Šta je novo?

Ati Tech x800xl

dejobar

Slavan
Učlanjen(a)
02.11.2005
Poena
319
Interesuje me nekoliko stvari u vezi ove kartice. Naime, da li bi bilo pametno prodati je sada i kupiti nesto novije ili je ostaviti jos neko vrijeme. Kolika bi joj cijena bila na nasem trzistu. Moram da napomenem da je kartica polovna 3 mjeseca, ali da je stigla iz USA i da nema garanciju. Da li to sto sam iz Bara moze da podigne cijenu kartice, s obzirom da je ponuda ovamo veoma siromasna. I jos nesto. Vjerovatno bih uzeo ili 1800xt ili 1900xt. Za koliko bi se novca mogla naci jedna takva kartica u Srbiji. Hvala.

Znas kako, koliko para toliko muzike.

Cene koje navodim su vazece za Beograd a kod tebe moze biti malo skuplje posto je ponuda manja.

Polovna X800XL 256MB vredi oko 150evra.

U ovom trenutku sa X800XL mozes bez problema da igras sve najnovije igrice u 1024x768 a neke i u 1280x1024 rezoluciji. Ako ti to nije dovoljno i/ili hoces da uvek imas sve detalje i opcije na maksimumu a dzep ti je dubok, trenutno high end best-buy je x1900xt (moras imati veoma dobro napajanje za ovu zverku) koji kosta oko 450e. Licno mislim da je davanje toliko para preterano i ja bih se pre opredelio za Nvidiju 7900GT, koja je em jeftinija (ima je i za 300e ponegde) em sasvim lepo radi i sa 400W ATX2.0 napajanjima...

Poslednja izmena:
Ja sam uvek za ATI i da imam dao bi 450y za 1900xt, ali moram da se slozim sa M M-om jer je skroz u pravu.Cak bi presao na 'vidiu |teska srca doduse| jer je u svakom pogledu 7900gt bolja kupovina od 1900xt.

Jos jedan razlog za prelazak na NV je cena, 7900gt oko 300 evrica a negde i manje.

Poslednja izmena:
Da. To bi bila dobra kupovina. Mada sam se danas raspitivao, onako nezvanicno, oko prodaje moje kartice i ako cete mi vjerovati, kod svih tz. prodavaca racunara u Baru sam naisao na cudjenje. Prvo, ovamo i dalje niko ne koristi PCI-E ploce. Drugo, niko ne zna sto je to x800xl. I dalje se gadjaju sa Ati 9000 serijom ili nVidia 5000 serijom, i AGP plocama. A da ne pricam da je AMD u 99% zastupljenosti. Bitno je samo da je 64-bitni procesor. Iako niko ne zna zasto im to treba. Potpuno sam razocaran.

Nazad
Vrh Dno