Šta je novo?

Ati RAdeon Asus A9250 ? Problem sa pustanjem you tube videa...

gordije

Slavan
Učlanjen(a)
10.10.2007
Poena
319
Uzeo sam od koleginice da sredim tj. instaliram win i sve ostalo sto ide ...na ovu finu staru masinu i jedini problem je sto koci kod pustanja videa sa You Tube-ta ): tj. zvuk ide odlicno ali slika malo secka i zastajkuje i smeta....Koliko vidim tu bi trebalo ubaciti mozda neki jaci procesor i malo bolju grafu sa min 128bit? Probao sam i starije verzije Flash player-a ali isto koci? SVe ostalo radi odlicno.... Dali ima leka ili mora Upgrade?

Ovo je ta ljuta masina :)

Grafa- Ati RAdeon Asus A9250
Proc - AMD Sempron 2400+
Ploca - Asus a7v8x-x
Mem.- 512mb ddr

Tu vjerovatno procesor koci, cisto sumnjam da je graficka i ako je agp, nema tu neke pomoci, probaj da oc-es cpu.

OK.. to sam i sumnjao ): Mozda je pametnije od klokovanja Semprona da kupim nekog Bartona da resi problem?

512mb rama je premalo za YT.Komsija je imao isti problem.240p nije mogao da pusti sa 512mb rama jer sam sistem,XP SP3 mu je uzimao oko 250-300mb.Cak i za surfovanje je problem.Ubacio sam mu 2gb i sada bez problema 480p pa cak i 720p.Ima integrisanu a procesor je 3000+.Pogledaj u task manageru kad pustis YT i videces da je pored procesora problem i u ram-u.

Nema to toliko veze sa ramom. Sam procesor je najveci problem.

A taj 3000+ je najverovatnije noviji napredniji s754/s939.

Slazem se da je procesor problem ali isto tako je premalo i rama.Sad sve zavisi da li se njoj isplati da to menja.

s939 100 posto,na 754 su isli samo athloni sa tolikom frekvencijom.

moj drugar sa athlon xp 2200+ i 1gb rama pusta filmove i youtube lagano
stavi jos 512mb rama i radice bolje

Nema tu pomoci. Mora novija masina nizeg ranga za sadasnji internet i yt

Не мора новија машина. Ако ти је 720п довољно онда било кои двојезгарни Атхлон 3000++ и 1-2 гб рам зависно од ОС .

ja sam provalio da kada se klipovi sa yt otvaraju preko vlc-a ima opciju stream from network i tu naplepis link sa yt da da malo bolju pricu nego kad se otvara preko pretrazivaca ali smara

Kaži koleginici da se otroši 30e i kupi dualcore brend comp....

Istina, ovakvi krševi nisu vredni ni vremena za instalaciju sistema, ta mašina sa Sempronon i -X pločom je bila budžet rešenje i pre 10 godina. Najbolje što može da se ubaci je Barton 3000+, mada ni on neće puno pomoći. Prosto nije vredno nikakvog ulaganja...

Upravo sam to i savetovao koleginicu :) Tako da sad treba da jurim plocu i proc. verovatno 775 socket jer je sasvim Ok. :) Hvala svima na odgovorima :)

512mb rama je premalo za YT.Komsija je imao isti problem.240p nije mogao da pusti sa 512mb rama jer sam sistem,XP SP3 mu je uzimao oko 250-300mb.Cak i za surfovanje je problem.Ubacio sam mu 2gb i sada bez problema 480p pa cak i 720p.Ima integrisanu a procesor je 3000+.Pogledaj u task manageru kad pustis YT i videces da je pored procesora problem i u ram-u.

Ako taj single core pusti 720p bez dropovanja frejmova ja cu da ga pojedem!

Upravo sam to i savetovao koleginicu :) Tako da sad treba da jurim plocu i proc. verovatno 775 socket jer je sasvim Ok. :) Hvala svima na odgovorima :)

Bolja ti je opcija polovan 1155 set, G1610 ili G2030 i h61 ploca, mozes naci za 50e a mnogo je bolje od bilo koje 775 kombinacije.

Naravno da ne moze bez seckanja,samo sam hteo da kazem da je kod njega ram bio problem.Sada bez problema moze da gleda filmove u 480p.Sa 512mb je 144p bio vrhunac.

Не мора новија машина. Ако ти је 720п довољно онда било кои двојезгарни Атхлон 3000++ и 1-2 гб рам зависно од ОС .

Pa da se opet uvali sa matorom krsinom koju ce svakako preplatiti (ploca, proc, ram).

Nov (ili sa proverenih oglasa polovan) najosnovniji dc Intel sa integrisanom grafikom, najjeftinija ploca i keks od 4giga najjeftinijeg rama ima da radi kao cuka.

Poslednja izmena:
Pa da se opet uvali sa matorom krsinom koju ce svakako preplatiti (ploca, proc, ram).

Nov (ili sa proverenih oglasa polovan) najosnovniji dc Intel sa integrisanom grafikom, najjeftinija ploca i keks od 4giga najjeftinijeg rama ima da radi kao cuka.
Za Core 2 Duo ili bilo kakav Athlon X2 ne vredi dati vise od 1500 dinara, za plocu za te arhaicne sockete jedno 2000-2500, sve preko toga I za te pare mozete da kupite lga1155 konfiguraciju, a FM2 se nikako ne isplati zbog inferiornih performansi koje su nekad cak na nivou Athlon 64 x2 procesora.

Ne razumem sto si mene citirao kad mi c2d nije uopste pao na pamet, a jos manje arhaicni soketi. Bas kontra.

Da li je ovo dovoljno "arhaicno"? :d

5.jpg 3.jpg

untitled 7.jpg

Neko je izjavio da zeli da pojede ovaj procesor..:d

Poslednja izmena:
То ти није прави 720п него рип и то још осакаћени погледај битрејт . Али ако ти ради без коцкица и забадања супер за тебе.

То ти није прави 720п него рип и то још осакаћени погледај битрејт . Али ако ти ради без коцкица и забадања супер за тебе.
Radi bez kockica i zabadanja, samo na pauzu kada stisnes cekas jedno minut-dva.:d
Kada ovo radi komp je neupotrebljiv, GOM se najbolje pokazao.
Inace komp je interni na poslu sluzi godinama za net.
Provalio sam pre neki dan kod komsije(slican pc) kada sam njemu pokusavao da pustim ovaj film.
Ovo je na MPC-HC, na GOM radi jos bolje ali ne radi FRAPS na njemu.

Da ti čiča objasni. Lep je to računar ali je Youtube novije generacije pa ta tehnologija ne poznaje H.264 codec odnosno loše se snalazi sa tim High bitrate video materijalom.
Potpuno je normalno šti ti koči. Koči i na novijim tehnologijama poput AMD E350 CPU.
Ono što je potrebno je da uzmeš neki svežiji AMD APU ili intel Celeron rešenje, a to podrazumeva kupovinu nove ploče, procesora, memorije i Hard diska.

Nazad
Vrh Dno