Šta je novo?

Ati Tool vs Ati Tray Tools

Masterchief

Čuven
Učlanjen(a)
31.12.2003
Poena
619
Dakle koji program preferirate od ova dva, nemojte da pametujete tipa koristim riva tuner. Ja koristim atitool sa softmodovanim driverima i maksimalno izvlačim iz svoje r9550 450core, 297mem. A skoro sam probao omega driver-e sa integrisanim ATT, i uzeo da vidim dokle ide sa njima. Kartica ode do 500core 610mem, bez artefakata, i šiba dalje. Sumnjivo to meni pa ja zaustavim ATT, i pokrenem stari dobri Atitool, kad ono počeše artefakti da šibaju ko ludi, bukvalno po pet u sekundi. A da ne spominjem loš kvalitet grafike sa omega driver-ima. Po meni je Atitool bolji, barem mi se tako čini jer kad njega pokrenem, i pokušam da pokrenem još neku aplikaciju postoji vidno usporenje sistema (tačno kao neki benchmark program), dok kod att-a sve šiba bez problema kao da uopšte ne opterećuje GPU.

Poslednja izmena:
Ja sam za sva testiranja max. frekvencija koristio Ati Tool i njemu najviše vjerujem. No problem je bio što nije najbolje radio auto 2D/3D overclocking (dobivao sam zelene fraktale prilikom ulaska u Windowse) pa sam za tu svrhu koristio ATT.

Pa cekaj, Ati tool je samo alatka za overclock i proveru artifakata pri istom, dok je Ati tray tools i to a i potpuna zamena za (pre)glomazni i (pre)spori Control Center. Kod mene je Ati tray tools prevagnuo jer bez njega pri svakom restartu 9550 je iskljucivala TVout. U Ati tray tools-u sam napravio profil koji se po boot-u pokrene i ukljuci mi TVout automatski. To sam bez tray tools-a morao sam da radim pokretanjem je*enog Control Center-a i "silovanog" ukljucivanja TVout-a jer CC nije "video" da imam prikljucen TV na kartici 😡

Mislio sam kao O.C. alatku. Ja lično još uvek koristim stari dobri ati control panel.

Ati Tool kao najbolji oc program i Ati Tray Tools kao program za sve ostalo oko graficke.

NARAVNO da je za OC najbolji ati tool,koji je totalno verodostojan jer kada ati tool prijavi neki artefakt, grafika neminovno zabaguje u nekoj igri ili 3d marku !

Nazad
Vrh Dno