Šta je novo?

ATI's R350 in mass production.....

Imace dvije TMU jedinice 8x2 :)
Full support za DX 9.1
DDR I 800Mhz - 256bit magistrala
I ja ipak mislim da ce core biti isto na 400Mhz, a ne na 375Mhz.

Freak_Power je napisao(la):
Full support za DX 9.1

Ajd, onda, kad izadje, ti mi prodas taj 9700 Pro... :) Ionako ne sumnjam da ces da ga pazaris, a meni je R300 - puna kapa! :)

MAx ja cu ti prodati nista ne brini:)

Freak_Power je napisao(la):
Full support za DX 9.1
A ja mislim da nece imati 2TMU po pileineu. To bi enormno povecalo broj tranzistora i aonemogucilo visoku radnu ucestalost. Takodje mislim da ce raditi na 375MHz ostavivsi time prostora overklokerskoj zajednici da se malo sigra (mislis da bi Max & Co. kupili karticu koja ne moze da se overklokuje? :D)
Bice ukinuta ogranicenja na 160 instrukcija i sl. (pa cak i S3-ov DeltaChrome ima specifikacije identicne FX-u).
Jos par unapredjenjanja na polju OcculsionCulling tehnika i to je to. U svakom slucaju bice brzi od FX-a, a jeftiniji i tisi. Dok se ne pojavi NV40 nVidia mora da se zadovolji drugim mestom, mada ni tada ne treba biti siguran da ce povratiti lidersku poziciju, jer kako se shuska R400 ce biti zwerr!

I ja mislim da nece imati. Bica prakticno OC-ovani R9700pro...

Recimo da nece imati dodatnu TMU jedinicu, istina povecalo bi broj tranzistora, medjutim nece to samo biti veci clock, nego bolja interna rjesenja unutar r300 chipa. Medjutim, kartica ce imati full dx 9.1 podrsku sto ce reci ipak ce doci do nekih promjena u dizajnu.
Ne zaboravite koncept flipper chipa ? koji virtuelno moze da bude efikasan kao TMU 8x3 uz vrlo mali broj dodatnih tranzistora.

Thanks to ArtX team :)

Ne zaboravi samo CodeMafia! Njihova uloga je kljucna za razbijanje starih predrasuda...

Ma ljudi... R350 ne mora da bude slozeniji R300, dovoljno je samo da mu dodaju jos koji layer, da podnese vise frekvencije, DDRII, i ima da oduva svaki nV GPU u sledece 2 godine!

byMaX je napisao(la):
Ma ljudi... R350 ne mora da bude slozeniji R300, dovoljno je samo da mu dodaju jos koji layer, da podnese vise frekvencije, DDRII, i ima da oduva svaki nV GPU u sledece 2 godine!

Nesto se ne secam da si ovo pricao dok nisi uzeo ATi-ja :beat:

A, pa Max je poznat po "cvrstim" stavovima koje zastupa do kraja:D:whip

NHF Max:)

Vrh Dno