Šta je novo?

Ati Radeon HD 4850 - cataylst problem

Bad Habbit

Slavan
Učlanjen(a)
23.07.2005
Poena
390
Juce sam reinstalirao windows 7. OS je sam prepozna i instalirao drajver za graficku i ona sama po sebi radi ok. Medjutim, posto mi je tv spojen preko tv izlaza sa grafickom, trebalo bi nekako da promenim standard na B/G Pal, posto mi je trenutno slika crno bela (ne znam koji je standard u pitanju po default-u). I sad ne znam kako to da uradim bez cataylsta, koga windows naravno nije instalirao. S'druge strane od juce pokusavam da udjem na http://ati.com, medjutim stalno stoji da je under the meantenance. Ne znam da li je moguce da sajt jedne tako ozbiljne kompanije ne radi skoro 24h. Probao sam i ovako preko gugla da nadjem neke verzije cataylsta, medjutim kada to instaliram prijavi mi da ne moze da pronadje hardver koji je potreban za rad sa tim catalyst-om. Je l' ima neko ideju sta i kako da radim?

Prvo za svaki slučaj instaliraj .Net i te stvari pa probaj catalist sa diskakoji si dobio uz kartu

Meni 4770 radi sa 13.1 driverom i ccc-om bez problema, ali posebno instaliran, a ne preko windowsa, tj. da ih on sam izabere i instalira.

Probaj da obrises te drivere koje je sam instalirao, pa skini sa njihovog sajta neke sa ccc-om za HD4850.

Poslednja izmena:
Na jedvite jade nadjoh originalni cd i dobijam sada ovu poruku. :) Inace probao sam sada da instaliram i 13.4 verziju beta i isti slucaj. Intalira se, ali prijavi neku gresku i ne moze da se pokrene. Ne razumem sta se desava. :wall: A kada pustim windows da instalira, on instalira sam drajver za 10 sekundi i graficka radi normalno.

Prilozi

• Untitled-1 copy.JPG
    Untitled-1 copy.JPG
    103.7 KB · Pregleda: 51
Biće da se nešto zeznulo prilikom same instalacije, i da sada pravi problem. Ja čuvam ovaj dokument pošto mi je trebao u par navrata da kompletno obrišem drajver. Možda postoji i lakši način, ali kod mene uvek palilo. Prati korake, kompletno obriši sve vezano za ati, instaliraj 13.1 koji je poslednji drajver za ovu kartu, ne računajući tu betu 13.4 i trebalo bi da bude ok.

Prilozi

• Brisanje atija.txt
    2.3 KB · Pregleda: 39
Nece opet. :( Uradio sam sve po uputstvu i to DVA puta. Jednom probao da pustim 13.1, a drugi put 13.4 beta i oba pusta ista stvar. Prijavljuje ovu gresku.:wall:

Prilozi

• Untitled-2.jpg
    Untitled-2.jpg
    143.2 KB · Pregleda: 44
Na Win 7 32-bita ide ovaj: [video]http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/legacy/Pages/legacy-radeonaiw-vista32.aspx[/video]

Na win 7 64-bita ovaj: [video]http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/legacy/Pages/legacy-radeonaiw-vista64.aspx[/video]

Obavezno moras da imas, instaliras NET Framework, nisam siguran koju verziju, probaj 4.0.

Net FW dolazi i sa Win7 i sa AMD drajverom, tako da tesko da je do njega.

Instalirao sam rucno sa microsoftovog sajta ponovo .net framework i nece. Probao sam i AMD uninstall tool, nece. :(

Ovo sto je @zogi preporucio sam instalirao sve. I 13.1 i 13.4 i nece. :(

Čudno je sve to. Iako sumnjam da je vezano za OS jedino ti preostaje da probaš ponovo da reinstaliraš sistem pa onda odmah u startu probaj da instaliraš drajver dok je sistem još čist. Ako prođe bez frke super, ako ne, e onda već imaš neki problem sa tom karticom, mada sumnjam da je do kartice. Ništa mi drugo ne bi palo na pamet da radim da sam na tvom mestu.

Upravo sam to uradio i pre nego sto sam procitao tvoju poruku. Iznervirao sam se i formatirao disk pa ispocetka. Instalirao sam samo windows i odmah pustio catalyst i instalacija prosla iz prve, bez ikakvih problema. Onda pustio windows update (sto sam proslog puta pustio prvo) i isntalirao mi je nekih 120 update-ova i samo jedan failed. I to pogadjas bas za drajver za graficku. Dakle iz nekog razloga drajver koji windows sam instalira i ovaj iz catalyst-a nisu kompatibilni. Sada sam sakrio taj update da mi ga vise ne nudi i to je to. I tako je taj update bio iz 2011. godine, tako da je svakako mator.

mmsandi:

Postoji vise verzija NET Framework-a.

Citat sa AMD sajta " Please note that the Catalyst Control Center component of the AMD Catalyst 13.10 Beta requires .NET 4.0 support for Windows 7 users" i "Windows Vista and Windows 7 users may need to install the Microsoft .NET4 Framework as a prerequisite to use Catalyst Control Center"

Bad Habbit:
Dobro je da si resio problem.

Poslednja izmena:
Jeste da sam izgubio ceo dan, ali eto, uspelo je na kraju. Hvala na pomoci svima. :)

Zna se tako izgubiti po cio dan zbog neke gluposti. Mozda ti je prvi put, ali zadnji nije sigurno.

@zogi

To se samo AMD ogradjuje(iz ko zna kojeg razloga), ali pakuju oni 4.5 uz CCC. A i dodje on sa Win7.

Nazad
Vrh Dno