Šta je novo?

ATITool 0.0.20

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

starojko75

Slavan
Učlanjen(a)
01.05.2004
Poena
319
Da li i vi koristite gore pomenuti program?
Malopre sam ga skinuo i mnogo mi bolje izgleda nego Radlinker .

Zanima me koliko su korisne opcije Find Max Core i Find Max Mem?
Da li one rade optimalno, odnosno da li uvek stanu na onoj granici koja ce da radi stabilno?

Ima li nesto sto treba podesiti u Settings?

Sta su tacno artifakti, i sta znaci ukoliko ih pronadje prilikom skeniranja?

Artifacts ili greshke i greshkice se na svakoj VGA javljaju usled preterane brzine memorije ili jezgra...

Find max core i find max memory nece naci u picajzlu tachnan iznos, ali ce varirati oko istih, tako da mozesh otprilike sam da odredish max. Naravno, probash, pa vidish je mnogo bolja te'nika...

Ati tool po default-u radi ok, a za napredne funkcije....Poshto si postavio gomilu pitanja po kojima cu slobodno shvatiti da nisi bash upucen, preporuchio bih ti da malo prouchish mashinu na default-u, pa tek onda da pochensh sa naprednijim funkcijama i uopshte upushtanjem u o/c...Ne vidim uopshte odakle toliki hir...

Nikakvo nipodashtavanje, nemoj me pogreshno shvatiti, pozdravljam interesovanje za o/c...Ja se i danas vrlo dobro secam shta su meni govorili na pochetku ljudi koji se duze time bave poput Simps-a, Kokosa i ostalih...Samo polako, nigde ne zurish...

Btw, Kokose, Neovo rula :banana:

Poslednja izmena:
mitnick je napisao(la):
Samo polako, nigde ne zurish..
Sta ce ti onda klokovana masina ako nigde ne zuris ?? :d

Koja ona?

Ja sam, uzgred, veoma dobro upucen u svoju masinu a i u o/c generalno, samo nisam do sada nikada koristio ovaj program. Jednostavno hocu da o/c karticu i ne znam na koji nacin i kojim programom to da ucinim najbolje. Eto, odatle taj "hir" (?) .

Ogi. je napisao(la):
Da li mi mozete PRECIZNO objasniti sta znaci svaka od ovih skracenica tipa Anti Aliasing, Antisoptric Filtering itd....... trebalo bi da sutra, prekosutra uzmem 9600xt pa cenim da bi valjalo da znam nesto o tome jer ce ta karta verovatno moci da izgura nesto i od toga.

Ogi. je napisao(la):
Kako se podesava i koristi PRIME 95 i za sta on tacno sluzi?

Ogi. je napisao(la):
Koji zvucnici mogu da idu na moju plocu Gigabyte 7vt600-l ?
Mislim na sistem zvucnika. Kakav je taj 5.1 prikljucak, odnosno, ako ga ploca nema, da li to znaci da ih nikako ne mogu prikljuciti? Da li moze bar 2.1 ?

Ogi. je napisao(la):
Koliko programi koji su rade u pozadini, tj. koji se ucitavaju u system tray guse racunar, odnosno, koliko je bitno disable-ovati recimo NAV i Norton Internet Security pre igranja neke igre? Da li postoji degradacija u igri zbog toga sto su oni ukljuceni, odnosno koliko oni jedu ram?

Ogi. je napisao(la):
Posedujem gore pomenutu plocu.

U sledecih par dana nameravam da kupim 2500+ Barton i zelim da proverim da li je moja ploca podrzava (iako sam 99.9% siguran da podrzava). Na sajtu proizvodjaca, kao za inat, za moju plocu ne postoji spisak procesora koje podrzava.

Ogi. je napisao(la):
Pa i jeste mi FAT32.

Evo procitaj sta sam o tome napisao u prethodnom postu:

Upravo gledam dok ovo citam i kada kliknem desnim na neki drajv pa Properties uopste ne postoji ta opcija o kojoj ti pricas. Postoji General, Tools, Hardware i Sharing a u okviru njih takodje ne postoji. Indexing sam nasao u Administrative tools ali kada kliknem na nju samo se levo od nje pojavi START sto znaci da nije ukljucena a kada kliknem desnim kao sto kazes uopste nema opcija Disabled.

Ogi. je napisao(la):
Koliki je clock po defaultu (core/memory) moje buduce, gore pomenute graficke kartice i da li se ona moze o/c, kako i koliko?
Ogi. je napisao(la):
Koja ona?

Ogi. je napisao(la):
Ja sam, uzgred, veoma dobro upucen u svoju masinu a i u o/c generalno, samo nisam do sada nikada koristio ovaj program. Jednostavno hocu da o/c karticu i ne znam na koji nacin i kojim programom to da ucinim najbolje. Eto, odatle taj "hir" (?) .

I chekaj Ogi, kazi mi, ali ozbiljno...Sa ovim zadnjim se nisi zezao? :crash:

:Klanjanje mitnick :d

:d :d :d
Ogija za administratora!!! Silvere pooko si nacisto, vidi kako decko barata materijom!
:d :d :d
Mitnice hvala za ovu neocekivanu Fools & Horses epizodu na forumu 😛

Ozbiljno, da mi je bila namera, ne bih stao, nego bih nastavio sa:

Ogi. je napisao(la):
Ma sta pricas bre ti vise o tim primercima!!!!!!!!
Da znas da si mi se vise smucio sa tom pricom. Ali stvarno! 🙂

Pa kartica je kartica, po tebi je kupovina smrdljive graficke kartice umetnost.....
Kada se prave te kartice, valjda se napravi milion istih komada, sta ti znaci to "zavisi od primerka" sto NON STOP pricas?

Ogi. je napisao(la):
Kako ja da proverim kada sutra budem uzeo Asus 9600xt da je TO TO ??

Naravno (ovo nisam mogao da izostavim), sledi krvavi Jaksa sa:

jaksa je napisao(la):
Pise na kutiji:
A S U S
pa onda 9600
pa onda XT
e onda je to to.

Ogi. je napisao(la):
U opisu Asusove kartice na ovom sajtu pise:

Uz odličan kvalitet izrade, kvalitet slike, hardverski monitoring napona i temperature i visoku overklokabilnost (hlađena memorija od 2.8ns), tu je i kupon za originalnu verziju Half Life 2 igre

1) Da li se kupon nalazi u svakoj kutiji 9600xt kartice i ako je odgovor pozitivan, postoji li neki nacin na koji bi ljudi sa nasih prostora mogli da dodju do ove igre?

2) O kakvom hardverskom monitoringu napona i temperature se radi?

3) Kolika je optimalna temperature grafickog procesora?

4) Da li programcic za o/c graficke postoji u novijim ATI drajverima? Ako ne, koji je drugi program dobar za te stvari? Ne zelim da koristim Omegine drajvere.

Znachi, nije mi bila namera, poshto nisam nastavio :sceptic:

Poslednja izmena:
Zakljucavam ovaj thread.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno