Šta je novo?

Ati radeon 9800 pro

• Začetnik teme Začetnik teme proki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

proki

Čuven
Učlanjen(a)
22.10.2003
Poena
619
Proizvodjac CLUB.
Epa pajz sad. Kupio sam je pre 15-tak dana i sve je radilo ok probao vise igrica (CALL DUTY 2, REDDICK, BROTHERS IN ARMS,man of valor itd.) i sve je bilo OK sa catalystom 5.5. Odjednom nece pojavljuju se prvo crne tackice u igrici pa onda sve vise do potpunog gubljenja texstura. Jos nesto mi je sumnjivo. Pri startovanju kompa pocetni prozor i sve na dalje dok se ne pojavi desktop mi je suzen po vertikali.
I onda magican potez ponova instalacija Windowsa i igrice reddick i odmah nakon 5-10 min. igrica opet polako odlazi u crnilo.

I da potkrepim slikom, dozvoljava mi da dignem agp speed na 8, ali nakon restartovanja opet vraca na standard

Prilozi

• agp slot.webp
    agp slot.webp
    33.1 KB · Pregleda: 113
vladabgd je napisao(la):
da nije kojim sluchajem via chipset u pitanju ?
Pa to vec neznam znam samo da je CLUB, a maticna ploca je MSI K7N2 Delta seria

proki je napisao(la):
Pa to vec neznam znam samo da je CLUB, a maticna ploca je MSI K7N2 Delta seria

Znaci nije via. Da li covek od koga si kupio overklokovao karticu. To mi lici na to.

Probaj da spustis takt.

Pa ovako je u ati tool po difoltu

A inace kupio sam je u prodavnici i pod garancijom je, ali vec sam reklamirao DVD NEC 4550a koji sam kupio kada i karticu pa mislim da ce sada da me otera u P***u m**erinu.

Prilozi

• brzina kartice default.webp
    brzina kartice default.webp
    24 KB · Pregleda: 83
Ako je AGP Texturing iskljucen moguce je (ako ne i sigurno) da imas problema zbog toga. Idi Start->Run i ukucaj dxdiag , pod Display tab proveri sta ti je ispisano pod AGP Texture Acceleration, treba da ti stoji Enabled. Ako ti stoji Disabled (a verovatno je tako sudeci po ATI Control Panelu) onda proveri sledece: koju verziju Force Ware-a si instalirao zadnju za tvoju nForce2 plocu? Ako si instalirao verziju noviju od 5.10 (6.39, 6.66 itd.) onda ti nisu instalirani GART drajveri za maticnu plocu. Instaliraj 5.10 verziju pa onda probaj.

@proki
Meni se cini da ti prodavca treba da oteras tamo... :S:

Ako je kartica u istim tim setovanjima radila OK, a po tvojoj prici jeste i odjednom je pocela da zeza, onda je otisao 99% GPU i kraj price...

Moram da probam jos ovo sto mi je MLAKI rekao,ali ne mogu da nadjem CD za plocu pa cu da skinem sa neta drivere.Onda ce se valjda okoncati ova moja 12-casovna *******cija. ZAbole me glava

Mozda su ti uvalili neshto modovano i klokovano pa brljavi.

Svasta je moguce.Ja mislim da je nesto na grafickoj otislo.

@proki
Ne moze nesto da radi, pa posle da ne radi sa istim driver-ima/setovanjima... :trust:

p.s. Dobro, moze :d, al' vrrrrrlo retko i ne sa takvim simptomima.

Ma nije to na moje oci istovareno iz kombija (roba iz BG, a ja zivim u Boru) i nakon toga otpakovano.Daklem polovna nije 99,99%.U svakom slucaju mLaki mi je dao nadu samo jos to da probam.

Delija je napisao(la):
Ako je kartica u istim tim setovanjima radila OK, a po tvojoj prici jeste i odjednom je pocela da zeza, onda je otisao 99% GPU i kraj price...

Ne mora da znaci, moj drug je uzeo Leadtek 6200, otkljuco je i sve je lepo radilo neko vreme i onda od jednom grafika pocne da zeza, FarCry, FEAR, COD2... zelene teksture, probijanje, totalno gubljenje tekstura - jednom reci totalno korumpirana grafika. Uzme on kartu donese kod mene, stavimo je u moju masinu i ona radi k'o bog, jos mo je OC na 450/650 - Quake4, FEAR, COD, FarCry sve je radilo bez problema. Stavio je komsijinu FX5700 u svoju masinu i isti problem sa korumpiranom grafikom se javio. Ja sam mislio da je GPU oso do djavola al' na kraju ispalo da je graficka 100% ispravna, problem je verovatno negde na relaciji CPU-MB-RAM.

E sad videcemo sta je u pitanju kod prokija...

Poslednja izmena:
Nije pre mesec ipo kupio sam novo,ali jos jednom ponavljam sve je radilo ok do skoro,znaci ako je napajanje radilo, radilo je i sada rada.Jos uvek skidam Driver za MB 5.10 pa cu da vidim.Javljam sutra sta god bude,ako uspem bar ce nekome posluziti sve ovo!

da l' si prikacio struju na gfx kako treba? promrdaj malo veze, da li je prikacena na posebnu naponsku granu...

Jesam, prikaceno je, ali me interesuje dali prodavac moze, i kako moze da utvrdi dali je kartica neispravna i da mi istu zameni

Ma da ipak kartica nije bila u redu, zamenio mi prodavac uzeo sam istu, mada sam hteo neku GFORCE, ali nije imao. Cudno je to da na kutiji i na karticu nije bio isti ser. br., a na ovoj novoj su isti. Napominjem da je prva kartica uzeta direktno iz kombija koji snabdeva prodavca.E sada ko je tu nesto muvao,ja neznam.

proki je napisao(la):
Cudno je to da na kutiji i na karticu nije bio isti ser. br.

muckaju muckaju 😀 😀

poshto se brojevi ne slazu kartica je verovatno stigla sa reklamacije i moguce da je zato zezala.

Pa bar da se zna firma je IMTEL BG

Nazad
Vrh Dno