Šta je novo?

ATI vs. NVIDIA

Toni

Čuven
Učlanjen(a)
12.01.2003
Poena
619
Interesuje me koja je bolja kartica (performanse u igrama) GIGABAYTE 9000 pro 64 mbram ili FEFORCE 3 128 mbram. Cena je ista.

Zbog cega nazalost ?

Ma to Muzzy kaze zato sto je ATI a ne nVidia... ne moze covek da prezali sunovrat nV pa to ti je !!! :D :D

Definitivno je bolji taj "GIGABAYTE" od tog "FEFORCE"-a :mig:

Dobro, greska nisam primetio "GIGABYTE" i "GEFORCE 3".
Ali ipak zar ne mislite da je bolje imati 128 mb ram-a, posebno u novim igrama. Ja ipak mislim da je GF3 blizi RADEON-u 8500, a posto je RADEON 9000 ipak malo salbiji od 8500 ne bi to znacilo prednost za GF3 ?

Pa sta ima da zalim kad nV jos uvek drzi lidersku poziciju :D, a to sto deci treba igrackica da s zabavljaju to je druga stvar :D (naravno sala nemojte odmah da me gadjate drvljem i kamenjm).

Enivej, GA je brzi (tj ati 9000) zbog toga sto podrzava PS 1.4 koji su brzi (u nekim situacijama bas loodacki UT2003 npr.) i igre shatro rade brze... bolje mozda, :D

Bilo bi dobro da se javi neko ko vec ima GIGABYTE 9000 pro i napise kako kartica radi, kakav je kvalitet slike, brzina u igrama, overklok i sl.

MAD_MUzzY je napisao(la):
EEE.... zez!
Ovaj 9000 non pro cinimi se nesto nema? :) jel tako? Ajde ATievci znte bolje od mene.
Moze cak da se desi da je od njega gf3 brzi.

Po meni gf3ti200 na default-u je malo brzi od r9000 non pro, ali ako mislis da doticni ati nema podrsku za PS1.4 varas se posto u specifikaciji pise da ima!

Inace koliko ja znam ati na svim dx 8.1 kartama ima PS pocevsi od 1.4 verzije!!

Pozdrav :) :)

Toni je napisao(la):
Dobro, greska nisam primetio "GIGABYTE" i "GEFORCE 3".
Ali ipak zar ne mislite da je bolje imati 128 mb ram-a, posebno u novim igrama. Ja ipak mislim da je GF3 blizi RADEON-u 8500, a posto je RADEON 9000 ipak malo salbiji od 8500 ne bi to znacilo prednost za GF3 ?
Tih 128MB memorije na GF3 je potpuno beskorisno. Dupliranje normalne kolicine memorije na grafickoj u 99% slucajeva donosi zanemarljiva poboljsanja u perfomansama.
Generalno pumpanje grafickih kartica sa velikom kolicinom memorije je izmisljotina proizvodjaca grafickih kartica kako bi neupucene kupce ubedili da je njihov proizvod bolji. Tesko je ubediti nekog da je Radeon 9000 bolji od GF4 MX ali ga je lako ubediti da je 128 bolje od 64MB...

MAD_MUzzY je napisao(la):
Pa sta ima da zalim kad nV jos uvek drzi lidersku poziciju :D, a to sto deci treba igrackica da s zabavljaju to je druga stvar :D (naravno sala nemojte odmah da me gadjate drvljem i kamenjm).

Enivej, GA je brzi (tj ati 9000) zbog toga sto podrzava PS 1.4 koji su brzi (u nekim situacijama bas loodacki UT2003 npr.) i igre shatro rade brze... bolje mozda, :D

U UT2003 su pixel shaderi, pa jos 1.4 verzija ??

Normalno da je marketinski trik, ali tih 128 mb bi dobro dosli kad se pojave Doom 3, Quake 4 i druge azdaje, ali tada ce ove kartice uveliko biti skoro neupotreblive :(

Toni je napisao(la):
Normalno da je marketinski trik, ali tih 128 mb bi dobro dosli kad se pojave Doom 3, Quake 4 i druge azdaje, ali tada ce ove kartice uveliko biti skoro neupotreblive :(
Sto nas vraca na pocetak recenice: marketinski trik i nista vise ctp;

Toni je napisao(la):
Bilo bi dobro da se javi neko ko vec ima GIGABYTE 9000 pro i napise kako kartica radi, kakav je kvalitet slike, brzina u igrama, overklok i sl.

Evo ja imam doticnu karticu i prezadovoljan sam.
Odlicna 2D slika, jako dobar TV izlaz, a sto je bitnoi Unreal II i IGI2 idu bez problema (u 1024x768/32bit).
Definitivno najbolja kupovina u kategoriji izmedju MX4xx i Ti4200 kartica (eventualno tu dolazi u obzir i 9100full)..

Momci zahvaljujem na savetima, uzimam GIGABYTE RADEON 9000 PRO. :D

Nazad
Vrh Dno