Šta je novo?

Ati X700

MegaSkot

- Irish Transporter -
Učlanjen(a)
04.12.2003
Poena
2,585
Ortak me tlači da mu klokam ovu kartu, ali ona ni da mrdne sa defolt takta memorije.
U pitanju je Gigabyte GV-RX70128DE
Core: 400MHz
Mem: 250MHz

Memorija:
Hynix 533U
HY5DU281622ET-4

Za jezgro i nekako ok ali memorija "crkava" i na kloku +10MHz.
Da li joj fali napona ili je to max za 2.2ms memoriju?
Ima li neko kakav predlog ili ništa od toga?

Poslednja izmena:
Ortak me tlači da mu klokam ovu kartu, ali ona ni da mrdne sa defolt takta memorije.
U pitanju je Gigabyte GV-RX70128DE
Core: 400MHz
Mem: 250MHz

Memorija:
Hynix 533U
HY5DU281622ET-4

Za jezgro i nekako ok ali memorija "crkava" i na kloku +10MHz.
Da li joj fali napona ili je to max za 2.2ms memoriju?
Ima li neko kakav predlog ili ništa od toga?

4ns = 250mhz = vec je na fabrickom limitu = nista od OC-a :d

Poslednja izmena:
Onda nek se fuchka il da kupuje bolju grafu :d

Cackaj malo latencije memorije na grafichkoj (TRP i slicne...) 😉.

Poslednja izmena:
Mnogo opasno, mozes da je s#ebes ! Ja ne bih tek tako to radio kod mene.
Ne znam kako ti drugar stoji finansijski, mozda mu nece biti zao ako crkne, manje-vise dovoljno je jeftina da rizikujete na taj nacin.

Ima da mu poklonim neku grafu, samo da udjem u dušu ovoj, sad me zaintrigiralo :-devil-:

Mnogo opasno, mozes da je s#ebes ! Ja ne bih tek tako to radio kod mene.
Ne znam kako ti drugar stoji finansijski, mozda mu nece biti zao ako crkne, manje-vise dovoljno je jeftina da rizikujete na taj nacin.

Izjava ti je na mestu.

Ali... nek proba labavljenje tajminga u ATiTool-u pa nek vidi koliki su dobitci u kloku sa labavim setovanjima... Uvek postoji reset taster na kanti ako karta pocne da pljuje artifakte 😉.

Karta na difoltu.

Šta i kojim redom menjati ?

Prilozi

• X700.webp
    X700.webp
    40 KB · Pregleda: 76
Prvo dodji do max clock-ova, pa onda trcdrd i trcdwr (bezopasno) pa tras (veliki uticaj)...
Mislim da su ova tri tajminga jako uticajni, ispravite me ako gresim...

iz mog iskustva - mem_trp - na mojoj x800xt sam povecao sa 5 na 6 i dobio oko 25 (50 ddr) mhz ako me secanje sluzi... nista drugo nisam menjao. probao sam na staroj 9600 nesto samostalno da cackam - samo sam dobio da je pljunula gomilu artefakata :d

TRP sa 5 na 6 za pocetak, pa testiraj dokle ide. Nadji max klok sa TRP 6, pa zapisi skor u 3dmark03 i uporedi sa default-om. Onda probaj i sa TRP 7, ali ocekuj manje gubitke na istom kloku sa "opustenim" TRP (doduse vise ce se klokovati, pa ces to anulirati i pretvoriti u manji dobitak). Preko 7 ne bih isao, badava je.

Kad nadjes dokle ide sa 6, a dokle sa 7, odluci sta ces od ta dva drzati. Potom namesti da ti automatski ucitava izabrani TRP i klok memorije, a ostale vrednosti zatezi jednu po jednu. Znaci: promenis vrednost TRCDRD na nize, pa kliknes apply i testiraj bar minut na artifakte. Ako ne baca, zapisi na papirche vrednost, pa zategni jos jednom i testiraj (naravno, ako prodje opet pishi na papirche...).
Moze da se desi da ti zabrljavi slika sa nekim od parametara, samo resetuj masinu ako ne vidis gde da kliknes, ali to uradi sto pre da ne bi zaglupeo kartu...

Kad sve ispitas, pogledaj u papirche i ta setovanja ubaci u AtiTool i namesti da se i ona ucitavaju zajedno sa podizanjem sistema i to je to...

edit: Da ne zaboravim, jedino Refresh Rate memorije ne treba da smanjujes nego da povecavas (probaj u koracima po 10).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno