Šta je novo?

ATI X1600(1650) vs nVidia 8500

fragolan

Slavan
Učlanjen(a)
08.07.2007
Poena
309
Pozdrav,
posle duzeg vremena sledi promena osnovnih komponenti. Sa gomilom kartica sledi i gomila dilema. Dajuci sebi neki limit od oko 100 evrica za grafiku dosao sam u dilemu oko izbora graficke. Dilema je ATI X1600(1650) chip i nVidia 8500. E sta mene zanima? nVidia donosi podrsku za DirectX 10, ali posto nisam nesto previse igracki orijentisan nije mi od nekog presudnog znacaja.
Asus ATI EAX1600PRO TOP HTD 128M zbog DDR3 i cene od 70-tak evra mi deluje povoljno, ali nemam predstavu da li je 128 MB DDR3 memorije bolje od 256 MB DDR2 memorije. Naravno koliko je velika razlika u grafickom chipu tj sta se to dobija kupujuci X1650 u odnosu na X1600.
Za kraj vecita dilema ATI ili nVidia tj sta je vas misljenje kad je u pitanju izbor izmedju nVidia-inog chipa EN8500 i ATI-jevih chipova X1600(X1650). Izbor sam suzio na ove tri solucije, tako da nema potreba da se preporucuju bilo koji drugi chipsetovi, ono sto je jedino izmenjivo je ASUS (Gigabyte tesko da dolazi u obzir).
Unapred hvala.

Poslednja izmena:
Ako mozes potrazi Gainward 8500GT Golden Sample primerak, ima 256mb DDR3 memorije i zestoko je overklokovana vec u startu, ima kod nas da se kupi za 103e kako sam video i za te pare to bi ti bila najbolja kupovina.

Hmmm hvala na odgovorima. Od prvog kompa sam maltene na nVidia (ako izuzmem prvog Cirus Logic-a), ali vec odavno vrebam prelazak na ATI. Zanima me kad se ocekuju kod nas X2600 graficke. Tajming mi bas ne ide na ruku, mozda bih mogao da se posluzim nekom snj karticom dok se pojave.

Nazad
Vrh Dno