Šta je novo?

ATI Viper?

srdjan_r

Čuven
Učlanjen(a)
16.07.2003
Poena
620
"Jedan od ATI-jevih partnera je na ovogodisnjem Computex-u demonstrirao mizteriozni ATI Viper VPU. Na cipu se nalaze kako Atijev logo tako i Micron-ov logo a hladjenje na ovom najnovijem cudu je bilo slicno kao kod P4 CPU-a. Neki izvori tvrde da je ovo ATI R420 VPU koji treba da se pojavi sledece godine, zanimljivo je da je codename za R400/420 bio “Loki” a ne “Viper”. Drugi izvori tvrde da je ovo jos novije resenje iz ATI-ja i da je Micronov logo na njemu jer ce koristiti GDDR3 memoriju od Microna koja ce raditi na 1600 MHz. "

Sta je ovo :?:

srdjan_r je napisao(la):
"Jedan od ATI-jevih partnera je na ovogodisnjem Computex-u demonstrirao mizteriozni ATI Viper VPU. Na cipu se nalaze kako Atijev logo tako i Micron-ov logo a hladjenje na ovom najnovijem cudu je bilo slicno kao kod P4 CPU-a. Neki izvori tvrde da je ovo ATI R420 VPU koji treba da se pojavi sledece godine, zanimljivo je da je codename za R400/420 bio “Loki” a ne “Viper”. Drugi izvori tvrde da je ovo jos novije resenje iz ATI-ja i da je Micronov logo na njemu jer ce koristiti GDDR3 memoriju od Microna koja ce raditi na 1600 MHz. "

Prijatelju sve same glasine vreme ce pokazati ko je bio u pravu, i sta ce od svega toga da ispadne... Samo treba vreme da proce i to je to

srdjan_r je napisao(la):

Micron ima veoma razvijen 0.11 micr. proces, a sa ATijem su se cvrsto vezali oko GDDR3 memorijskog standarda. Nije nemoguce da ce se buduci GPU voditi kao zajednicko delo dveju kompanija.
Takodje Micron je davnih dana ima planove za GPU (oni su kupili Rendition Verite). Moguce je da je Viper kooperacije dveju kompanija! To bi bio presedan u GPU industriji, a nVidija protiv jedne takve alijanse nebi imala sta da radi!!!

Nazad
Vrh Dno