudo sa gomilom konektora koje ide u 5.25" rack:)), moze fino da radi. Ali je i onda Live! sasvim dovoljan. Jedino sto dobijas sa Audigy 2-jkom je podrska za 7.1 (koji ti treba k'o konju sandale:d) i SACD i DVD audio dekodiranje, koje ti opet na obicnom sistemu (<1000€) ne znaci, ama bas nista.

uverio si me. U svakom slucaju, bar onaj EAX4 znaci valjda nesto. Posto volim i da se igram, a i da gledam filmove, mozda se odlucim za onaj Audigy 2 value. 25e nije strasno doplatiti...
Hvala na objasnjenju

Nazad
Vrh Dno