Šta je novo?

ati versus nvidia

blue

Čuven
Učlanjen(a)
12.03.2002
Poena
785
Drug bi uzeo karticu sa TV izlazom. Koristio bi je prevashodno za gledanje DVD/DivX filmova, ali po malo i za igre. Koji je bolji izbor: ATI Radeon 7000 VE 64MB DDR ili G-Force MX-400 64MB, pošto su istog cenovnog ranga.

To ti je vec retoricko pitanje:) Salim se - ma neka uzme gf2mx ali sa 32 mb jer ona druga 32 bleje i nista ne rade...Ako moze da se stisne jos malo neka uzme gf2ti...

pozdrav:wave;

Pa ako te igre nisu mnogo zahtevne ili se ne igra cesto ne bi smeo da uzme nista sem ATI-a

Aj ziveli(D)

Neka uzme gf2mx...K'o sto jednom rece Broz: "Monopol je mnogo dobra stvar". A ni 2d nije tako los.

ATI, ATI i samo ATI. Sto se tice ulaza, izlaza slike, pakovanja, izgleda, prikaza, i svega ostalog sto je bitno.

Uzgred da Nv zna da napravi doba proizvod ne bi se tako obrukali sa 4MX ili bolje reci TNT3

Ako gleda fimove na velikom TV-u, onda ATI 7200 (RADEON, SDRAM, 128-bitni). Sa njim mogu i sasvim OK da se igraju igre. MX400 uopste nije brzi od 7200, s tim sto ATI ima bolji 2D, a narocito mu je bolji TV-out.

notax je napisao(la):
Ako gleda fimove na velikom TV-u, onda ATI 7200 (RADEON, SDRAM, 128-bitni). Sa njim mogu i sasvim OK da se igraju igre. MX400 uopste nije brzi od 7200, s tim sto ATI ima bolji 2D, a narocito mu je bolji TV-out.

Da to sve stoji, ali mora da se napomene jos nesto. POsto su se pojavile kartice sa Radeon cipovima, drugih proizvodjaca, odnosno one koje nisu izasle iz Ati-ja, odlicna slika i TV izlaz ipak vaze samo u slucaju da se uzme kartica koju je u kompletu izdao ATi.

telegram_sam je napisao(la):
Da to sve stoji, ali mora da se napomene jos nesto. POsto su se pojavile kartice sa Radeon cipovima, drugih proizvodjaca, odnosno one koje nisu izasle iz Ati-ja, odlicna slika i TV izlaz ipak vaze samo u slucaju da se uzme kartica koju je u kompletu izdao ATi.

Otkud to da poredis R7000 VE i GF2MX ? MX400 je, po brzini za dve klase iznad tog Radeon-a... koji je na nivou ubogog MX200...

Ipak, kvalitet slike i VE mogucnosti su dosta ispred, kao i 2D slika (koja kod VE modela nije na nivou ostalih Radeon kartica, ali je i dalje ok)....

Ja bih se ipak odlucio za MX400, i to sa 32MB... Ako mozes, uzmi neki GF2GTS (polovan, vidjao sam odlicne ponude)...

Nazad
Vrh Dno