Šta je novo?

ATI X800PRO => X800XT PE

gamer

Slavan
Učlanjen(a)
18.12.2004
Poena
301
Kako da modujem Club3D X800PRO u X800XT.
Jednom sam probao i nisam uspeo. Graficka se nije upalila :)

Sta sam pogresio. Sve sam uradio kako treba, mislim.
Skinuo i ubacio Gygabyte-ov BIOS za XT ali se NIJE UPALILA!

Pa ta kartica koju imas je zaista odlicna. Zasto bi se uopste zaje*avao i modovao bilo sta? Da ti ne secka pasijans u windowsu :D ?
A sto se biosa tice, poprilicno sam siguran da ne odgovara bas svaki bios od XT-a tvojoj kartici. Pogledaj na http://www.techpowerup.com/bios/ pa probaj neki drugi bios u kombinaciji sa tom karticom. Pozdrav

Poslednja izmena:
gamer je napisao(la):
Jednom sam probao i nisam uspeo. Graficka se nije upalila :)
Izgleda mi kao da se smejes od muke... Vrlo je cudan taj poriv kod ljudi koji ih tera da rade takve stvari... kao narkomanija... Daj jos, hocu jos, hocu brze, hocu vise...

SoSo je napisao(la):
Izgleda mi kao da se smejes od muke... Vrlo je cudan taj poriv kod ljudi koji ih tera da rade takve stvari... kao narkomanija... Daj jos, hocu jos, hocu brze, hocu vise...
Nešto kao kada overklokuješ Preskota 2.8 na 3.5.. :eyebrows:

Poslednja izmena:
Ne da nece svaka Pro da ide u XT, nego su bas retke one koje hoce.
Malo si se zaleteo..

voka_gsw je napisao(la):
Nešto kao kada overklokuješ Preskota 2.8 na 3.5.. :eyebrows:

Ne, ne... to bi bio kao da kupis P4 EE na npr. 3.6, kloknes ga na 4.5...potopis u bure sa azotom i kukas da ti ne radi ;)

Vi cure neke stvari nikada necete shvatiti. :d

p.s. Najbrzi komp, najmocniji auto su samo produzetak za nesto... :D

Sasa je napisao(la):
Malo si se zaleteo..

Da, malo njih bez ViVo hoce, a Pro ViVo imaju identican hardver kao i XT, pa nije ni cudo...

Vidim, promenio si sign. :D

p.s. I verziju firmware-a za 108-icu si stavio. :d

Mora sve da se zna - ne mogu u 1000 postova o igrama gde se prica da li nesto secka i kako "Ta i ta" igra radi da uvek navodim sta imam u masini. Malo je, nenapadno i vidim da sve vise ljudi to radi. Da se bavim nekim drugim poslom, sigurno ne bih imao ovakvu masinu - da sam taksista, npr. imao bih velik, nov i udoban auto ;)

Sasa je napisao(la):
Malo si se zaleteo..

Sasa....lupas gluposti ili si neinformisan(sto se ne moze reci :p). :)
Do pre neki dan u firmi smo imali 12 kartica AX800Pro/ViVo...nije mi bio cim da ih "sve" probam,tj. da ih modujem u XT.
I....sve su radile sa otkljucanih dodatnih 4 pipeline-a!Tako da odgovorno mogu da tvrdim da svaka ASUS X800Pro kartica moze da se preko Gigabyte-ovog biosa moduje u XT PE!

Milane, nemoj da ulazis u vatru kad nisi razumeo coveka. Malo X800 Pro kartica hoce da ide u XT, mada vecina onih koje se klokuju preko 520-530, hoce, ali nema sanse sa GA bios-om (to je stara vest, ima mnogo novijih fora za modovanje na techpowerup-u : savet: ne citajte pocetne postove stikija, vec one sredisnje i krajnje :)). Dakle ako nije vivo, mora da ide hard mod. Sto se tiche Pro Vivo na koje si mislio, da, svaka bukvalno hoce da radi sa 16 pipelinea i tu si u pravu kad kazes da svaka ASus karta hoce (ali jedino ako asus pravi iskljucivo Pro Vivo modele). pozdrav

byMaX je napisao(la):
Mora sve da se zna - ne mogu u 1000 postova o igrama gde se prica da li nesto secka i kako "Ta i ta" igra radi da uvek navodim sta imam u masini. Malo je, nenapadno i vidim da sve vise ljudi to radi. Da se bavim nekim drugim poslom, sigurno ne bih imao ovakvu masinu - da sam taksista, npr. imao bih velik, nov i udoban auto ;)

Ma zezao sam se, bre, samo mi je ta revizija firmware-a zapala za oko. ;)
I tata bi sine! :D

poz. :wave:

p.s. A sta to radis sa ti treba takva masina? Za NASA-u? :d:D:d

A inace kad ce neki novi test graficke Maxo? Recimo te iz tvog potpisa

byMaX je napisao(la):
Da, malo njih bez ViVo hoce, a Pro ViVo imaju identican hardver kao i XT, pa nije ni cudo...

Koliko markova imas?

Pisi, onako informativno. :d :d

Da, samo vi napisite... pa da vas izdevetam taman tamo za Novu godinu :d:d

Poslednja izmena:
Koju? :d

Jel vam 6645 dosta? Default, Mark05, b110 (nisu ukljucene optimizacije, A.I. i kartica je na defaultu!). Najjaci skor mi je 6782 :)

Aaaa, dobar... da li i dovoljno dobar, videcemo! ;)

BTW... sta je to "A.I."? :D
Nov sam u ovim ATi-jevskim vodama... :)

Delija je napisao(la):
Ma zezao sam se, bre, samo mi je ta revizija firmware-a zapala za oko. ;)
A nisi primetio da je napisao kako njegov Ener ima dve odvojene +12V grane? :d:d:d:d

Maxonja... :D

byMaX je napisao(la):
Jel vam 6645 dosta? Default, Mark05, b110 (nisu ukljucene optimizacije, A.I. i kartica je na defaultu!). Najjaci skor mi je 6782 :)

pih dosta...Pa zena mi ima oko 4000, svoju masinu ne zelim da probam.... :D

Sa cime, zar ona nema X700Pro ???

Ahaaaaaaaaa! :d

genijalcin@23 je napisao(la):
Nemoj da ga zezas, dobar je... prvi je na listi, i to samo na snagu masine (karta je na default-u, kako rece).

Sto je dobro, da se skinu vise oni sa budjavim intelima ;)

P.S. Jak bre ovaj A64! :smoke:

genijalcin@23 je napisao(la):

Kako li ces sad da dostignes 6700, pitam se... ? :( ajd, necu da zezam, deplasirano je...

Vrh Dno