Šta je novo?

Atlon 62C ?! Radi ko grejalica...

IGGSySD

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2001
Poena
609
Temperatura Atlona 1133 sa wbk68 mi je dansa bila 62 stepena...
a kucista 48 !!!
Da li je to normanlo ?!?!?!?!

Racunar mi malo brljavi :((((

Sta kazetae ?!!!

Ipak je mnogo, bice i toplijih dana od danasnjeg, a sta onda? Otvori za pocetak kuciste, nadji neki ventilator i usmeri ga da duva u unutrasnjost kucista. Garantovano skida 7-8c i vise.

Aca je napisao(la):
Ipak je mnogo, bice i toplijih dana od danasnjeg, a sta onda? Otvori za pocetak kuciste, nadji neki ventilator i usmeri ga da duva u unutrasnjost kucista. Garantovano skida 7-8c i vise.
Uuuu,je...te,sta da radim danas mi je temp. presla 38 C:D :D

Da se ove godine ne bi dovijao ko' prosle,kupio sam pravi pravcati letnji racunar.Jos ce i sladoled da pocne da mi pravi.:p :p

Vi sa intelima da cutite :)
Evo moj Tbird 1.5 se przi na dobrih 52C danas.

Probaj da ubacis dodatni ventilator da izbacuje vazduh iz kucista ako imas takvo mesto na kucistu...

simpson H je napisao(la):

Da se ove godine ne bi dovijao ko' prosle,kupio sam pravi pravcati letnji racunar.Jos ce i sladoled da pocne da mi pravi.:p :p

Ti jedi sladoled, a mi cemo da kokamo kokice. :p :D

Joj...

Imam cak i dodatni ventilator koji izbacuje vazduh....

Sta mislite da li je bolje da vazduh "struji" kroz kuciste kabriolet varijanta ?!

Pozdrav !!!

ja ipak volim toplije krajeve onako izmedju 35-45 stepeni:p

Athlon XP 1500+ sa hladnjakom od 6CU+ i ventilatorom od FOP32 pod punim opterecenjem (100% load) preko 2h i t dodje do 61 i onda varira 61-62. Kuciste je zatvoreno.
Ploca je MSI PRO2-RU i uz nju sam dobio onaj programcic alert koji ima software-sko hladjenje i koliko sam primetio kada se to iskljuci temperatura ide koji stepen gore.

62 mi ne zvuci opasno, a ako bude potrebe ubacicu jedan ventilator od nap[ajanja (K80 ima predvidjeno sto za to), a ako i dalje ne valja pojacacemo klimu :D

PJ je napisao(la):
Athlon XP 1500+ sa hladnjakom od 6CU+ i ventilatorom od FOP32 pod punim opterecenjem (100% load) preko 2h i t dodje do 61 i onda varira 61-62. Kuciste je zatvoreno.
Ploca je MSI PRO2-RU i uz nju sam dobio onaj programcic alert koji ima software-sko hladjenje i koliko sam primetio kada se to iskljuci temperatura ide koji stepen gore.

62 mi ne zvuci opasno, a ako bude potrebe ubacicu jedan ventilator od nap[ajanja (K80 ima predvidjeno sto za to), a ako i dalje ne valja pojacacemo klimu :D

Na assusovoj ploci temperatura nije prelazila 50 a na ovoj GA pokazuje 50-58, dali je na asusovoj njihov program koji ide uz plocu nastelovan da umanjuje temp. ili na novoj prikazuje koji stepen vise, znam samo da je procesor AMD ostao isti. Kada bih probao jos neku plocu sa istim okruzenjem verovatno da bih dobio drugu vrednost temperature.

Ja sam rekorder... Zivim na 5 spratu, gore je ploca koja se usijava, a u sobi je, po sondi koju koristi komsija za popravljanje frižidera i koja je sto posto tačna, trenutno 38 stepeni... ! Sistem temperačur je na idle 41 stepen, nemam fanova u kućištu, bukvalno nijedan.... CPU je 1600+ na 2200+, trenutno na 171MHz magistrali... *10.5, i na idle je 58 stepeni. Posle doooosta igranja , ide na 63 do 64 stepena, ali me baš briga jer neće da puca.. Istestirao sam u ovim uslovima dve kartice... nista nije puklo...

e Max, tebi je bolje da smanjujes temperaturu u sobi nego sto toliko brines o temperaturi kompjutera. On sme da rikne.

Ta ti je dobra!!!type;

A sta si uradio, prepakovao ceo racunar iz kucista u frizider???:D

byMaX je napisao(la):
Ja sam rekorder... Zivim na 5 spratu, gore je ploca koja se usijava, a u sobi je, po sondi koju koristi komsija za popravljanje frižidera i koja je sto posto tačna, trenutno 38 stepeni... ! Sistem temperačur je na idle 41 stepen, nemam fanova u kućištu, bukvalno nijedan.... CPU je 1600+ na 2200+, trenutno na 171MHz magistrali... *10.5, i na idle je 58 stepeni. Posle doooosta igranja , ide na 63 do 64 stepena, ali me baš briga jer neće da puca.. Istestirao sam u ovim uslovima dve kartice... nista nije puklo...

Moj Athlon AXIAR ( 1ghz 1.6v ) je danas dosao do 41C !!! Pocinje przenje !!!!!!!!!!!!!
Nema veze za 3-4 dana cu kupiti klima uredjaj pa ce sve biti bolje nadam se.

MaX stavi dodatne ventilatore u kuciste inace 60C nije bas preporucljiva temperatura ...

Uf ovi Intelovi nista ne valjaju :)

Meni sa Athlonom na 1,2 Ghz na Epox 8 KHA plocom i FOP32 posle vise sati rada max temperatura je 50-51 C i pocelo da me brine jer nikad nije prelazilo 47....

ICE je napisao(la):
Meni sa Athlonom na 1,2 Ghz na Epox 8 KHA plocom i FOP32 posle vise sati rada max temperatura je 50-51 C i pocelo da me brine jer nikad nije prelazilo 47....
danas je ovde bilo 33-34 stepeni a cpu stoji na 40, zar to nije lepo???cheers

Joj pa dokle bre ?!?!

Dokle ce se klati Intelovci i AMD-ovci ?!

Pa zasto u opste rasprevljamo kada se zna da je AMD bio i ostao car :)))

A sha mislite o stavljanju vlasica sa zaledjenom vodom u kuciste ?!?!
One male od pola litra su bash zgodne ....josh aho bije kuler preko njih .....

Meni ovih dana Morgan na 1Ghz izlazi na max=50C, a za one koji hoce da smanje temperaturu procesora u idle - u neka slobodno skinu VCool, meni je sa njim manja temp. za 10 C u idle - u!!!

Re: Joj pa dokle bre ?!?!

IGGSySD je napisao(la):
Dokle ce se klati Intelovci i AMD-ovci ?!

Pa zasto u opste rasprevljamo kada se zna da je AMD bio i ostao car :)))

A sha mislite o stavljanju vlasica sa zaledjenom vodom u kuciste ?!?!
One male od pola litra su bash zgodne ....josh aho bije kuler preko njih .....
samo jedna stvar, ako nisi informisan i ja imam AMD-a:D i stoji na 40 stepenicheers

Evo, otvorio sam kuciste i temp. je 55 C (AP) odnosno 52 C (SS).
Neznam koliki uticaj ima pasta - trenutno imam onu providnu, mozda bi trebalo da stavim silver??? i naravno da kupim Titana... mada u Listu ima Vulkano CU7 uz popust malo je skuplji od Titana (3-4 E).....
Ma ne znam sta da radim.....

T-bird 1133, TT Volcano 7+ na low speedu-u (oko 3500 rpm = tisina) full load vise sati, u sobi sa 4 spoljna betonska zida je oko 38c,, kuciste zatvoreno... t=47c
Kad idem na medium speed = 4500rpm pada za tri stepena, na high speed = 6500 rpm t=41

Re: Re: Joj pa dokle bre ?!?!

BeastMaster je napisao(la):
samo jedna stvar, ako nisi informisan i ja imam AMD-a:D i stoji na 40 stepenicheers
Ajde podeli sa nama kako to uspevas tako hladiti.

Kod mene Athlon AXIAR 1.6v 1ghz neoverklokovan 40C , case 28C. Chieftev big tower sa 3 dodatna ventilatora, mada ploca laze.

chivitli je napisao(la):
Meni ovih dana Morgan na 1Ghz izlazi na max=50C, a za one koji hoce da smanje temperaturu procesora u idle - u neka slobodno skinu VCool, meni je sa njim manja temp. za 10 C u idle - u!!!

Morgan [email protected] sa ukljucenim VCool-om idle 28-30 max. load 39 C. Nije lose za jedan bedni ;) AMD.

P.S. Dobro provetravanje kucista je tajna (inace mi stoji kuciste zatvoreno da ne bi bilo zabune)

morgan 1@1,2 - isto, idle oko 30 a max load 39-40C
cheers za AMD

blago vama...

Morgan 1.1@1220MHz(AHHAA, 9x136) i Titan TTC-D5TB u leru danas 47C max load 52C posle dva sata rendering-a.

moj je takodje morgan [email protected] ghz i ne koristim nista od programa za hladjene, aktivan je samo speed fan i cacheman i temperatura kad ne radim nesto zahtevno stoji oko 35 setpeni, a kad je duze opterecen zna da se popne i do 43-44 stepeni. inace mi je i u sobi malo niza temperatura pa ima i to uticaja:D pozdrav

AMD 1700+ culer spiro 4500 obrtaja 71 c pod punim opterecenjem
ali ne brlja nista ,maticna ploca asus A7V333 da li ona malo dodaje temperaturu mislim laze.

Vrh Dno