Šta je novo?

ATI Radeon HD 5970

• Začetnik teme Začetnik teme maxer
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

maxer

Čuven
Učlanjen(a)
25.09.2002
Poena
680
Brutal rendering power

http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-5970-review-test/

All rise -- the Hemlock is here ! ATI's best kept secret ever *coughs* will be released today 😀

2dkkck.png

Crysis WARHEAD (DX10):
2nir56x.png

243420g.png

2mhu90i.jpg

Poslednja izmena:
Odličen performanse ako se pokažu kao istinite!

NAPOMENA: Proverite da li vam je kućište dovoljno dugačko da možete da ubacite ovu karticu unutra ako već planirate sa kupovinom iste 😉

impresivno, nema shta. pogotovo CFX, totalno nestvarne brojke.
chekamo zelene da odgovore adekvatno na ove atijeve zverke 🙂

Odličen performanse ako se pokažu kao istinite!

NAPOMENA: Proverite da li vam je kućište dovoljno dugačko da možete da ubacite ovu karticu unutra ako već planirate sa kupovinom iste 😉

Da i dubina dzepa bi trebala da bude u skladu sa kucistem😛...

Upravo sam je dobio... i ovo je prva karta koja će biti objavljena na sajtu na novoj mašini... što znači da moram da retestiram dosta modela neke modele sam već istestirao na njoj, ali mi nedostaje GTX295, od koga nema ni traga ni glasa u celoj zemlji. U tabeli će, za sada, biti 5870, 5850 i GTX285...

CF performanse i nisu nesto ali su standardne gledano kroz procente kakvi vaze za CF uopsteno, a ovakve karte sa 2gpu-a kao po pravilu previse se greju i samim tim prave prebise buke za moj ukus.

Na osnovu ovog testa a manje vise i ostali testovi na netu to potvrdjuju, CF 5850 je bolje resenje od jedne 5970. Gledajuci performanse razlika je mala u korist CF 5850 sem u Crysis-u, ali iz dva jako bitna razloga je CF 5850 daleko bolje resenje a to je OC potencijal i nivo buke pri overkloku.
Jedna 5850 bez problema radi na 950/1200mhz sa 1.2000v, sto znaci da je CF 5850 2 puta 950/1200mhz dok 5970 jedva dostize 900mhz i to sa naponom 1.2652v, dosta veliki napon u odnosu na postignut klok a nema sumnje da sa takvim podesavanjim karta pravi neprihvatljivu buku. Duzina karte isto tako moze mnogima da bude problem koji ne postoji u slucaju jedne 5850 samim tim i dve. Neko ce pomenuti napajanje, ako je za OC sistem sa 5970 potrebno napajanje od 700w za CF 5850 bice dovoljno 850w.

Pa pitanje je ... ja bih se pre opredelio za single 5970 nego za CF 5850.
Mislim da tek treba Catalyst drajvere optimizovati za ovu novu karticu.

Pa i ja bi voleo da vidim test sa tom karticom, bez nje bi izgledalo nepotpuno. 🙁

Kupujem cesto kod Joke i za sad je uvek imao to sto je u cenovniku, nije na odmet pitati ga, mozda u zamenu za neku reklamicu (primera radi) i sl. da ne glumim sad advokata, menadzera ili sta vec 🙂

@maxer
Ja celu pricu posmatram iz perspektive overkloka. Ovako na defaultu opet je prednost CF 5850 ako gledamo samo performanse, a kada se u pricu ukljuci OC za 24/7 performase su debelo na stran CF 5850, temperature a samim tim i nivo buke sistema su isto tako u korist CF 5850. CF i SLI su nekada kada je tehnologija bila u povoju bile teme za diskutovanje ali sada su sve igre optimizovane za multi-gpu skaliranje a tu je i i7 platforma koja izvlaci maksimum koliko moze da se izvuce iz druge karte, nije vise +20% vec oko +60% kada je CF u pitanju i preko +70% kada je SLI u pitanju.

Poslednja izmena:
Mrzi me sad da gledam ali koliko se sećam nije neki dobitak na fps-u kod OC 5850 (dva-tri frejma) ?

Zavisi koja setovanja, i koja je igra u pitanju, a generalno dobitak ti je 30% OC= 25% performansi!

Poslednja izmena:
Mrzi me sad da gledam ali koliko se sećam nije neki dobitak na fps-u kod OC 5850 (dva-tri frejma) ?
Evo da te malo podsetim koliko je mali taj dobitak pri klokovima 24/7 950/1200 u odnosu na defaultne 725/1000😉 malo opsirniji odgovor.... http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=213294
Zavisi koja setovanja, i koja je igra u pitanju, a generalno dobitak ti je 30% OC= 25% performansi!
....a ovo ti je ukratko odgovor na pitanje koliki je dobitak🙂

Poslednja izmena:
Evo malo se igramo od popodne...

Da stisnem? 😀

attachment.php

Prilozi

• hemlock.gif
    hemlock.gif
    16.7 KB · Pregleda: 129
  • hemlock2.gif
    hemlock2.gif
    12.2 KB · Pregleda: 104
  • hemlock_1.webp
    hemlock_1.webp
    141.6 KB · Pregleda: 198
  • hemlock_2.webp
    hemlock_2.webp
    257.4 KB · Pregleda: 170
  • afterburneroc.webp
    afterburneroc.webp
    56.9 KB · Pregleda: 680
Poslednja izmena:
Afterburner ima i RED mod... na sve su mislili...

Prilozi

• hemlock_3.webp
    hemlock_3.webp
    92.6 KB · Pregleda: 76
  • hemlock_4.webp
    hemlock_4.webp
    211.3 KB · Pregleda: 117
  • hemlock_5.webp
    hemlock_5.webp
    71.3 KB · Pregleda: 79
  • hemlock_6.webp
    hemlock_6.webp
    90.9 KB · Pregleda: 83
  • afterburner.webp
    afterburner.webp
    57.4 KB · Pregleda: 78
@byMaX
Konacno i ti malo aktivnije da se ukljucis u forumasenje🙂
Aj ako hoces da budes od koristi otvori GPU-z deo gde se vide temperature i broj obrtaja ventilatora i furmark u prozoru nekih 10min cisto da vidimo koliko se karta greje i koliki je broj obrtaja ventilatora u full loadu🙂
Ovako nesto

@maxer
Ja celu pricu posmatram iz perspektive overkloka. Ovako na defaultu opet je prednost CF 5850 ako gledamo samo performanse, a kada se u pricu ukljuci OC za 24/7 performase su debelo na stran CF 5850, temperature a samim tim i nivo buke sistema su isto tako u korist CF 5850. CF i SLI su nekada kada je tehnologija bila u povoju bile teme za diskutovanje ali sada su sve igre optimizovane za multi-gpu skaliranje a tu je i i7 platforma koja izvlaci maksimum koliko moze da se izvuce iz druge karte, nije vise +20% vec oko +60% kada je CF u pitanju i preko +70% kada je SLI u pitanju.

Definitivno jos 1 + za SLI , ne znam za CF ali sli mi je skalirao u krizi oko 90% , i sto je najbitnije minimum FPS je mnogo dobar , i SLI trpi AA veoma dobro , ali overklokovana 5850 je zvijer , sad kad sam je stabilizovao:guitar: ...Ko na vrijeme uloži u dobru CF ploču , ima za pola godine do godinu upgrade sa jos 1 5850 , a takav setup bi overklokovan trebao da radi i na mojem ODIN PRO 800W (u jednačini je i e8500@ 4050mhz )

HD 5970 - 570e vs 2x5850 - 440e
Sta je bolja kupvina ako neko bas hoce da da tolike pare?
2x5850 - 440e pre svega brza kombinacija, narocito pri max kloku 24/7 u odnosu na 5970, tisa kombinacija posto verujem da je 5970 prilicno bucna u full loadu kao i sve dual GPU karte, lakse se prodaje jedna po jedna 5850 i manje gubi na takvoj prodaju, retko ko se odlucuje da kupi kad za to dodje vreme dual gpu kartu koja nije aktuelna a pritom ima brzih singl gpu resenja, primer, ko bi sada kupio polovnu 4870x2? a za razliku u novcu od 130e moze da se kupi pristojno napajanje ili zameni ploca za neku adekvatnu CF plocu, moze da se predje sa 775 socketa i recimo Q9550 na i5 ili i7 platformu radi sto bioljih CF performansi.

Poslednja izmena:
A kuciste ukoje je treba spakovati i da ne pominjemo.

^
Da to sam zaboravio da pomenem kao potencijalno mogucu manu, verovatno zato sto ja nebi imao taj problem🙂

^
"Drivers wise we did stumble into the fact that the 5970 was a slightly slower than two 5850's in CrossfireX here and there. A little weird yes, but we do feel the drivers are not fully optimized to get the most performance out of the 5970. But we're talking 1 maybe 2% differentials and offsets here -- really marginal."

Nazad
Vrh Dno