Šta je novo?

ATI9600Pro -Koja firma

nenad1234

Čuven
Učlanjen(a)
02.08.2003
Poena
604
Imam dva pitanja

1. Uzeo bih ATI 9600Pro ali koja firma?

2. Moj favorit je Sapphire ali
- 9600Pro
- 9600Pro Atlantis
- 9600Pro FireBlade
Da li neko moze da mi kaze koje su razlike u ovim karticama?

Cene se krecu od 160 - 190EUR

Mislim da je HIS jos bolji, probaj HIS-a da ujuris, ovo uzmi sa rezervom, nisam probao ni jednu 9600pro, ali sam probao neke druge HIS-ove i stvarno su odlicni.

HIS na prvom mestu, a ako ne nadjes onda Gigabyte (kolkuje se kao lud)

ahhh o ovome se vec mesecima prica u ovoj obi... potrazi malo. ima puno postova na ovu temu... posebno od mene :d

Marti Misterija je napisao(la):
ahhh o ovome se vec mesecima prica u ovoj obi... potrazi malo. ima puno postova na ovu temu... posebno od mene :d

Koliko bese 3dmarkova sa 9600pro...4200?? 🙂

Sapphire garantuje klok od 335 MHz za memoriju na Fireblade-u. Znaci da ce moci da ide sigurno 350. Za jezgro nemoj da brines, ici ce sigurno preko 500 stock cooling.

Sacekaj malo pa uzmi Asusov model.9600TX koji ce biti oko 190E ali i bolji od mog 9600PRO 3X.Proveri kod distributera za SR,do Utorka bi trebalo da se pojavi.

O cemu vi pricate, 9600TX ili 9600XT ? :d I odakle on sad 3x bolji od 9600Pro ?

OptiPlex je napisao(la):
O cemu vi pricate, 9600TX ili 9600XT ? :d I odakle on sad 3x bolji od 9600Pro ?

Misli se na R9600XT....po svim performasama je bolji ali za to se ne moze reci da je 3x bolji.

"ATI is also announcing the Radeon 9600 XT; a much more exciting derivative of the Radeon 9600 Pro based on a low-k dielectric 0.13-micron process. The benefits of a low-k dielectric are mainly related to shielding from crosstalk in high transistor density chips; the benefit of a low-k process is mainly the ability to scale up clock speeds, which is why you will see that ATI is able to clock the 9600 XT at 500MHz. According to ATI, the Radeon 9600 XT should be the first mainstream part to outperform the Radeon 9700 Pro in all situations – not bad for a $199 card.

The Radeon 9600 XT will hit the streets sometime in November and we’ll be sure to bring you coverage of that card as soon as we get our hands on one.
"

pa izgleda da je ati 9600tx vec dosla kod nas!
Pogledajte Test ABIT IC7 MAX3 na benchmarku!

Fica je napisao(la):
pa izgleda da je ati 9600tx vec dosla kod nas!
Pogledajte Test ABIT IC7 MAX3 na benchmarku!

Pa verovatno moze da se nadje, bogami opasno se razmisljam da je kupim....malo je samo skuplja od 9600pro...

Pa ljudi tamo pise
"- ATi Radeon 9600 TX" koliko ja znam sada treba da izadje ATI 9600 XT ?
tj danas je izasla i imate linkove ka testovima na danasnjim vestima

Poz.Bane ,)

XT ...TX.....vise me zabole glava od oznaka 🙂 XT ce da bude mnogo dobra karta....za relativno malu cifru.

Kakva je Transcend-ov model. Kosta samo 150evrica.

...
nije vezano za temu, ali da pitam ATI-jevce da li "obicne" radeon kartice postoje sa dual head-om (hydra vision), i po mogucstvu da je VIVO.
Razmisljao sam o 9000pro AIW ail mi je tuner suvisan, pa bih tako nesto bez tunera!?

George je napisao(la):
...
nije vezano za temu, ali da pitam ATI-jevce da li "obicne" radeon kartice postoje sa dual head-om (hydra vision), i po mogucstvu da je VIVO.
Razmisljao sam o 9000pro AIW ail mi je tuner suvisan, pa bih tako nesto bez tunera!?

Pa ako ima DVI izlaz mozes da stavis adapter da dobijes VGA izlaz i nakacis drugi monitor i eto.... vecina novijih kartica mislim da ima DVI izlaz. 9600PRO bi trebalo da ima.....nek kaze neko ko ima 9600pro (sto je definitivno bestbuy za nekih 160e)

Pojavili su se PowerMagic 9600 Pro za ispod 140 evra. Full pack, vrlo solidne karte, cisto koga interesuje.

Pozdrav!

Mephisto je napisao(la):
...

Pa ako ima DVI izlaz mozes da stavis adapter da dobijes VGA izlaz i nakacis drugi monitor i eto.... vecina novijih kartica mislim da ima DVI izlaz. 9600PRO bi trebalo da ima.....nek kaze neko ko ima 9600pro (sto je definitivno bestbuy za nekih 160e)

jel to isti efekat kao hydravision-razlicit prikaz na dva monitora ili ce ista slika biti na oba!??

George, moze se namesti na vise nacina.
klon - oba monitora prikazuju isto
extended desktop - prosireni desktop, razlicita slika
theatre mod - animacije idu full screen na drugom ekranu, kolike god bile na primarnom

Mislim da je to to.

Pozdrav!

To sto je testirano na benchu je 9600TX, socijalno opremljena varijanta 9500Pro, a 9600XT je nesto sasvim drugo :d, ne unosite zabunu, ljudi...
Pozdrav

P.S. moje licno misljenje - 160€ je jako mnogo za kartu te klase. Ona fakticki nema vise snage nego Ti4200 u igrama, samo ima jos dodatak u vidu Dx9 efekata i mnogo bolje hardverske algoritme za AA i AF, ali za takvu kartu danas davati preko 120€ je mnogo (mislim slicno sto i valek)

OptiPlex je napisao(la):
To sto je testirano na benchu je 9600TX, socijalno opremljena varijanta 9500Pro, a 9600XT je nesto sasvim drugo :d, ne unosite zabunu, ljudi...
Pozdrav

P.S. moje licno misljenje - 160€ je jako mnogo za kartu te klase. Ona fakticki nema vise snage nego Ti4200 u igrama, samo ima jos dodatak u vidu Dx9 efekata i mnogo bolje hardverske algoritme za AA i AF, ali za takvu kartu danas davati preko 120€ je mnogo (mislim slicno sto i valek)

Na benchu je izaosao review 9600XT kartice prekjuce, nije rec o 9600TX.
http://www.benchmark.co.yu/article.php?sid=3950

cheers

Evo dva odlicna "sajta" za 9600XT i dr. ATI kartice....

http://www.theinquirer.net/?article=12161

http://www.neoseeker.com/resourcelink.html?rlid=66986

cheers uz Asus vodku :mrgreen:

Mephisto je napisao(la):
...
Na benchu je izaosao review 9600XT kartice prekjuce, nije rec o 9600TX.
http://www.benchmark.co.yu/article.php?sid=3950

cheers

1) ovo nije review vec vest o izlasku 😀

2) jeste rec o 9600TX :d, naime ta karta je koriscena u jednoj konfiguraciji na nedavnom testu, sto je neko pobrkao sa 9600XT sto je druga prica. o tome govorim.

3) takodje je neko pomenuo "uskoro dolazi Radeon 9600TX za 190€", sto je netacno, dolazi 9600XT.

Eto, samo sam to hteo da naglasim da ne zbunjujemo ljude 🙂

E a jel ima neko iskustva sa PowerColor Radeonom 9600 Pro, svejedno da li je 128mb ili 256mb model?

hon1g je napisao(la):
E a jel ima neko iskustva sa PowerColor Radeonom 9600 Pro, svejedno da li je 128mb ili 256mb model?

http://www.xbitlabs.com/news/video/display/20030717153234.html

Nazad
Vrh Dno