Šta je novo?

ATI Rage Theater Video & nForce problem

• Začetnik teme Začetnik teme Heinz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Heinz

Čuven
Moderator
Učlanjen(a)
20.09.2000
Poena
845
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i3-13100F
Matična ploča
ASUS TUF GAMING B760M-PLUS D4
RAM
Kingston 32GB DDR4 3600MHz
GPU
ASUS DUAL GTX 1060 OC
Storage
Samsung 990 Pro 1 TB
Zvuk
Fiio K5 Pro ESS + HD 58x
PSU
CM G550M
Kućište
Fractal Design Define R5
Monitor
LG 27GR83Q-B
Miš & tastatura
Logi M330 & HyperX Alloy Core RGB
Mobilni telefon
Samsung S23 Ultra
Pametni uređaji
Samsung Galaxy Watch 5
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Kartica je HIS Excalibur 9550 VIVO, i sve je do pre nekog vremena radilo normalno. Međutim, sada odbija da se instalira WDM Capture driver, i to isključivo na nForce platformama (probano na 3 nf2 ploče i 1 nf3), dok na VIA i Intel pločama tog problema nema (makar ne sa instalacijom drajvera, pošto pravi capture nisam mogao da probam).

Sve kombinacije Windowsa XP i SP-ova, Catalysta i ostalih softverskih varijanti su isprobane, i zaključak je da nemaju veze sa problemom. Problem je na relaciji kartica kojoj se nešto desilo (ranije bila OK) i nForce platforme. Isti (ili jako sličan problem, pošto ima više WDM drivera koje treba instalirati, a to nije moguće, ima i kolega sa 9600 Pro All In Wonder.

Ima li iko bilo kakvu ideju šta još probati, osim reklamacije kartice, pošto mi bolja realno ne treba. Na internetu sam uspeo samo da pronađem razne savete tipa reinstall your OS, ali naravno da nije pomoglo, već sam rekao, sve varijante SW-skih rešenja su isprobane.

EDIT: Zaboravio sam da napomenem, u Device Manageru za ATI Rage Thaeter Video WDM Capture Driver stoji žuti znak uzvika, sistem prijavljuje grešku "This device cannot start, Error 10".

Poslednja izmena:
Ja sam kratko nekih ~10 dana imao tu karticu na nf3 ploci(Epox 8KDA3I) i sve je radilo bez problema ali mi je prilikom kupovine prodavac rekao da su imali dosta problema(reklamacija) sa R9550 VIVO modelima i to manje vise svih proizvodjaca???
Ja malo pogledao po netu, video da nema nekih problema sa tim karticama i zakljucio da su oni tu nesto brljavili i naravno, uzeo karticu.
Karticu sam u medjuvremenu prodao zbog prelaska na PCI-E.
Dakle, reklamacija!

Poslednja izmena:
Hm, nije samo jedna kartica problematična, i najgore od svega je što samo sa nForce pravi frku...

Mozda sam promasio temu ali sam resio slican problem.
Imao sam 9200 vivo i radio je super (kamera prikljucena).
Izvadio sam, ubacio 9600xt vivo, sa istim theatre cipom i nema sanse.
Sve radi osim WDM Capture driver-a. Deinstalirao sam stare drajvere, instalirao nove, catalyst 4.9, msi CD, sapphire CD, gigabyte CD.... NECE!
Obrisao sam win i instalirao ponovo, XPSP1 i pokrenuo drajvere sa cd-a.
Sve je leglo ko dupe na nossu.
mislite o tome...

Nazad
Vrh Dno