Šta je novo?

ATI RADEON 9800XT 256Mb AGP

pappa

Slavan
Učlanjen(a)
04.02.2006
Poena
300
Ok, ovde sam novi, ako bi neko mogao da me uputi u cenu....
Naime, hteo bih da prodam karticu

(original iz Kanade, Firma Ati, imam ortaka koji radi za tu firmu)

Stara je oko 3 meseca....bez garancije.... radi ko sat....:)
Evo i neke specifikacije....

256 Mb DDR frame buffer
256-bit memory interface
8 rendering pipelines
3,3 pixel fillrate (gpixels/sec)
412 engine clock (MHz)
VGA+TV+DVI output connections

Za koje pare ja ovo cudo mogu da uvaljam???

Unapred Hvala! :wall: :cigar:

Ne vise od 100€. Mozes li da zamolis ortaka, voleo bih jednu malu stolnu Ati zastavicu da imam na stolu.Starno sam ljubitelj Ati-a.

oko 120e obzirom da si je koristio. mozda bi moglo malo vise da je neotpakovana.
ocu i ja zastavicu :p

A koliko si je ti inace pre tri meseca platio, umanji koju desetinu procenata i to ti je to... Jesi li prodao? Mozda mozemo da napravimo neki posao, naravno prvo formiraj neku cenu...

Kako lozite coveka nije normalno :trust: , voleo bih da vidim vas da prodajete tu kartu za 100e. Pa 9800pro se prodaje od 100-110e, a on za xt da trazi 100???

Mislim da je skroz nezahvalno prodavati tu kartu.

Poslednja izmena:
120-130 evra, ni evra manje, nemoj da te neko zafrkava, u AGP varijanti nema nista u toj klasi da valja, a 6600GT ne mogu da im pridju po kvalitetu prikaza. Kao i uvek, oni koji su zainteresovani da to za sta se raspitujes kupe nude i nerealno niske procene. Na forumu nista novo.... :trust:
P.S. I ja se slazem da je takav biser od karte nezahvalno prodavati.

ta karta je jaca od 6600 obicne koja dodje 130+ e,sve zavisi da li je ddr2 ili je sa sajlenserom ili je leadtek... ali tu negde oko 130e

Pa pretpostavio sam da je cena tu negde od 100 do 150, oko 10-tke me neki bolid zvao na mob, za karticu, a ja nit sam postavio oglas, niti kome dao br. mobilnog, `bem ti srbiju, mala da manja nemoze biti, nego, poslao sam ortaku mail, dobicete zastavice, kome bude trebalo sem vas dvojice, neka me kontaktira na PM.
A karticu prodajem jer neznam sta bih sa njom, ona jeste stara 3 meseca, probana samo jednom, doduse ja furam sa X1300, idalno za moj komp.
Da vidim jos na jednom frontu, pa cu vam reci cenu, zainteresovani, strpite se jos dan dva
Hvala unapred svima na info...A kad neko bude `teo da kupuje samsung SyncMaster 710n neka se javi, moram da menjam treba mi veci
Poz.

Poslednja izmena:
alibaba je napisao(la):
120-130 evra, ni evra manje, nemoj da te neko zafrkava, u AGP varijanti nema nista u toj klasi da valja, a 6600GT ne mogu da im pridju po kvalitetu prikaza. Kao i uvek, oni koji su zainteresovani da to za sta se raspitujes kupe nude i nerealno niske procene. Na forumu nista novo.... :trust:
P.S. I ja se slazem da je takav biser od karte nezahvalno prodavati.
Ne znam za tebe, ali ja sam imao totalno obrnuta iskustava. Video sam kakvu sliku daje Built by Ati 9800Pro - i ništa specijalno. Ledtek 6600GT AGP ima po mom mišljenju daleko oštriju i lepšu sliku - probano na Samsungu 959NF i Dell 2026T-20" Sony trinitron. Takođe sam poredio Saphire Ati X800XL u AGP varijanti i ne sviđa mi se. Da se ne razumemo pogrešno, možda si ti naleteo na neki levi 6600Gt tipa Eagle i slično, ali moja iskustva su totalno obrnuta.
P.S.
I ja sam hteo da kupim 9800 Pro ili 9800 XT, ali njihovi nadasve ponosni vlasnici su tražili 140 EUR :wall: :wall: za 2-godišnji leš od kartice. Po mom mišljenju realna cena je 100EUR i tačka. E da, posle nekoliko bezuspešnih pokušaja trgovine lepo se isprsim još malo i kupim Leadtek 6600Gt, i nisam zažalio ni u jednom momentu, a kakvih sam se samo gluposti naslušao PROČITATI OVO
Pozdrav, Rus!

Vidi ovako prijatelju, bench forum je jako nezahvalno mesto za procenu vrednosti neceg :)
Moj savet : kad budews hteo da je prodas, idi lepo na pc berzu, odvali cenu uz bombastican tekst i prodaces je.
Realno imajuci u vidu da je ta karta sada 2 generacije stara, da 6600GT nov kosta 140 - 150 eura...maximum za tu kartu je 110 eura.
pozdrav

Jos jednom, ne moze built by ATI karta high end klase od pre 2 godine da se poredi sa nVidia kartom srednje klase. Prica o kvalitetu prikaza nije moja, vec traje na ovom forumu koliko i on sam, s jedne strane su Matrox i ATI, a s druge je bila nVidia, i to nisam izmislio ja vec potvrdili ljudi pametniji od mene. Jedino u cemu nVidia moze da bude malo bolja je broj u 3d mark-u, sto nazalost jeste ono sa cime se svaki Balkanac poistovecuje kao i brojem megaherca svog procesora,i to je nasem coveku uvek jak argument pri kupovini - "da mu je veci od komsijinog".
Ovaj ATI je bolji: u kvalitetu izrade, kvalitetu komponenata, pregrejavanju (nVidia jer ima manju mem magistralu (128 bit) od ATI-ja (256bit ) ima nasviranu memoriju na gigaherc da bi ga prestigla u performansama) potrosnji struje, kvalitetu TV izlaza,avi reprodukciji... Mislim da je ovo dovoljno. To sto ti kazes je prvi put za ovih 5 godina otkako pratim ovaj forum da je neko uopste izjavio a ne branio tvrdnju da nVidia ima bolji prikaz od ATI-ja i to je tvoja subjektivna procena koju necu da komentarisem.
Da zanemarimo to, ova karta vredi 130 evra minimum, a da je moja, stavio bih je u fioku i cuvao. Niti bih se sad ukljucivao u ovakvu raspravu da mi uzasno ne ide na zivce sto neko coveka koji se tek prijavio na forum zeli da "osisa kao ovcu" pri kupovini. To nam je izgleda, nacionalno, omiljeni sport.

2 pappa:

P.S Slazem se sa kolegom iznad u vezi PCberze ali jos jednom neka svi skapiraju - nije kvalitet karte i njena cena vezana samo za performanse i broj poena u 3d mark-u. Kucaces tekst na njoj, gledaces film na televizoru....to vredi 20 evra vise. Nemoj nikad porediti to sa necim sto sad ima da se nadje za iste pare.
Upitaj se na primer :zasto neki polovni automobili vrede vise nego novi?

A u svakom slucaju, ne dozvoli da te neko zeza oko prodaje.
Pozdrav.

Poslednja izmena:
Moze da ode za 120e bez problema. Stavi ti 130 mozda neko i natrci na prvu. Ipak je to ime za nekog okorelog ATI-jevca. Sto se tice performansi 9800 je, pa makar i u xxxxt varijanti, slabija od 6600gt, bilo kojeg proizvodjaca. A o kvalitetu slike, na ovim krsevima od monitora koji se valjaju kod nas ne treba ni raspravljati.

alibaba je napisao(la):
Jos jednom, ne moze built by ATI karta high end klase od pre 2 godine da se poredi sa nVidia kartom srednje klase. Prica o kvalitetu prikaza nije moja, vec traje na ovom forumu koliko i on sam, s jedne strane su Matrox i ATI, a s druge je bila nVidia, i to nisam izmislio ja vec potvrdili ljudi pametniji od mene. Jedino u cemu nVidia moze da bude malo bolja je broj u 3d mark-u, sto nazalost jeste ono sa cime se svaki Balkanac poistovecuje kao i brojem megaherca svog procesora,i to je nasem coveku uvek jak argument pri kupovini - "da mu je veci od komsijinog".
Ovaj ATI je bolji: u kvalitetu izrade, kvalitetu komponenata, pregrejavanju (nVidia jer ima manju mem magistralu (128 bit) od ATI-ja (256bit ) ima nasviranu memoriju na gigaherc da bi ga prestigla u performansama) potrosnji struje, kvalitetu TV izlaza,avi reprodukciji... Mislim da je ovo dovoljno. To sto ti kazes je prvi put za ovih 5 godina otkako pratim ovaj forum da je neko uopste izjavio a ne branio tvrdnju da nVidia ima bolji prikaz od ATI-ja i to je tvoja subjektivna procena koju necu da komentarisem.
Da zanemarimo to, ova karta vredi 130 evra minimum, a da je moja, stavio bih je u fioku i cuvao. Niti bih se sad ukljucivao u ovakvu raspravu da mi uzasno ne ide na zivce sto neko coveka koji se tek prijavio na forum zeli da "osisa kao ovcu" pri kupovini. To nam je izgleda, nacionalno, omiljeni sport.

2 pappa:

P.S Slazem se sa kolegom iznad u vezi PCberze ali jos jednom neka svi skapiraju - nije kvalitet karte i njena cena vezana samo za performanse i broj poena u 3d mark-u. Kucaces tekst na njoj, gledaces film na televizoru....to vredi 20 evra vise. Nemoj nikad porediti to sa necim sto sad ima da se nadje za iste pare.

Pozdrav.

Nemogu da verujem jos ce na kraju da ispadne da je 9800XT 256MB bolji od 6600GT. MSI 6600GT kosta oko 150-160E nova sa garancijom i u novijim naslovima je najmanje 30-50% i vise posto a to nije malo. Argument da kartica treba da bude skuplja 20E zato sto ces lepse da kucas i gledas film na TV-u je smesan pa za te pare moze da se kupi ceo radeon 9000 64mb 128bit TV-out.
Molim moderatore da zaklucaju ovu raspravu 9800 ma kakav da je nevredi vise od 100E

Poslednja izmena:
Ah da! I ja sam fan ATI-ja (moze jos jedna zastavica)

igor2 je napisao(la):
Realno imajuci u vidu da je ta karta sada 2 generacije stara, da 6600GT nov kosta 140 - 150 eura...maximum za tu kartu je 110 eura.
pozdrav

Pre dve-tri nedelje(otprilike) bilo je slicnih procena 9800pro,posto je lik hteo da stavi doticnu u oglas pa se raspitivao koliko da trazi za nju. Bilo je realnih procena da kartica vredi 100-110 eura,a bilo je i komentara da ju je nezahvalno prodavati jer ovde na forumu svi gledaju kako da izvuku neku korist pa potcenjuju realne vrednosti,neki su govorili da vredi 130-140e.Posle svih tih postova vlasnici istripuju da im kartica vredi po 30-40e vise. Na kraju posaljem ponudu na PM tom decku,moja ti4200+da on odredi koliko ja da doplatim i on odvali 110eur + ti4200...

Mislim da ovo sto kaze igor2 je realno i tako treba razmisljati

@pappa..ortak ti se pretrko..shto ti neposla neshto novije...256MB na njoj, al' na kom taktu..? Mozda i vredi od 110-120€. trebalo bi da je bolja od 6600 DDR2..???

Svaka vam cast na procene :zgran:, bas me zanima
kada bi vi imali tu karticu, za koliko bi je prodavali.

p.s.prijavljujem se za zastavicu.

Poslednja izmena:
alibaba je napisao(la):

2 pappa:

Pozdrav.
:laugh: :Klanjanje , blago tebi. Ovo za prikaz nisam rekao napamet, niti sam uzeo sa plafona. Još uvek ne nosim naočare, i vid me služi. A ovo za performanse i 3D Mark si stvarno odvalio. Mrzi me sada da kopam po forumu, bilo je rasprava na tu temu. GPU na 6600GT je 3x savremeniju od onoga na 9800 pro/XT. Pogledaj malo testove po netu (ne 3D Mrakove, već u igrama).
I ovaj thread postao je besmislen, kao i mnogi na forumu.
A što se tebe tiče, ako si baš toliki neverni Toma, probaj iste igre i sa 9800 XT i sa 6600 Gt, i čudi se čudu :smoke:
I ja sam tako mislio, ali sam se razuverio.
A što se broja megaherca tiče, obrati pažnju na moj signature, i sve će ti biti jasno. Prodao sam 6600GT, ploču, proc i memoriju, zbog finansijskih problema. Pašće posle neki DFI LAN PARTY nf4 i ostalo, ali to već nije tema ovoga thread-a.

Meni je smesno to sto je uporedjujete sa 6600gt i na osnovu toga odlucujete kolika je njena vrednost. Kakve veze ima to sto je neka 6600 bolja za isto ili manje para?
Uporedite cene sa ostalim Ati karticama koje su jos uvek u prodaji.

A meni se nekako cini kada zamenim graficku (ati sa nv ili obrnuto) da mi je nekako ostrija slika sa nvidiom. Boje mi se cine lepse na atiju ali je ostrina na strani nvidie. Ovo je neko moje misljenje i zato bih se opredelio za 6600 u svakom slucaju. Sto se tice cene za 110-120 bi trebalo da ode lagano, sto je i realna cena.

p.s. Iz moje izjave gore se jasno vidi da nisam zaintresovan za zastavice :D

Jos jedno nadmetanje Ati vs Nvidia.
Uporedjujete babe i žabe.
Ta kartica ne vredi više od 110 evra. E sad uvek ce se naci neko ko bi je kupio(ponudio) za 50 ili za 150.
Kao sto neko reče pogledajte trenutnu ponudu Ati-a kod nas pa uporedite cene i dobićete vrednost ove ipak polovne kartice bez garancije.

sikili je napisao(la):
I?

btw. ipak tupis ;)
But why, my friend???
Hteo sam da kažem da je glupo kupiti polovnjaču koja oće da rikne, bez garancije, pa još za 120 EUR.

Naravucenije, ne treba kupovati polovne Ati kartice jer riknjavaju :d :d

sikili je napisao(la):

Naravucenije je da ne dajete 120e za kartu koja nema garanciju a prestala je i da se proizvodi!

sikili je napisao(la):

E, a kad sazna da se ljudi rađaju da bi riknjavali... :d :d
LM, sve riknjava

osim gluposti.

Nazad
Vrh Dno