Šta je novo?

Ati X1950xtx

• Začetnik teme Začetnik teme Falcon
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Falcon

Čuven
Moderator
Učlanjen(a)
19.02.2002
Poena
965
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5900X
Matična ploča
ASUS ROG STRIX B550-F GAMING
RAM
2x16GB Kingston 3200
GPU
Palit 4080 GameRock Midnight Kaleidoscope
Storage
Samsung 980Pro 2TB | Samsung 980Pro 1TB | 2x Kodak 1TB SSD
Zvuk
Creative SoundBlaster X G6 & Sennheiser HD555 | Marantz Cinema 50 & Audiolab 8300XP + Sonus Faber Venere 2.5 + Jamo (C60 CEN + C60 SUR + C601 ) | 2x SVS PB16-Ultra
PSU
Corsair 850W HX
Kućište
Corsair 600T
Monitor
Asus ROG Strix XG43VQ | LG OLED C2 55" | BenQ W1050 + AVtek Cinema 16:9 105"
Miš & tastatura
Logitech G502 | Alienware AW768
Ostale periferije
Playstation 5
Laptop
HP EliteBook 850 G8
Tablet
iPad Air
Mobilni telefon
iPhone 14 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch 10
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
Bolest, sta reci. 😀 Ni x1900xtx se nije "ustolicio" k'o svet na tronu, a vec ga menjaju.
Kralj je mrtav, ...ziveo kralj!!!

Prilozi

• x1950xtx-06.jpg
    x1950xtx-06.jpg
    90.7 KB · Pregleda: 140
hEhEhEhE :d

Sada je prvoaprilska sala,a ne bi me cudilo da je izbace stvarno vec za koji mesec !

X1950XT singleslot solution!? :trust: E to bi volio vidjeti!

A to je taj R580+...A kako bi se drugachije i zvao...nego tako...😀

x1900 GT...hm..nice..36 cevchica......Moze neki mod u XL..ili XT...😀

sto su ga nazvali X1900GT? bolje bi bilo da je GTO, jer vec imaju tradiciju sa X800GTO. jeste da hoce da direktno aludiraju da mu je konkurent 7900GT, ali ipak...kad ce neki testovi? X1900GT vs. 7900GT. highend za razumnu kolicinu novca. can't wait!

Moja pretpostavka: nije gto zato sto ce tek da ga izbace i bice 100% modabilan u xt, xtx.... 😀
vec vidim moju sledecu kupovinu.he :-devil-:

Poslednja izmena:
Касније серије можда и буду 100% модабилне, али првих пар тешко, јер у њих ће да иду фалични чипови 🙁

sale prdez je napisao(la):
sto su ga nazvali X1900GT? bolje bi bilo da je GTO, jer vec imaju tradiciju sa X800GTO. jeste da hoce da direktno aludiraju da mu je konkurent 7900GT, ali ipak...kad ce neki testovi? X1900GT vs. 7900GT. highend za razumnu kolicinu novca. can't wait!
pa ako se secas prvo je postojao X800 GT, pa je onda stigao X800GTO mozda i sad naprave slicnu cinculariju 😉

Sto se testova tice, pa bice ih onda kad stignu kartice. Uzimajuci u obzir iskustvo sa X1800GTO-om, kartice treba da krenu u pordaju pred kraj meseca, znaci tad ce i prvi testovi...

znaci nista od toga u sledecem Digitalu 🙁
btw. zar X800GT i X800GTO nisu izasli istovremeno, ruku pod ruku?

mastercula je napisao(la):
Ja licno sam prvo cuo za GT pa GTO pa GTO2

a evo jos lepih vesti...

http://www.theinq.net/?article=30529
Ovo je stara vest!

GTO-a mozda i bude i to bi onda mogla da bude karta sa full 48 pajpova, ali sa pomenutim nizim taktom... a opet, mozda ga i ne bude. U principu planovi se prave u skladu sa postojecim inventarom i odnosom procesora sa 36 i 48 pajpova.
Licno, mislim da GTO-a nece biti, te da ce i oni chipovi sa ispravnih 48 pajpova, ali ne mogucnoscu da ostvare 650MHz biti "prepravljani" u 36pajpne SKU-ove i pradavani na GT 1900-kama!

Suvise kasno stize 1900 GT da bi upao u majski broj, ali zato su na vreme stigli drajveri koji omogucavaju CrossFire sa dve X1800GTO kartice 😉

Poslednja izmena:
nikad nisam voleo SLI i CF varijnte, ali lepo je znati da se u Digitalu trudite.

Poslednja izmena:
nego kako ce onda da izgleda? bas me intereuje. ima li sanse za single slot kuler?

sale prdez je napisao(la):
nego kako ce onda da izgleda? bas me intereuje. ima li sanse za single slot kuler?
kako ce da izgleda? pa pogledaj u aktelnom Digitalu kako izgleda X1800GTO!

znaci, izgledace identicno? ipak ima nade za single slot kuler?

Poslednja izmena:
Ono sto je indikativno, kada se sagledaju specifikacije koje je DailyTech objavio, jeste da ce Radeon X1700, famozni RV570, imati 24 PixelShader pajplajna (osam TMU jedinica) i verovatno 5 VS jedinica. Sa 256-bitnom magistralom, Nece mu trebati preterano veci klokovi od X1800GTO-a da bi postigao njegove performanse i time direktno konkurisao GF 7600 GT-u! Cak mu ne moraju lemiti memoriju brzu od 2.0ns, koja je danas najjeftiniji GDDR3. Takt GPU-a ne bi trebaloda bude mnogo preko 500 MHz, sto garantuje tih kuler i dosta pasivnih resenja od strane AIB partnera. Ali ono sto je najbitnije i dovoljne zalihe hercazze za direktan sukob sa 16pajpnim resenjem iz 'vidije, nazovimo ga 7900GS. Najbitnije jeste da ovakav cip u 80nm, bi pre svega morao da bude jetin za ATi kako im se margine ne bi preterano stanjile...

Ако буде израђен у 80nm, после мењања пасивног хлађења неким мушким ваљда ће се моћи дебело клокнути :wave:

Nedjo jedno pitanje.
Ono što me je zbunilo u onoj tabeli sa specifikacijama "konkurentnih" čipova je 36 Pixel Shader Processor za ATI i 48 za nVidiu. :trust: Koliko se sećam iz vaših izlaganja u prethodnim threadovima (Maxa, Starac, Audio, Yoyo i ti) nVidia ima odnos 1:1 za Pixel Shader Processor i Pixel Shader Unit (tj. kod njih je to isto dok kod ATIja zbog specifične arhitekture nije). E sada, da li sam ja pobrkao nešto, ili je ovde u pitanju "slučajan" previd, pa se kod nVidie računa onaj "DualALU" (koji si pominjao u svojim tekstovima) a kod ATIja ne. :trust:
Pozdrav. :wave:

ma zayebali se korejanci! Treba da pise 24

Nazad
Vrh Dno