Šta je novo?

ATI Radeon 9500

Ugljesa_kv1

Čuven
Učlanjen(a)
29.12.2001
Poena
609
Gde ima da se nadje, cena i da li je bolji izbor od Gf4 ti 4200?
Performanse i dajte neki link ka testu

Jeste ako ga budes pretvorio u PRO varijantu, a ako neces to da radis onda nije bolji. A cena je oko 160 e u Coresu, ali mislim da ga nigde vise nema sve je rasprodato.

A uzgred zaboravio sam da ti kazem da je Ti 4200 mozda bolji izbor sto se tice cene, ali ne i kvaliteta slike barem po meni.:wave;

U svakom slucaju 9500 ti je bolje resenje. Imam od skora Gigabyte-ov 9500 MAYA II i prezadovoljan sam radom kartice.

Proprati na www.tomshardware.com...... uporedni test kartica i videces da je u vecini slucajeva 9500 tukao 4600 a kamoli 4200... (i to sa "nedovrsenim" drajverima :D)

Ako ga pretvori u Pro varijantu, zasta ce morati da ima mnoooogo srece, jer nije svaki R300 do kraja ispravan (imao je i ati malo muke u manufacturingu), imace performanse Ti4200 8x u nizim rezolucijama, i daleko vise performanse u visim, uz Anisotropic (pogotovo maksimalni), kao i daleko bolji kvalitet filtera visih mipmap nivoa.. Dilerska je oko 200 evra za pro model, odnosno oko 170 za obican. Razlika od 30 e - VREDI! Naravno, ako uspete da uzmete ove kartice i po 220 odnosno 185, bice dobro! :) Porez u ovoj kategoriji nije ukinut!

Jeste ali to se radi softverski tako da nije problem, uvek moze da se vrati na staro. A da bi to probao skini riva tuner i on ce da odradi posao kako treba. Valjda nisam probao, ali tako kazu....:wave;

byMaX je napisao(la):
... Razlika od 30 e - VREDI! Naravno, ako uspete da uzmete ove kartice i po 220 odnosno 185, bice dobro! :) Porez u ovoj kategoriji nije ukinut!

Pa onda sam doboro prosao sa 165€ za 9500 :D

jazza je napisao(la):
Jeste ali to se radi softverski tako da nije problem, uvek moze da se vrati na staro. A da bi to probao skini riva tuner i on ce da odradi posao kako treba. Valjda nisam probao, ali tako kazu....:wave;

Moje misljenje je da ce se teeesko softverski ukljuciti jos onih 4 pixela po pajplajnu (koliko sam upucen ne-PRO radi samo sa 4pix/pipelline i sa 64 DDR-a a PRO sa punih 8 i sa 128 DDR-a. Ipak za prepravku u PRO ce morati da radi lemilica da bi se premostio jumper 1-2 u 2-3 na samom grafickom procesoru jedino tom metodom se ukljucuju dodatna 4 pixela po pajpu.

E da, kad smo vec kod toga, znate li gde mogu da nadjem Hynix-ovu BGA memoriju ovde kod nas. Da dodam ja lepo na Radeta jos 64MB i da ga fleshnem da podrzava svih 128 Rama.

ne htede da mi edituje predhodni post pa mora malo da se pon

...Pa onda sam doboro prosao sa 165€ za 9500 :D i to je grafička plaćena sasvim normalno BEZ poreza. Mislim nije bila nikakva veza, poznanstvo ili tome sl.. Lepo sam usao u radnju...
- dobar dan
- dobar dan, imate li RADEON 9500
- ima
- koliko je?
- 165€
- krajnja cena?!
- da, krajnja cena - porez je ukinut
- ok onda ja bi da vratim ovaj 9000 sto sam uzeo pre dva meseca kod vas i da doplatim za 9500.
- u redu, može.....
bla,bla,bla...

Bane-Nis je napisao(la):
Moje misljenje je da ce se teeesko softverski ukljuciti jos onih 4 pixela po pajplajnu (koliko sam upucen ne-PRO radi samo sa 4pix/pipelline i sa 64 DDR-a a PRO sa punih 8 i sa 128 DDR-a. Ipak za prepravku u PRO ce morati da radi lemilica da bi se premostio jumper 1-2 u 2-3 na samom grafickom procesoru jedino tom metodom se ukljucuju dodatna 4 pixela po pajpu.

E da, kad smo vec kod toga, znate li gde mogu da nadjem Hynix-ovu BGA memoriju ovde kod nas. Da dodam ja lepo na Radeta jos 64MB i da ga fleshnem da podrzava svih 128 Rama.

Ne treba ukljuciti cetiri pixela po pipelineu!? Vec cetiri pipelinea koji su u no pro verziji iskljuceni. Sad oko ovog "iskljuceni", ne mora da znaci da su iskljuceni vec su HW sakati, vecina 9500 kartica proistice od skartova nastalih proizvodnjom 9700/9500pro karti. A ove 9500 sto se magijom pretvaraju u 9500pro su se tu "zavukle" :) i promakle ostrom oku selektora :) Zbog toga neke mogu a neke ne mogu biti transformisane u pro varijantu.
I jos nesto: mogu se softverski namestiti da rade kao 9500pro tweakovanjem drajvera.

poz

BodyRemover je napisao(la):
Ne treba ukljuciti cetiri pixela po pipelineu!? Vec cetiri pipelinea koji su u no pro verziji iskljuceni. Sad oko ovog "iskljuceni", ne mora da znaci da su iskljuceni vec su HW sakati, vecina 9500 kartica proistice od skartova nastalih proizvodnjom 9700/9500pro karti. A ove 9500 sto se magijom pretvaraju u 9500pro su se tu "zavukle" :) i promakle ostrom oku selektora :) Zbog toga neke mogu a neke ne mogu biti transformisane u pro varijantu.
I jos nesto: mogu se softverski namestiti da rade kao 9500pro tweakovanjem drajvera.

poz

How!!!?
Drago bi mi bilo da mi das neko uputsvo,makar i ukratko, kako da nateram Radeta da radi kao "Profesionalac" ctp;

Bane-Nis je napisao(la):

Koliko sam ja video to radi Riva Tuner ili neko mesanje sa drajverima. To je prvo sto bih ja uradio, a sledeca opcija ce biti lemilica. A tih 4 pipeline-a mogu se softverski ukljuciti.

Bane-Nis je napisao(la):
How!!!?
Drago bi mi bilo da mi das neko uputsvo,makar i ukratko, kako da nateram Radeta da radi kao "Profesionalac" ctp;

Ima u novom Digitalu! ;)

Bane-Nis je napisao(la):
How!!!?

Evo me stigoh... Ma nista lakse od toga...
Prvo skini riva tune sa: http://www.guru3d.com/rivatuner/
kad ga instaliras udji u njegov direktorijum (al nemoj startovati riva tuner dok ovo radis) patches.. ati.. i pokreni file pod imenom
SoftR9700 w2k, usmeris ga u direktorijum gde je drajver npr u win2000
to ti je winnt/system32/ (ili nadji gde je kod tebe taj fajl sto se trazi)i to je to ...
Isprobano i radi bez problema...type; ctp;
Ako nesto zapne slobodno se obrati ja sam probao sve kombinacije(sa vise kartica) i radi ko ludo... Jedino jos nisam probao i firegl al stace mi to...:wave;

Nazad
Vrh Dno