Šta je novo?

ATi XFX 5670

brancic

Slavan
Učlanjen(a)
30.03.2008
Poena
330
PCI-E HD5670 XFX 512MB,/DDR5 ATI Radeon /HDMI/DVI/DP/128bit

sta mislite o ovoj grafickoj ???

znaci bitno mi je da sve igrice mogu da igram bar na medium ili na low a da ne ulazem neku veliku kintu . Znaci cilj mi je da prodjem sto jeftinije znaci sto jeftinije a da ne uzmem neku kantu.

I da li je losija puno od 5750 i 4770

Pozdrav!

a da li je losija od 4770 i ostalih?

Što sam ti ostavio link do testa? :trust:

FC2_1280.png

Ne znam za vas, ali moja sledeca kartica je 5670... video sam je uzivo, nema dodatno napajanje, manja je i manje trosi od 4770 (jako me je neprijatno iznenadilo kad sam iz kutijice od 4770 izvadio ogromnu karticu), kosta manje i vrlo je malo slabija, a ima uvd2... meni dovoljno...

@ brancic

Vidi ja sam skoro uzeo Powercolor 5670 512mb, za moju masinu je sasvim dovoljna. Doduse nisam imao vremena da je bas istestiram ali sam poterao par igrica i sve mi tera na max bez problema. Instalirao sam i Far Cry 2 i sve tera na max bez problema cak i sa AA 4x. Moj subjektivni osecaj je da je karta sasvim ok pogotovo ako ti se buraz igra na 19". Sto se temp tice u idle je 36 stepeni a nakon sat vremena igranja nije presla 46 stepeni. E sad kad je buka u pitanju tu ne mogu nista da kazem posto mi se napajanje cuje ko manji helikopter :) pa grafu i ne cujem.

E da zaboravih imao sam manjih problema sa driverima 10.2 u nekom igricama na nativ rezoluciji mi je slika bila smanjena i gurnuta u stranu, ali sam onda instalirao drivere sa diska koji sam dobio uz kartu i to sam resio izuzev u Prince of Persia. E sad mozda je do karte (mada ne verujem) ili nisam dobro obrisao stare nvidia drivere pa cu verovatno da uradim reinstal sistema pa cu videti.

Poslednja izmena:
Nisam ni rekao da hoce nego covek je spreman izdvojiti max 80 eur, a naravno da 9800 ne podrzava dx11 nego sam hteo reci da nema smisla da uzima 5670 samo zbog dx11 kad ionako nece moci da potera kako treba vecinu igara

I ja imam slicnu nedoumicu. Nemam pojma koju graficku da pazarim. Nisam nesto posebno upucen, ali sam nekako uspeo da suzim izbor na Radeon HD5670 1Gb, GeForce 9800 GT 512 ili 1Gb, GeForce GTS 250 1GB i Radeon HD 5750 1GB. E, sad, nemam pojma koja bi mi najvise odgovarala. Razlika u ceni je do 2.000. Inace nisam neki strastveni gamer, ali bih hteo da ako mi dodje da instaliram Far cry 2 ili COD:Modern warfare 2 da radi normalno. Zato, dajte savet. Hvala unapred.

Poslednja izmena:
5750 bez dvoumljenja,sad zavisi koje napajanje imaš,ali će izdržati najverovatnije,jer nije veliki potrošač,od ovih navedenih jedino 5670 troši manje od nje,ali je i slabija.

Na svakoj od tih kartica te dve igre rade bez problema; meni u fullHD na high bez AA na 3870, dosta slabijoj grafici od svih tih

Kakva je 4670 sa najnovijim drajverima u odnosu na 3870 (koja je jaca od 8800GS)?
Igram u 1440X900 (19") i do sada sam imao 8800GS sa kojom sam bio potpuno zadovoljan.

Sporija 20%, od prilike

Hvala na odgovoru, ali opet sam kupio polovnu 8800GS, tacnije ASUS 8800GS TOP :banana:

Karta mi je sasvim dovoljna, a koliko vidim kada se ne pale AA i AF, bolja je od 3870.
Posto povremeno igram, ubacicu Sempron 140 (unlock@X2) i o/c koliko moze.
Fina, jeftina masinica

Hvala na odgovoru, ali opet sam kupio polovnu 8800GS, tacnije ASUS 8800GS TOP :banana:

Karta mi je sasvim dovoljna, a koliko vidim kada se ne pale AA i AF, bolja je od 3870.
Posto povremeno igram, ubacicu Sempron 140 (unlock@X2) i o/c koliko moze.
Fina, jeftina masinica

a gde si to video? 3870 je brza od 8800gs, tj 9600 gt, sporija je po negde tek kad se upali AA. To se doduse odnosi na visoke rezolucije preko 1650*1080, u nizim mislim da nv bolje radi, nisam obracao paznju

Vrh Dno