Šta je novo?

ATI TVout problem

• Začetnik teme Začetnik teme nidza
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

nidza

Znamenit
Učlanjen(a)
16.07.2004
Poena
1,205
U pitanju je Asus 9250, TV se nalazi u drugoj sobi... Kada se sa Hot Key -em ALT+F5 prebaci slika sa monitora na TV glupi drajver traži da se klikne OK, što je poprilično komplikovano (alt + tab jednom ili dvaput, pa strelica levo, pa space, npr.), totalni smor! Mišem je nemoguće, TV je van vidokruga. Istovremeno monitor/TV ne ide, pošto overlay ide samo preko monitora...

Koje je najjednostavnije rešenje? Je'l to drajver tupav, da ga menjam? Bitno je da mi ne postavi to pitanje, nisam našao gde u okviru njega da ga promenim. Instalirao sam drajvere koji su stigli uz karticu.

Drugi problem je što neće da mi resize-uje desktop na 1024x768, nego se desktop skroluje kada se šeta sa mišem, tj rezolucija desktopa ostaje ista, a kako je rezolucija monitora manja film nikad nije centriran, ili je gore, ili je dole, levi ili desni deo su odsečeni, propast...

Ako neko ima konkretno rešenje, sutra ću ići da pogledam kako to da namestim, nisam imao previše vremena da ispodešavam sve, u pitanju je računar kod prijatelja, ali u prvi mah nisam skontao kako da odradim sve kako treba (a možda je stvarno do drajvera, u momentu instalacije nisam imao drugi pri ruci). Provereno znam da može, na par Ati-ja sam rešio stvar bez problema, tj. desktop se uvek resize-ovao, a kako su TV aparati uvek bili u vidokrugu računara, ne mogu da se setim da li sam imao problem sa pitanjem koje postavlja drajver nakon F5... 😀

Zahvaljujem... 😉

ma daj, nemoguće da niko nema TVout na ATI-ju pa da može da mi uploaduje svoje iskustvo na forum... 😉 čisto da ne bauljam u mraku pola dana opet... 🙂

ja koristim driver opciju theater mode i nemam problema !!

nisam našao tako nešto na asus drajveru... narezao sam na cdrw najnoviji catalyst, pa ću sa njim da probam. Hvala na bitnoj informaciji, pretpostavljam da sa novim drajverima neće biti problema. 🙂

Nazad
Vrh Dno