Šta je novo?

Ati Rx9550 (msi)

leonardo

Čuven
Učlanjen(a)
14.02.2003
Poena
604
Kupio sam ATI RX9550 (TD256) "MSI" sa 256 RAM.
Instalirao najnovije Catalyst 5.10 drajvere.
Međutim, sve radi super u 2D, čim pređem u 3D, tj. pokrenem neku igru računar zakuca ili dobijem poruku da je grafička nešto zablokirala, tj. iskoči mi VPU recovery poruka. Naravno ta poruka mi ništa ne rešava samo mi nudi "Send Error".
Od dobavljača sam uzeo drugi primerak iste kartice, i isto se dešava, tako da isključujem mogućnost neispravnosti iste.

Šta da radim? Ima li neko iskustva.
Čuo sam da može i procesora da rikne ali tako da ne radi u 3D režimu. Ima li tu istine? Da li da probam da promenim neku komponentu?

Zaboravih reći: računar mi se zakuca i u DirectX 3D testu!

Procesor: AMD Athlon 1700+
Ploča: Gigabyte KT400
RAM: 500MB ddr
WinXp SP2
DirectX 9.0c

Poslednja izmena:
Pa u samom kontrol panelu iskljuci potpuno VPU-recovery,e onda te nece to vise smarati,a ti si menjo karticu za dz.

Evo kako da iskljucis:

Prilozi

• recover.jpg
    recover.jpg
    34.3 KB · Pregleda: 79
Dobro, isključiće ga i šta onda kada VPU u 3D-u ponovo zablokira? Kada kaže 3D najverovatnije misli na igrice a šta misliš kako one rade?
Treba pronaći uzrok, šta to dovodi do "hardware not responding"... ;)

mhz je napisao(la):
Pa u samom kontrol panelu iskljuci potpuno VPU-recovery

Da, ali to mi nije rešenje problema. VPU recovery poruka mi čak pomaže jer igru koja je "smrznuta" minimizira i faktički omogućuje mi da se vratim u Windows.

Problem i dalje ostaje. :(

leonardo je napisao(la):
Kupio sam ATI RX9550 (TD256) "MSI" sa 256 RAM.
Instalirao najnovije Catalyst 5.10 drajvere.
Međutim, sve radi super u 2D, čim pređem u 3D, tj. pokrenem neku igru računar zakuca ili dobijem poruku da je grafička nešto zablokirala, tj. iskoči mi VPU recovery poruka. Naravno ta poruka mi ništa ne rešava samo mi nudi "Send Error".
Od dobavljača sam uzeo drugi primerak iste kartice, i isto se dešava, tako da isključujem mogućnost neispravnosti iste.

Šta da radim? Ima li neko iskustva.
Čuo sam da može i procesora da rikne ali tako da ne radi u 3D režimu. Ima li tu istine? Da li da probam da promenim neku komponentu?

Zaboravih reći: računar mi se zakuca i u DirectX 3D testu!

Procesor: AMD Athlon 1700+
Ploča: Gigabyte KT400
RAM: 500MB ddr
WinXp SP2
DirectX 9.0c

Da li si GPU montirao u sistem u kom je prethodno bio drugi? Deinstalirao si drivers od prethodnog, uradio cleaning od fragmenata, zar ne? Proveri u drugoj konfiguraciji GPU i proveri neki GPU u tvojoj. Ako radi, problem je verovatno do OS-a na tvom kompjuteru. Uradi clean instalaciju OS, te vidi da li nakon toga ima problema.

Inace, imas 512MB, ne 500MB
:smoke:
:wave:

Nesto mi se javlja da si pre ove imao nVidia gk.

Ako jesi , a sve i da nisi, uradi clean install windowsa, pa vidi da li ce da se ponavlja greska.

Obavezno pri instalaciji drajvera i u bios-u AGP fastwrite = OFF!
Takodje VPU recovery isto iskljucen jer ponekad samo on smara.
Pozdrav

Meni to liči na pregrevanje GPU da li zbog neispravnosti istog, loše montaže hladnjaka ili opšte situacije i temperatura unutar kućišta.

Downclockuj karticu uz pomoć ATi tool programa i prati dešavanja. VPU recover može da se desi i ako postoji problem sa memorijom. Pošto je uzeta druga kartica to značajno smanjuje verovatnoću hardverske neispravnosti.

Ja bih pre kakvih softverskih egzibicija po win-u i gubljenja vremena oko instalacije novog sistema probao da namontiram ventilator da hladi čitavu karticu, posebno sa strane GPU - pogotovo ako je u pitanju primerak sa pasivnim hladnjakom. Ako ne urodi plodom, odradio bih downlclock. Tek onda bih prešao na rasturanje win-a.

Tarmi Ricmi je napisao(la):
Takodje VPU recovery isto iskljucen jer ponekad samo on smara.

Moje iskustvo je da gašenje VPU recover obično umeto vraćanja u win potpuno smrzne računar. Koliko je pametno isključiti ga?

Kada je VPU recovery ukljucen a kartica radi ispravno
desavalo mi se u nekim igrama na 9600 & 9800 karticama da izbacuje
iz igre i opasno smara.Zato ga stalno iskljucujem.
Grafickoj nece nista faliti ako je nonstop iskljucen.
Jedino sto nema vracanja u Win vec hardverski reset ako kartica ne radi
kako treba.Kada se kartica namesti da radi u 3D kako treba, onda i
sa iskljucenim VPU recovery-em radi 100% stabilno
poz

Poslednja izmena:
...

Ma nek udari format c: i ponovo insalira XP :smash: , moguce da sistem brljavi

Nazad
Vrh Dno