Šta je novo?

Ati radeon drajveri problem

pilauda

Čuven
Učlanjen(a)
13.10.2003
Poena
775
Moja oprema  
CPU & Cooler
7800x3D & Dark Rock 4
Matična ploča
GigaByte B650M Aorus Elite AX
RAM
2 x 16GB DDR5 Kingston 6000 CL30
GPU
MSI RTX 4080 SUPER 16G GAMING X SLIM
Storage
Samsung 990 pro 2TB , Silicon Power 2TB
Zvuk
Edifier R1700BT
PSU
FSP Hydro G PRO 1000W ATX3.0
Kućište
CoolerMaster MasterBox TD500 MESH
Monitor
Gigabyte 27'' AORUS FO27Q2 OLED
Miš & tastatura
Scyrox V8, Razer Ornata V3
Ostale periferije
Xbox Series X
Laptop
HP 15s-eq2083nm
Mobilni telefon
iPhone 13 mini
Pristup internetu
  1. Optički internet
Vec pola sata se smaram oko gluposti, imao sam nvidiu do veceras, obrisao sam sve drajvere stavio atijevu kartu, instalirao drajvere (to sam sve radio preko driver sweepera) ajde kao pokrenuo mafiju da vidim kako radi sa novom grafon, trazin nvidia phisyx ajde tu on to instalira i opet nece da radi, odem u programs and features da sam uninstaliram i vidim tamo nvidia display drivers, obrsem to i od tad ide mucenje, resetuje mi se komp i nema ati drajvera, krenem da instaliram, i prijavljuje gresku "Error messages
Driver Install: the installation failed" krenem opet da uninstaliram ati drajvere i instaliram ma kakvi, i ne znam sta da radim sad, molim vas pomozite samo da ne moram da formatiram komp.

uradio sam to sto si mi rekao, resetovao komp i vise nece da se digne sistem, zapuca na windows starting up prozoru, odo da formatiram komp

E to se i meni desilo 2 puta sa Driver Cleanerom na Win 7 Ulimate 32. To se desava kada se uninstalira driver pa restartuje komp on se podigne ali onda udjem u Driver Cleaner i sa njim obrisem ATI fajlove i kada drugi put restartujem ako nisam stavio driver sistem se nece podici. Ili prvi put posle ciscenja cleanerom ako restartujem a ne ubacim driver. Ne mogu da zamislim sta bi bilo da sam ugasio system restore jer onda kada ostane samo windows logo ja restartujem komp odem u safe mode i restore point. Obrisem driver bez cleanera ili ocistim sa cleanerom ali ga ne restartujem drugi put nego instaliram driver novi pa tek onda restartujem.
Kako bi resio to da sam restore point stavio na off ne znam. Ali restore point pobrisem s vremena na vreme ali ipak stoji ukljucen ionako mi je komp 15% pun.
A to mi se desava samo na Win 7 na XP mi se nije desavalo. Zato sam i izbrisao sa Driver Cleaner sa kompa i stavio Sweeper mada s ne usudjujem da probam dal ce se podici sa njim ako ponovim isto.

Poslednja izmena:
Posle ciscenja u safemodu obavezno iz taskmenadzera aninstalirati graficku kartu,pa onda restart.Znaci udji u safemod izbaci graficku i podici ce sistem.

Meni driver cleaner nikada nije napravio bilo kakav problem, uvek odradi posao perfektno

Cekaj u safe modu udjem u device manager i kliknem na display adapter i desni klik na ime graficke i opciju uninstall jer tako??? Mada nije potrebno jer Driver Sweeper napravi spisak fajlova ostalih posle uninstall. Prvi put se pojavi njih 10-15 kada njih pobrisem restartujm i ponovo se pojavi 3-4 fajla od ATI-ja i posle jos jednog restarta nema vise ni jedan.
Procitao sam ja negde da se cleaner koristi u safe modu ali nisam to uzimao za ozbiljno jer mi je na 4670 radilo kako god da uradim.
Cekaj sada vidim iz taskmanagera uninstalirati graficku to nikada nisam radio???

Poslednja izmena:
Verovatno misli da ubijes proces.
Sa nekim stariji beta drajverima, ati je znao da pravi problem, tako da je resenje bilo, ukoliko nemas neki drugi drajver, da instaliras drajvere bez ccc-a i trebao bi da se podigne sistem bez problema.
Mozda je to problem i kod tebe.
A kad cistis cleanerom, obavezno iz safe moda, jer se tad ne podizu drajveri za grafiku , odnosno radi u ogranicenom modu(da se ogradim da mi neko ne kaze kako grafika ne moze da radi bez drajvera).
Javi sta si uradio.

Sto si menjao grafiku 🙂 ako si se vec odlucio na taj korak trebao si preci na istu platformu ali kad vec nisi, moj predlog ti je da najbolje ponovo instaliras novi OS windows i nove drajvere od grafike.

Samo da napomenem da su u mom slučaju na kompu bili ostali ATI drajveri prilikom zamene kartica i prelaska sa ATi na Nvidiu (komp se najnormalnije podigao sa Nvidiom iako su na kompu bili ati drajveri) i nakon što sam uninstalirao ATI drajvere pokrenuo sam guru3d u registru ocistio preostale ATI drajvere. Nakon svega toga i restarta masine instalirao sam nove Nvidia drajvere i od tada sve radi najnormalnije kako treba da radi tip top bez greske 🙂

Poslednja izmena:
Iz mog iskustva najveći problem prave ti cleaner-i, ne sami drajveri.
Jedno vreme sam imao i ATI i NVIDIA grafiku u mašini i radile su bez problema zajedno.

Moze, a i ne mora da ima veze.
Najbolje da skine ove najnovije drajvere pa nek isproba jos jednom.
Najgora solucija je reinstall sistema.

Nazad
Vrh Dno