Šta je novo?

ATI TOOL & flash BIOS...?

MurDock

Čuven
Učlanjen(a)
04.09.2004
Poena
620
1. Da li je doticni dobar za odredjivanje max. core/mem. U njemu mi na 540/320 (u pitanju je Radeon 9600pro) posle 10-ak min. prijavljuje artifekete koje ja u realnom radu ne primecujem...
2. Posto sam dobio prilicno ne standardan model Club3D 9600pro (fizicki je isti kao i XT 500/300 ali jezgro detektuje kao RV350) cija se memorija prilicno lose OC i pored pasivaca na svakom modulu, da li bi nesto dobio ubacivanjem BIOS-a XT modela (ako je to u opste moguce) jer sam negde procitao da je zbog latencija PRO model "less OC" od XT modela...

P.S.
Memorija je Hynix 2,8 ns

Poslednja izmena:
Obicno je suprotno, tj. maksimalni takt koji ti ATITool pronadje i na kome on ne pokazuje artifakte ni posle par sati, je iznad realno maksimalnog i pri njemu pojedine igre i test programi (Aquamark, 3DMark, rthdribl...) i dalje imaju artifakte, pa mora jos malo da se spusti takt.

Moguce... Ja ih ne vidim (ne nosim naocare ) ,)
A sta mislis o menjanju BIOS-a...? Vredi li tako nesto pokusaja...? Malo pre sam skinuo XT BIOS ali je za Samsung-ovu memoriju... Koliko to moze da smeta...?

Ja sam imao iskustva kao Delija... Dakle, rucno odredjuj max core i memory clocks...

2. - biosem za XT neces nista postici, jednostavno, u pitanju su jako slicni biosi. Naponi su isti (a moras staviti bios od XT-a sa istom memorijom, tako da su i naponi za memoriju isti). U principu, to su jako slicne kartice, zaista neces mnogo dobiti.

MurDock je napisao(la):
Moguce... Ja ih ne vidim (ne nosim naocare ) ,)
A sta mislis o menjanju BIOS-a...? Vredi li tako nesto pokusaja...? Malo pre sam skinuo XT BIOS ali je za Samsung-ovu memoriju... Koliko to moze da smeta...?

Mora da bude identicna memorija ako je Hynix onda mora taj bios da bude, ako je samsung onda bios od kartice koja koristi samsungove cipove. Nisam probao i ne zelim da probam tako suludu stvar. Znaci nalazi isti bios najbolje sa istim taktovima proc i gpu-a i istim memoriskim cipovima.

Nazad
Vrh Dno