Ja sam imao na testu bukvalno sve od Club3D kartica koje se mogu nabaviti kod nas, sto sa ATI, sto sa nVidia cipovima. Imas test na
www.pinsoft.com a imas i na Benchmarku par testova i prikaza. Moj posao je da za potrebe PiN-a detaljno istestiram nov hardver pre nego sto ga oni uvrste u distributivni program, pa da kazem valja li to ili ne - outsourcing quality control-a
🙂
Mogu reci da sam bio prilicno skeptican kada su mi u ruke dosle Club3D kartice - lepe, velike kutije, CD-ovi, kablovi... Pratim IT scenu godinama, ali ranije nikada nisam cuo za ovu firmu, pa mi je na prvi pogled dobra dodatna oprema delovala kao pokrice za jeftine, pa samim tim i lose kartice. Sasvim je druga prica bila kada sam krenuo sa testovima. Da ne tupim ovde, koga zanimaju detalji neka probistri testove ovde i na PiN-ovom sajtu, mogu samo da kazem da sam odusevljen. Samo jedan primer koji dovoljno govori: sada vec konfekcijska GF2 MX400 kartica u izvedbi Club3D-a radi oko 5% brze i ima za nijansu kvalitetniju 2D sliku nego odgovarajuca Asus-ova koja je cca 20e. skuplja. U servisu kazu da je procenat skarta (neispravnih, vracenih na reklamaciju...) do sada svega oko 3 promila, tj. 3 na 1000 komada.
Meni licno se najvise svideo TV-Out, posto u poslednjih par meseci kod kuce nemam vremena da na racunaru radim nista drugo do sredjivanja kucnih finansija (God bless M$ Money) i da sa zenom pogledam 2-3 divx filmova nedeljno. Kao sto sam napisao, ranije sam filmove gledao preko Voodoo3 TV-Out-a koji je poznat kao mnogo bolji nego onaj u izvedbi na nVidia karticama. Razlika izmedju slike na TV-u izmedju V3 i C3D ATI 7500 je otprilike kao kad sa refresh rate-a od 70Hz pocnes da gledas u sliku sa r.r. od 85Hz. Nije mi bas neko poredjenje, al' ajde... Mnogo kvalitetnije boje, prilicno bolja ostrina, gotovo potpuno flicker-free slika... Verovatno je tako i sa drugim ATI based karticama, nemam pojma, nisam video, ali sam sa Club3D TV-out-om onako bas zadovoljan.