Šta je novo?

Ati x1300 pro

• Začetnik teme Začetnik teme davids
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

davids

Slavan
Učlanjen(a)
15.09.2007
Poena
304
Imam ovu karticu u sestrinom desktoru, dosta je bucna a posto ona ne igra igrice ili koristi nesto zahtevne aplikacije, da li se isplati i da li uopste postoji adekvatno pasivno hladjenje za nju i naravno oborio bih joj radne taktove

hm...sta je tacno pitanje? da li se isplati da zamenis taj bucan kuler za neku pasivnu varijantu?

Mislim da bi ti to bilo previse cimanja sa jednom grafikom koja ne vredi mnogo.Bolje onda da nju prodas-nekom nece smetati buka i da kupis bilo koju polovnu pasivno hladjenu grafiku... ako vec nije bitna jacina grafike-ako sam to dobro razumeo..

Mislim da cu je prodati, a uzeti nivu 2400 pro pasivno hladjenu....

ako, kako kazes, nema potrebe uopste za 3D-om, ne radi nikakvu zamenu.
stavi riva tuner, i podesi ventilator na fixni br. obrtaja. takav, da je necujan. gotovo.
niti menjas graficku, niti kupujes kuler.

x1300pro i x1600pro grafike nemaju temperaturni senzor, pa ni mogućnost kontrolisanja broja obrtaja ventilatora

X1600Pro su imale senzor sigurno, imao Sapphirea ... PowerColor je znao ne imati senzor.

Poslednja izmena:
Imao x1300, i Asus i MSI, sada imam Asus x1600pro, nema senzor, jedino da ima, ali da nije uključen u BIOS-u ( mada sumnjam da je tako )

X1600Pro su imale senzor sigurno, imao Sapphirea ... PowerColor je znao ne imati senzor.

uuu druze ala bi mi pomogao kad bi mi rekao kako si naterao tog safira da meri temperaturu odnosno da sam regulishe ventilator (kojim programom) 🙂

moj prob je sledeci.. imam asusovu EAX1650PRO Gamer Edition (http://www.asus.com/products.aspx?l1=2&l2=8&l3=339&l4=0&model=1437&modelmenu=1) grafu i jedan uzas buchan cooler na njoj.
je*avao sam se dva dana (reinstalirao 2 x vistu i 2 x xp 😀) pokushavajuci da nateram (asusov) smartdoctor da mi meri temperature i broj obrtaja ventilatora ali nishta. googlao sam i ne nadjoh nigde potvrdu da li x1650 uopshte imaju temp senzor.. na kraju sam bio odustao od svega i uzeh da zatvorim komp i reko samo da se uverim da na cooler idu dve zice i da nema regulacije - kad ono vidim tri komada ??
pa chemu bre ako ne mogu da ga kontrolishem ? chak ni speedfan ne ochitava niti gpu temp niti broj obrtaja venta (smartdoctor u xp-u mi daje samo opcije za overclock a ne kao shto sam recimo pre imao na nv6800 regulaciju ventilatora i monitoring temperature). probao sam da ochitavam temperaturu i att-om i rivatunerom, naravno bez uspeha.

shta da radim da li da jurim neki modovani bios koji ce eventualno omoguciti ochitavanje temperature ?
ili da jurim neki kuler da pazarim ? samo koji i da li bih njega mogao ikako da kontrolishem softverski ? i opet kako da znam da li ce biti dovoljan kad ne mogu da ochitavam temperature... ?

heeeeeelp 🙂

Već sam rekao nema temperaturni senzor, al izgleda da niko ne veruje

to znam prochitao sam vec gore ali rekoh da imam asusa (x1650) i da sam probao ati tray tools.

mene zanima da li bih ikako mogao da enablujem ochitavanje temperature jer mooozda bi bilo moguce s obzirom da eto taj safir ima tu opciju a da i na ovom asusu postoje tri zichice za kuler.

@vlada

Pa na safiru su 2 zice i on opet dinamicki menja brzinu ventilatora. Ipak probaj sa ATITools-om, ako i onda nemozes da menjaz brzinu ventilatora onda definitivno nemoze.

Treca zica sluzi samo za ocitavanje broja obrtaja ventilatora.Mislim da bi u konkretnom slucaju pomoglo flesovanje biosa,pa onda ATI tool...

a shta mi predlazesh sa kojim biosom da probam ? asusovih modovanih za nju ne nadjoh.. kako bi se ponashao taj safirov na asusovoj karti ?

Nazad
Vrh Dno