Šta je novo?

ATI Radeon HD 3850 i Crysis

domcale

Slavan
Učlanjen(a)
18.04.2009
Poena
380
Interesuje me sta je bolje:
1. Rezolucija od 1024x768 i pola detalja na high i pola na medium ili
2. Da forsiram u rez. 12XX x1024 i na svim medium detaljima.:trust:
Licno, ja ne vidim razliku😛. Mada mi nekako lepse izgleda kad dignem rezoluciju :smoke:.
E sad cisto mi neka mishljenja trebaju, da ne budem uskracen za izgled Krize ako je jedno bolje od drugog i obrnuto :d.
Eto toliko. Pitanje je malo glupo ali staces, glup sam:wall: ,).
Hvala na odgovorima :wave:

Poslednja izmena:
To je sve subjektivno, sta je kome bolje i lepse. Sam kazes da ti je lepse u vecoj rezoluciji (i ja sam istog misljenja) ali najbitnije je da je igrivo. Zato podesi kako ti odgovara i udri. 😀

Interesuje me sta je bolje:
1. Rezolucija od 1024x768 i pola detalja na high i pola na medium ili
2. Da forsiram u rez. 12XX x1024 i na svim medium detaljima.:trust:
Licno, ja ne vidim razliku😛. Mada mi nekako lepse izgleda kad dignem rezoluciju :smoke:.
E sad cisto mi neka mishljenja trebaju, da ne budem uskracen za izgled Krize ako je jedno bolje od drugog i obrnuto :d.
Eto toliko. Pitanje je malo glupo ali staces, glup sam:wall: ,).
Hvala na odgovorima :wave:

Meni je licno mnogo bolje na vecoj rezoluciji!😛 Mislim da bi mogao da igras na 1280x1024 sve medium i shaders na high. Sve je na tebi.😉

Koristi podešavanja koja daju veći (igriv) fps, a ako je isti - sličan, onda onda ona koja tebi bolje izgledaju.

Koristi podešavanja koja daju veći (igriv) fps, a ako je isti - sličan, onda onda ona koja tebi bolje izgledaju.
Razlika je 2-3 frame-a. Pa na oba podesavanja fps skace i do 40, a u najzescoj pucnjavi pada na bednih 16:S:. Average je (moja neka procena) 28, 29 frameova, pa do 32 dok trcim ili hodam vozim, ili ubijam samo jednog ili dva coveka.(u bre al sam ga detaljiso).Za oba podeshavanja vaze isti frameovi, kod vece rezolucije je neshto manji framerate, zanemariv (chitaj 2 frame-a).
Chekam josh mishljenja...

To je sve subjektivno kao sto je rekao kolega ExR. Meni (moje misljenje) je bolja sto veca rezolucija a detalji na drugom mestu ako ima dovoljno fps za to 😀

Najiskrenije,uzmes ati/asus GamerOSD (ili rivatuner ili sta god) sta prikazuje fps dok si u igri,i krenes da cackas po detaljima 🙂 i rez.
Posto vidim da imas 17'' crt (znaci 4:3) odg. bi ti 1024x768px

Ja sam na 3850 igrao u 1024x768 na high. But that's just me 😛

Najiskrenije,uzmes ati/asus GamerOSD (ili rivatuner ili sta god) sta prikazuje fps dok si u igri,i krenes da cackas po detaljima 🙂 i rez.
Posto vidim da imas 17'' crt (znaci 4:3) odg. bi ti 1024x768px
Koristim FRAPS.
Neshto mi je malo rez 1024x768, al ako moze na high, onda cu tako i drzati. Javljam rezultate🙂
Edit: shto se tiche crt-a, :S::S::S:

Poslednja izmena:
Pa ono drugar isto ima 3850 (ali je OC) i tera na med.u 1650x1080,radi onako,solidno.

Moja je na default-u.😉
Misli, da grafu teram do limit-a nebi zarad pa nek je i 5 fps, sto naravno nije.🙂
PS: nece na 1024x768 na high :crash:

Moja je na default-u.😉
Misli, da grafu teram do limit-a nebi zarad pa nek je i 5 fps, sto naravno nije.🙂
PS: nece na 1024x768 na high :crash:

Gusi te procesor u celoj toj prici.Moja konfiguracija iz potpisa sa skoro sve high na 17'' crt-u i rezoluciji 1024*768.Nisam sada pored kompa pa da ti kazem sta je sve ukljuceno ali par stvari na medium a ostalo na high.Naravno bez preterivanja sa AA i AF... Poz

Poslednja izmena:
Istina je za procesor.😉
A kolko vidim pored grafike pishe "OC":trust:, ali nema veze. Pomiricu se izgleda sa 1280x1024 i med. detaljima.:wall:

Tako se zove model, msi 3850 oc pa sam tako i napisao🙂 ali nisam dizao klok na grafickoj a ni na procesoru. Za procesor me malo gusi ploca koja ima samo HT1 a graficku sam dizao kasnije klokove i dobio sam nekih 9300 u 3dmarku 06. Napominjem da nisam dizao u crysis-u klokove na grafickoj jer kada sam ubacio karticu bio sam na poslednjem nivou pa sam samo ubacio karticu i zavrsio...Poz

Tako se zove model, msi 3850 oc pa sam tako i napisao🙂 ali nisam dizao klok na grafickoj a ni na procesoru. Za procesor me malo gusi ploca koja ima samo HT1 a graficku sam dizao kasnije klokove i dobio sam nekih 9300 u 3dmarku 06. Napominjem da nisam dizao u crysis-u klokove na grafickoj jer kada sam ubacio karticu bio sam na poslednjem nivou pa sam samo ubacio karticu i zavrsio...Poz

Ma mislio sam da je oc-ovana fabrichki, posto je to njen naziv.
Offtopic: Vec kad smo kod 3d marka, zasto se meni SVAKI pc mark i 3d mark (03, 05, 06) zakucavaju pri ulasku (izbaci onaj vrag i kaze da sachekam da analizira sistem) i tako stoji. A kad otvorim task manager pishe 3d Mark 06=not responding???:wall:

Poslednja izmena:
Nemam bas nekog iskustva sa 3dmarkom ali mi se cini da sam skoro procitao u nekoj temi da je to neki problem do ati kartica i da treba nesto da se skine sa neta ili nesto da se obrise iz system32.Ko zna ispravice me, mozda i potpuno gresim...

Poz

Nemam bas nekog iskustva sa 3dmarkom ali mi se cini da sam skoro procitao u nekoj temi da je to neki problem do ati kartica i da treba nesto da se skine sa neta ili nesto da se obrise iz system32.Ko zna ispravice me, mozda i potpuno gresim...

Poz
Pa bilo bi mi lakshe da neshto skinem nego da cheprkam po windowsovim fajlovima😀
Edit: a ja mislio da je do procesora, reko jadan slabic ne moze da pokrene 3d mark:d

Poslednja izmena:
Evo skinuo sam to sto je pisalo u postu 10, samo jos da instaliram 3d mark 06 i da vidimo...

Marcusnbg, puno ti hvala za informaciju! 3D mark RADI :banana: 😛arty: :bottle:
Evo i rezultata:

Prilozi

• 3d mark test.webp
    3d mark test.webp
    140.2 KB · Pregleda: 67
Poslednja izmena:
Uh, baš te ubi procesor. Nije ni čudo da ne ide Crysis na high.

Pa da, procesor je bas usko grlo u celoj prici. Neki x2 am2 ili am2+ bi popravio situaciju. Ja dobijem bez bilo kakvih dizanja klokova na grafickoj oko 8600 a kada podignem klokove na grafici na 750 core i memoriju na 1050 dobijem oko 9300. Islo bi sigurno malo vise(mozda do 9500)da podignem klok na grafici na 810 za core a memoriju na 1117🙂(toliko je overdrive procenio sam kada sam odradio auto tune).Jos mi ostaje procesor da dignem na 3.0 ili 3.1 i nesto malo bih dobio ali ne mnogo zbog ploche i HT1.0...
Nemam skrinove ali ako te interesuje mogu da odradim kasnije pa da vidis(kada padne temepratura da dobijem koju stotinu vise😀🙂)

Poz

Da procesor je slab, mada njegova 3850 je AGP, mislim da je slabija od PCI-E verzije, a i covek da oce dual Core morao bi da menja plocu a nema ploce sa AGP sada, tako da bi morao i graficku onda to nema smisla...

To sam prevideo, pa nista, dobro hladjenje i klokuj dokle moze i izvuci maximum..

Poz

E ljudi ovo je mali offtopic:
Imam problem:
U CCC-u sam malo kloknuo grafiku i moram ga ostaviti upaljenog. Udjem lepo ja u GTA IV i zateknem ovo: (kad catalyst nije bio upaljen ovo se nije deshavalo)

Prilozi

• GTA IV 1.webp
    GTA IV 1.webp
    30.1 KB · Pregleda: 106
  • GTA IV 2.webp
    GTA IV 2.webp
    73.2 KB · Pregleda: 110
Pokusaj u 3D podesavanjima da disable-ujes A.I. pa vidi da li ce onda da se desi isto...

Poz

Proverio sam, iskljucen je.
Sta jos?
Napokon da ja napishem pozz. 🙂
Edit: Da probam da ga ukljucim pa da udjem u igru?

Poslednja izmena:
Probaj najnovije drajvere... Da nisi ubacivao neke modove itd? Msm da dobijes vise MB za detalje.

Nazad
Vrh Dno