Šta je novo?

Ati Radeon 9600, problem sa openGL-om?

predoje

Slavan
Učlanjen(a)
03.09.2007
Poena
319
Imam instalirane drajvere za ati radeon 9600, i kraficka radi dobro. Ali kada je u pitanju openGL, a pogotovo 1.3, graficka pravi probleme. Igre poput counter strikea - ne radi u openGL-u vec u softverskom modu, Chronicles of riddic - uopste nece da radi posto trazi openGL 1.3. a racunar mi izvestava da nemam openGL 1.3. I ostale igre... Kako je to moguce? Da li ja stvarno sa ovom grafickom karticom nemam openGL 1.3? Nove drajvere sam probao da instaliram iz 2009. i nece da se instaliraju, obavestava me da mi se ne poklapaju graficka i drajveri. A ja sam vise puta probao i skinuo sa atijevog sajta odgovarajuce drajvere. Imam windows xp sp 3, athlon 2GHz, 1 gb. Kako da resim ovaj problem?

Hvala na odgovoru. Skinuo sam i te drajvere i nece ni oni da se instaliracu. Pocne istalacija i prekine se i kaze nije kompatibilno ili sa kartom ili sistemom. Sta da uradim dalje?

Da li mozes da napises koja se tacno poruka javlja pri prekidu instalacije?

"Severe: Setup did not find a driver compatible with your current hardware or operating system. Setup will now exit" Sta to moze biti?

Da li je karta od skoro stavljaena u racunar? Ako jeste koja je graficka bila pre nje, a ako nije kako se ponasala pre, odnosno da li se od skoro pojavio problem sa open gl-om?

Graficka ja ubacena u racunar pre oko 3,4 godine. I od tada je bio problem sa openGLom. Ali hocu da taj problem resim? Pre nje je bila nVidia mx440, tako nesto...

Pretpostavljam da je od tad bar jednom reinstaliran windows?

Da, i vise puta. Jedno 5,6 puta. STa mislis zasto se javlja ovaj izludjujuci problem?

I meni je cudno. A prilikom reinstaliranja sistema kako je proslo instaliranje driver-a za graficku, jel proslo sve OK ili se javljala ista greska i koje si driver-e instalirao uopste?

Probaj da instaliras drajvere rucno a ne preko katalista a takodje probaj sa drugom verzijom netframework-a..

Poz

Bojan84: Imam drajvere za ati radeon 9600 verzije 6.14.10.6512 a datum drajvera je 19.1.2005. Oni su instalirani.

marcusnbg: Mozes li malo dtaljnije da mi objasnis kako to da uradim, ne umem da se snadjem? Kako rucno, kada instaliram drajvere nudi mi da cekiram dva polja. Jedno - ati catalyst driver se ne moze odcekirati a drugo je folding@home koje se moze odcekirati. Mozes li mi dati link za net framework?

E ovako..

Kada pokrenes instalaciju katalista on raspakuje drajvere najcesce na lokaciju c:\ATI i tu mozes da nadjes drajvere.Znaci prvo uninstall drajvera iz control panela a zatim nakon restarta ako ti sam ne ponudi da je nasao novi hardware onda ides u device manager desni klik na sta vec napise i install drivers manually i nadjes lokaciju c:\ati i pustis ga da instalira.Restart i valjda ce da proradi.

Netframework je potreban za CCC i verovatno imas instaliran ali ne skodi da instaliras net2.0 posto CCC zahteva minimum 2.0. Pogledaj prvo u add\remove programs da li imas neku verziju instaliranu ili je neka koja je stigla sa windows-om i ako imas onda nista a ako nema onda skini i instaliraj..

http://www.microsoft.com/downloads/...CB-4362-4B0D-8EDD-AAB15C5E04F5&displaylang=en

Ako ovo ne upali probaj nesto sa sledeceg linka..

http://www.geekstogo.com/forum/please-help-me-ati-user-t161443.html

Prilicno je staro resenje ali je i stara kartica i kaze da radi pa sad..

Poz

EDIT:

Znaci sa ovog linka poslednjeg odradis deo do sfc /scannow i to bi valjda trebalo da resi problem..

Poz

Poslednja izmena:
Uradio sam sve do sfc-a i isti problem. A probao sam i sfc ali kada ukucam tu komandu nista se ne desava, samo neki prozor proleti. A imam win xp sp3 cd pri ruci. Zasto to, sta bi trebao sledece da uradim?

Mislio sam da se uradi i sfc ali uradio si ga i opet nista.Ne znam zaista sta nije u redu.Kada si pokrenuo sfc trebao je da prekopira fajlove sa diska koji fale i to je trebalo da resi problem.Jedino sto mi pada na pamet je da nesto nije u redu sa verzijom windows-a koju koristis i sa sp3 ali si rekao da ti se isti problem desava duze vreme pa prestpostavljam da si koristio razlicite verzije windows-a.
Nemam ideju,ako mi nesto padne na pamet javljam se.

Poz

Probaj verziju katalista 7.8 ili starije.Kruzi neka teorija zavere da je ati izbacio podrsku za agp kartice iz novijih vezija ali dozvoljava da se instaliraju novije verzije katalista.Ne znam kako je to moguce i zvuci mi kao velika budalsatina pogotovo sto i ja imam his 9600 pro koji rade sa 9.3.Samo sam procitao negde i ne tvrdim da je tako ali probaj za svaki slucaj..

Poz

Poslednja izmena:
Пробај ове па види ЛИНК :type:

Ne znam zasto sfc nece da radi. Ukucam tu celu komandu i samo mi na jednu sekundu proleti neki prozor, izgleda kao u dosu, i nestane. I zatim se nista ne desava. Mozda treba da se podesi dvd rom ili cd rom. Imam dva u kucistu, sa koga ce ta sfc komanda da uzima podatke, tj. zamenjuje? Ako bi ta komanda sfc trebala da resi problem, kako da je podesim da proradi? Mora da postoji neki nacin.

Da imao sam i sp2 ali nisam radio ovu komandu sfc. Mogao bi i da reinstaliram sistem na sp2, ali se ne zna da li ce i tada da mi radi?

marcusnbg: Probacu verziju katalista 7.8 ili starije. Kada sam izbrisao drajvere za graficku i restartovao komp, pojavilo mi se da je novi hardver pronadjen. Ja sam probao da ga instaliram kao sto si mi ti rekao. Isao sam select driver form specific location. I onda na browse. Pronasao sam na C disku folder ATI, gde je extraktovana instalacija. I probao svaki folder da kliknem i pustim instalaciju, ali nije moglo. Kao da nijedan ne sadrzi taj tip formata koji treba da bi se instalirala graficka ovim putem (add new hardver). Zasto to? Mozda nisam nesto dobro uradio?

moto tomo: Sta da trazim na onom linku sto si mi dao?

Da li ste culi za program GLDirect?

Poslednja izmena:
Извини тек сам сад видео да линк не ради...то су драјвери за 9600 са SAPPHIRE-овог сајта па пробај линк :type:

Ja mislim da to moze da se sredi preko Rive (Riva Tuner), tj. da se postavi na 1.3 open gl! Bar sam ja ovako radio dok sam imao 9600, i imao sam taj problem sa riddick-om....:wave:

Marko16: Da li mozes da mi pomognes da podesim u rivatuneru opengl? Molim te ako mozes korak po koram posto nisam mogao da se snadjem sam.

Sada ne moze ni da mi se instaliraju drajveri koji su pre radili posle ovoga sto sam uradio sto si mi preporucio marcusnbg. Zasto to?

Ko zna sta tu nije u redu sa tom verzijom windows-a.Jesi li ti slipstimovao sp3 ili si skinuo sa neta verziju sa sp3 ili si samo instalirao sp3 kao patch.
Da bi vratio stanje na prethodno, restartuj komp i pre nego sto pocne da ucitava windows pritiskaj f8.Kada udjes u safe mode ponudice ti da iskoristis system restore i da vratis komp na prethodno stanje.Izaberi neki datum od juce i li prekjuce i vratice ti stanje na staro i opet ces imati one stare poznate probleme.

Poz

Marko16: Da li mozes da mi pomognes da podesim u rivatuneru opengl? Molim te ako mozes korak po koram posto nisam mogao da se snadjem sam.

Sada ne moze ni da mi se instaliraju drajveri koji su pre radili posle ovoga sto sam uradio sto si mi preporucio marcusnbg. Zasto to?

Objasnio bih ti, ali sam se presao, to je bilo sa fx5200, a sa Ati-jem ne radi ta opcija, ne moze. ***:wall:

Koja ploca je u pitanju.Probaj da nadjes poslednje drajvere za chipset..

Evo bas malo pre sam probao opet sfc komandu i radilo je. Ubacio sam win xp sp 3 i zamenilo je neke fajlove, ili sta vec. Pola sata je trajalo. Restartovao sam komp i probao da instaliram drajvere i nece. Isto obavestenje se javlja...Nisam koristio sistem restore. Win xp sp3 je instaliran bez ikakvog updatea i sl. Gde da pogledam tacno koja mi je maticna ploca?

Mozes preko cpu-z da vidis koja je ploca u pitanju.

http://www.cpuid.com/cpuz.php

A mozes i preko everesta,nema veze sto je trial posluzice da dobijes info o ploci.

http://www.lavalys.com/

Vidi koja je ploca u pitanju pa da vidimo koji su poslednji drajveri pa da li mozda to moze da resi problem.

Poz

model: VT8367-8235
Chipset: KT266/333
Brand Phoenix Technologies, ver. 6.00 PG
Jel ovo dovoljno?

Field Value
Motherboard Properties
Motherboard ID 09/22/2003-VT8367-8235-6A6LVE1HC-00
Motherboard Name ECS K7VTA3 v6

Front Side Bus Properties
Bus Type DEC Alpha EV6
Bus Width 64-bit
Real Clock 167 MHz (DDR)
Effective Clock 333 MHz
Bandwidth 2667 MB/s

Memory Bus Properties
Bus Type DDR SDRAM
Bus Width 64-bit
DRAM:FSB Ratio 1:1
Real Clock 167 MHz (DDR)
Effective Clock 333 MHz
Bandwidth [ TRIAL VERSION ] MB/s

Chipset Bus Properties
Bus Type VIA V-Link
Bus Width 8-bit
Real Clock 67 MHz (QDR)
Effective Clock 267 MHz
Bandwidth 267 MB/s

Motherboard Physical Info
CPU Sockets/Slots 1 Socket 462
Expansion Slots [ TRIAL VERSION ]
RAM Slots 2 DDR DIMM
Integrated Devices Audio, LAN
Form Factor ATX
Motherboard Size 190 mm x 300 mm
Motherboard Chipset KT333
Extra Features [ TRIAL VERSION ]

Motherboard Manufacturer
Company Name Elitegroup Computer Systems
Product Information http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Products/ProductList.aspx?CategoryID=1&MenuID=7&LanID=8
BIOS Download http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Downloads/Category_Download.aspx?MenuID=6&LanID=8
Driver Update http://driveragent.com?ref=59
BIOS Upgrades http://www.esupport.com/biosagent/index.cfm?refererid=40

Koliko vidim ovo je njihov sajt i mogu da se preuzmu drajveri za chipset..

Tebi treba ovaj 4 in 1..

http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Do...Name=New&DetailDesc=K7VTA3 &MenuID=0&LanID=0

Ovo je via-in sajt i tamo moze da se preuzmu poslednji 4 in 1 drajveri..
Pise da je preporuka za K7 chip verzije od 400 pa navise a ti imas ili 266 ili 333 ali opet verujem da bi trebalo da rade.

http://www.viaarena.com/default.aspx?PageID=420&OSID=1&CatID=1070

Pokusaj prvo sa drajverima koji su predvidjeni za plocu pa ako to ne upali onda pokusaj sa novijima.
Naravno prvo proveri koju verziju via drajvera imas pa onda tek uninstall-iraj stare pa restart pa instalacija novih pa restart.
Vidi prvo koju verziju imas pa javi da vidimo sta da radis..

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno