Šta je novo?

Ati TV out

JOBAH

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2000
Poena
649
Imam problema sa TVoutom na ATi Rage Pro 128 ViVo... sve je lepo sljakalo dok mi se nije zeznuo profil u W2K pa sam izgubio sva podesavanja.... Sada kada aktiviram TVout (na compozitni izlaz prikljucim Video ili stari Comodore monitor) Ati mi prebacuje sliku u neku opicenu rezoluciju 512x384 u 50Hz tako da ne moze cela slika da stane na ekran (skroluje se pomeranjem misa!!!) pa ne mogu da odgledam DivX na Tv-u... u cemu je problem? Kada odem u TV properties, prijavi da je max rezolucija 640x480 ali dzaba kada mi stalno prikazuje u ovoj 512x384... Mogu li to nekako da vratim na staro (mozda neko cackanje po registry?)

JOBAH je napisao(la):
Imam problema sa TVoutom na ATi Rage Pro 128 ViVo... sve je lepo sljakalo dok mi se nije zeznuo profil u W2K pa sam izgubio sva podesavanja.... Sada kada aktiviram TVout (na compozitni izlaz prikljucim Video ili stari Comodore monitor) Ati mi prebacuje sliku u neku opicenu rezoluciju 512x384 u 50Hz tako da ne moze cela slika da stane na ekran (skroluje se pomeranjem misa!!!) pa ne mogu da odgledam DivX na Tv-u... u cemu je problem? Kada odem u TV properties, prijavi da je max rezolucija 640x480 ali dzaba kada mi stalno prikazuje u ovoj 512x384... Mogu li to nekako da vratim na staro (mozda neko cackanje po registry?)
Imam isti problem sa club 3d radeon 7500, i vec sam hteo da pitam ljude, ali bas i ne koristim tv out...
Pa mislim da je problem u driverima, jer sam probao sa dve poslednje verzije, i skoro isti problem, sa najnovijim identicno kao i kod tebe.
Sad barem znam da nije hardware-ska greska...:p
Ja sam probao sa composite out-om, a za tv imam taj konverter za scart prikljucak, pa sam mislio da zbog toga pravi probleme a nisam jos stigao da isprobam na drugom tv-u koji ima composite in, jer bih morao da pakujem komp na prizemlje ili tv sa ekranom od 72cm da nosim na sprat.ctp;

Ja kod kuce imam Club3D 7500 i koristim S-VHS TV izlaz. Nikakvih problema nema sa slikom - ide na TV u 1024x768. E sad, ima jedna zackoljica: valja iz drajvera iskljuciti monitor kada se gleda divx film (ili kojigod vec), jer ponekada moze da se desi da nemas sliku filma na TV-u a imas na monitoru.

Genericki drajveri, tj. oni koji stizu sa karticom, S-VHS kabl od 5 metara, jedan kraj u izlaz na kartici, drugi kraj na ulaz na Scart2S-VHS konvertor. Kabl i konvertor imas na Futoskoj pijaci za cca 500 din. Kabl je sa pozlacenim konektorima.

Pre ovoga sam TV Out koristio na Voodoo3 kartici. Sta da kazem, razlika je nebo i zemlja :)

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\ATI Technologies\Driver\0000\DAL za opciju IDCRegOptionDontUseOSMonitorInfo stavi 00 00 00 00
ovo je za ME
a za XP i pretpostavljam da je isto u W2K stavi kao max rezoluciju monitora 1600x1200 i 100 Hz osvezavanje.
Monitor kao primarni display a tv kao sekundarni. Ovo bi trebalo da pomogne.

Ashley je napisao(la):
Ja kod kuce imam Club3D 7500 i koristim S-VHS TV izlaz. Nikakvih problema nema sa slikom - ide na TV u 1024x768. E sad, ima jedna zackoljica: valja iz drajvera iskljuciti monitor kada se gleda divx film (ili kojigod vec), jer ponekada moze da se desi da nemas sliku filma na TV-u a imas na monitoru.

Genericki drajveri, tj. oni koji stizu sa karticom, S-VHS kabl od 5 metara, jedan kraj u izlaz na kartici, drugi kraj na ulaz na Scart2S-VHS konvertor. Kabl i konvertor imas na Futoskoj pijaci za cca 500 din. Kabl je sa pozlacenim konektorima.

Pre ovoga sam TV Out koristio na Voodoo3 kartici. Sta da kazem, razlika je nebo i zemlja :)

Ja koristim najnovije drivere, i nema veze kako i sta namestam u xp-u, on mi uvek stavi da je max 640x480 i 60Hz-a, a nece ni tu rez. da koristi, nego nesto bezveze 512x384 50Hz-a. Moracu da nabavim taj kabl koji je kod tebe isao uz karticu, jer ja sam dobio samo onaj obican za composite izlaz, i to 1.80 metara! Koju verziju ti imas, samo dva tv-outa ili imas i flat panel out? Imam i ja konvertor za scart koji ima tri mesta za prikljucak, video i left/right audio in. Jel` to to? Da razjasnim jer ne znam sta kod tebe znaci s-vhs, jer to nije standard za kabl.
I jos nesto, da li pokazuje i titlovanje na tv-u, i kako treba podesiti da pokazuje, i koji player koristis?:)

Arahne je napisao(la):
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\ATI Technologies\Driver
Arahne je napisao(la):
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\ATI Technologies\Driver\0000\DAL za opciju IDCRegOptionDontUseOSMonitorInfo stavi 00 00 00 00
ovo je za ME
a za XP i pretpostavljam da je isto u W2K stavi kao max rezoluciju monitora 1600x1200 i 100 Hz osvezavanje.
000\DAL za opciju IDCRegOptionDontUseOSMonitorInfo stavi 00 00 00 00
ovo je za ME
Ovo pomaze sigurno, barem kod mene najzad sve ok!;)

Ati Club-3d:

Ako moze misljenje u vezi Club-3D ATI-jevih kartica od vas vlasnika istih, posto sam zainteresovan za kupovinu, a skoro ih neko ovde na forumu napljuva, a po testovima koje sam imao prilike da vidim vise su nego dobre.

George je napisao(la):
Ati Club-3d:

Ako moze misljenje u vezi Club-3D ATI-jevih kartica od vas vlasnika istih, posto sam zainteresovan za kupovinu, a skoro ih neko ovde na forumu napljuva, a po testovima koje sam imao prilike da vidim vise su nego dobre.
JA SAM BIO TAJ STO IH NAPLJUVA... ali od tada, ako ste pratili, napisao sam i to, da je moj prvi primerak bio neispravan, i od kad su mi zamenili, imam jednu FENOMENALNU karticu! Nadam se da niko drugi nije sirio dezinformacije kao ja.
Tako da nemoj razmisljati, kupuj!!!
Pozdrav

Club-3D rulez!

A gde ima u BGD-u Club3D Radeon 8500 da se pazari?

Ja sam imao na testu bukvalno sve od Club3D kartica koje se mogu nabaviti kod nas, sto sa ATI, sto sa nVidia cipovima. Imas test na www.pinsoft.com a imas i na Benchmarku par testova i prikaza. Moj posao je da za potrebe PiN-a detaljno istestiram nov hardver pre nego sto ga oni uvrste u distributivni program, pa da kazem valja li to ili ne - outsourcing quality control-a :)

Mogu reci da sam bio prilicno skeptican kada su mi u ruke dosle Club3D kartice - lepe, velike kutije, CD-ovi, kablovi... Pratim IT scenu godinama, ali ranije nikada nisam cuo za ovu firmu, pa mi je na prvi pogled dobra dodatna oprema delovala kao pokrice za jeftine, pa samim tim i lose kartice. Sasvim je druga prica bila kada sam krenuo sa testovima. Da ne tupim ovde, koga zanimaju detalji neka probistri testove ovde i na PiN-ovom sajtu, mogu samo da kazem da sam odusevljen. Samo jedan primer koji dovoljno govori: sada vec konfekcijska GF2 MX400 kartica u izvedbi Club3D-a radi oko 5% brze i ima za nijansu kvalitetniju 2D sliku nego odgovarajuca Asus-ova koja je cca 20e. skuplja. U servisu kazu da je procenat skarta (neispravnih, vracenih na reklamaciju...) do sada svega oko 3 promila, tj. 3 na 1000 komada.

Meni licno se najvise svideo TV-Out, posto u poslednjih par meseci kod kuce nemam vremena da na racunaru radim nista drugo do sredjivanja kucnih finansija (God bless M$ Money) i da sa zenom pogledam 2-3 divx filmova nedeljno. Kao sto sam napisao, ranije sam filmove gledao preko Voodoo3 TV-Out-a koji je poznat kao mnogo bolji nego onaj u izvedbi na nVidia karticama. Razlika izmedju slike na TV-u izmedju V3 i C3D ATI 7500 je otprilike kao kad sa refresh rate-a od 70Hz pocnes da gledas u sliku sa r.r. od 85Hz. Nije mi bas neko poredjenje, al' ajde... Mnogo kvalitetnije boje, prilicno bolja ostrina, gotovo potpuno flicker-free slika... Verovatno je tako i sa drugim ATI based karticama, nemam pojma, nisam video, ali sam sa Club3D TV-out-om onako bas zadovoljan.

Arahne je napisao(la):

Kod mene na ATI 3D Rage mobility M1 mozes da gledas film (pokretne slike) samo na primary displeyu tj. ako hoces da gledas DivX na TVu moras monitor da stavis kao secondary i na njemu se onda vide samo titlovi.

Ja ima drugi problem:
spojio sam notebook sa gore pomunotm karticom na Sony WEGA 100hz TV i max refresh koji mi nudi racunar je 60Hz, a njegov default od 50Hz ne mogu da promenim. Znaci slika se prikazuje 1024x768@50Hz. Spojio sam kablom koji sam dobio uz notebook (Sony) bananica-chinch.
Kako naterati da slika na TVu radi na 100Hz?
Meni je palo napamet da je mozda problem sto TFT ne podrzava vise od 60Hz, pa je onda i ATI napravljen tako tj. drajveri za njega?

Ashley je napisao(la):
...sliku sa r.r. od 85Hz. Nije mi bas neko poredjenje, al' ajde... Mnogo kvalitetnije boje, prilicno bolja ostrina, gotovo potpuno flicker-free slika... Verovatno je tako i sa drugim ATI based karticama, nemam pojma, nisam video, ali sam sa Club3D TV-out-om onako bas zadovoljan.

Ashley, izvini sto se mesam, ali mi nije jasno kako smes da se upustas u testiranje kvalieta kartica baziranih na ATi chipovima ako nemas pojma kakve su druge ATi kartice osim Club3D...

JOBAH je napisao(la):
Ashley, izvini sto se mesam, ali mi nije jasno kako smes da se upustas u testiranje kvalieta kartica baziranih na ATi chipovima ako nemas pojma kakve su druge ATi kartice osim Club3D...
Nemoj sad da pocinjes raspravu o 100 vrsta ati-jevih kartica, pitanje je bilo o club3d-u, on je to testirao, uporedio sa testovima drugih kartica, i dosao do zakljucka. (TACKA)
I ne gresi sigurno, jer su zaista kvalitetne i sigurno su jedan od best buy primeraka!

Ufr, sta se zestis, pa nije valjda da ih ti uvozis :)

Inace, nisi chitao thread od pocetka... ovde nije pitanje Club 3D kartica nego problem sa ATi TVout-om...

JOBAH je napisao(la):
Ufr, sta se zestis, pa nije valjda da ih ti uvozis :)

Inace, nisi chitao thread od pocetka... ovde nije pitanje Club 3D kartica nego problem sa ATi TVout-om...
Ja ih samo vozim! :)
Znam, citao sam od samog pocetka pa bas zbog toga, mi se nije svidelo gde bi se zavrsio thread. A inace ne "zestim" se, taman posla, mada kad procitam svoj zadnji post jeste malo tako zvuci, ali ne namerno. :)
Pozdrav

Jobane, Urfetin ti je lepo objasnio :)

Sto se TV-Outa tice, ja sam i pisao o tome, a ne o C3D karticama, ako si pazljivo pratio. Sad, sto je taj TV-Out na C3D kartici, boze moj... Ne pravi C3D TV-Out, pravi ga ATI, i takvog ces da ga imas na svim ATI based karticama, osim ako 3rd party proizvodjac ugradi sh*t komponente. I jos nesto: ni ja ne uvozim C3D kartice, vec ih testiram za potrebe uvoznika i dajem svoje misljenje o njima. Uvezao sam jednu C3D karticu, i to u moj racunar ;)

Kad smo vec kod toga, jeli tim karticamo moze da radi TV out ali da ne koristim monitor, to jest pri samom podizanju sistema...

To jest hocu da umesto monitora koristim TV!!!

RasetaM je napisao(la):
Kad smo vec kod toga, jeli tim karticamo moze da radi TV out ali da ne koristim monitor, to jest pri samom podizanju sistema...

To jest hocu da umesto monitora koristim TV!!!
Radi, odma` mozes i bios da podesavas preko tv-a!

Vrh Dno