Šta je novo?

Ati utilities

Nabukodonosor

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2003
Poena
865
Zanima me da li postoji neki utility za ATI graficke karte (konkretno ATI Radeon 9600 Pro) pomocu koga mogu da podesvaam sliku na tv izlazu, tj. televizoru? Konkretno me zanima podesavanje boje. Slika mi je inace odlicna, ali boja su blede. Mnogo bledje nego na monitoru. Pokusavao sam sa podesavanjima u drajverima, ali nista nisam postigao. Kako da resim ovo?

Nisi dovoljno podesavao opcije za tv u driverima. Mozes da podesis jako lepo boje.

Mozda ti je kabl predugacak, to takodje moze da doprinese gubljenju boje i kvaliteta slike

borab je napisao(la):
Nisi dovoljno podesavao opcije za tv u driverima. Mozes da podesis jako lepo boje.
Pa mogao bi malo to da objasnis. Kako? Daj malo detalja. Ovo mi nije pomoglo, posto sam i sam znao da treba da podesim boje.

@Ivander
Ne, kabl je nekih 6 metara. Nije do toga, jer sam preko njega i ranije gledao na svojoj FX5600.

Pa hoce li neko da mi objasni kako da regulisem boje?
P.S. Takodje mi se ni titl ne vidi na TV-u.
Inace podesavanja su otprilike ovakva: Na Overlay kartici sam stavio Theater mode i SameAs Source. Na Displays kartici sam za TV standard stavio Germany PAL (jer mi je neko to izricito savetovao). Tu sam se dosta zezao sam podesavanjima, ali nisam uspeo da poboljsam boju, koja je inace kao da je slika crno bela. Dobro, skoro, ipak pomalo ima boje.

Nabukodonosor je napisao(la):
Pa hoce li neko da mi objasni kako da regulisem boje?
P.S. Takodje mi se ni titl ne vidi na TV-u.
Inace podesavanja su otprilike ovakva: Na Overlay kartici sam stavio Theater mode i SameAs Source. Na Displays kartici sam za TV standard stavio Germany PAL (jer mi je neko to izricito savetovao). Tu sam se dosta zezao sam podesavanjima, ali nisam uspeo da poboljsam boju, koja je inace kao da je slika crno bela. Dobro, skoro, ipak pomalo ima boje.

Ja sam juče rešio problem s titlom, tako što sam počeo da koristim BSPlayer.
(Ctrl+P->Subtitles->čekiraj Draw subtitles on Overlay surface)
Na overlay kartici su ista podešavanja, a format sam stavio Yugoslavia (Pal-B). I sve radi kako treba.

Pa mene ne zanima titl za DivX filmove vec za satelitku televiziju. Znnaci, lepljenje titla sa ProjektIGI-em na overlay povrsinu. Nisam ni probao nijedan DivX film, jer ih i ne gledam.

Nazad
Vrh Dno