Šta je novo?

ATi Radeon 9200 128MB VIVO problem sa Video-In

Wizz

Čuven
Učlanjen(a)
02.01.2004
Poena
620
Imam ATi Radeon 9200 128MB VIVO i problem da prilikom snimanja sa Videa preko kompozitnog ulaza dobijam sliku svu bezveze i u sarama... Koristio sam najnovije Catalyst drivere, a probao sam i sa onim koji dolaze uz karticu - u mom slucaju Club3D.

Mashina je:
Gigabyte VT600 1394
Athlon 2600+ 512KB
512MB DDR
SB Creative Audigy 2
DVD Teac 16X, DVD-RW Pioneer 106D

Da li je imao neko slicnih problema, ili da vratim karticu kao neispravnu?

ne znam kosi softver koristis-predlazem ti ati multi media centar skini ga sa atijevog sajta i to verziju 7.7 ili 8.1 one novije bar kod mene zezaju /imam vivo 9200 128 DDR/, pa kada insaliras softwer startujes ikonicu sa tv-om i samo pratis uputstva i naravno pazsis da ti bude pravi prikljucak aktivan /s-video ili kabl/ kao i da bude podeseno Pal- b ili Pal-g :rtfm:

Ima vise mogucih uzroka:

1. Kao output na VCR koristis antenski izlaz, sto NIJE dobro.
Koristi video out izlaz u koji ubaci BNC konektor, ili koj9i vec treba.
Mozes koristiti i scart adapter za izlaz, ali moras da pazis koji je smer propustanja signala.

2. Mozda koristis Virtual dub pa ti se desi sl scenario: Ukljucis racunar, i kad upalis Vdub, imas sliku, ali vrlo losu i sa prgama.

Ne znam zasto se ovo desava, ali resenje je prvo startovanje powerVCR-a (tj sw koji si dobio uz graficku). Odes na capture, i trebaop bi da dobijes live preview.

Izadjes is programa i startujes vdub. Sad bi slika trebala da je normalna ;)

Sve to sam i probao upravo iz Video-out izlaza pozadi na videu (chinch). Probao sam ATi multimedia center i dobio sam normalniju sliku, ali sada je nastao drugi problem:

U trenutku kada se pojavi slika - bude skoro sva bela i za delic sekunde sve boje dodju na svoje mesto i tada je sve OK, medjutim nakon toga posle 2-3 sekunde se desi ponovo taj bljesak i onda opet slika umiri - i tako u nedogled...

Zna li neko sta to moze biti?

pokusaj da stavis najnovije ddrivere sa ATI sajta , ako ne pokusaj da deinstaliras sve sto imas vezano za grafiku /mmc, ati control panel , driver ,itd / , pa onda redom instaliraj sve , ali -kazem ti meni licno bolje rade stare verzije ATI MMC -/7.7, ili 8.1- ona radi izvrsno , dok 8.7 i 8.8 i meni prave probleme , obrati paznju pri instalaciji mmc da podesis pal-b i
Yugoslaviju kao lokaciju. cheers cheers

Ma, trebas da instaliras samo display driver, control center i wdm driver-e. Sto se mmc tice, ja ga nisam nikad ni instalirao

petkods je napisao(la):
Ma, trebas da instaliras samo display driver, control center i wdm driver-e. Sto se mmc tice, ja ga nisam nikad ni instalirao

pa kojim softverom si imao program tv-a i kakosi ga snimao na hard? :eye: :eye:

petkods je napisao(la):

Da, to sam prvo i uradio (najnoviji sa atijevog sajta) i tada sam dobio ono zbog cega sam se i obratio za pomoc (vidi u mom prvom postu). Kada me je ATi-jev MMC pitao za PAL itd... posle toga je slika dobra, ali je ostao problem sa konstantnim kvarenjem slike - svakih par sekundi slika bljesne, zatrese se, pa se zatim umiri i tako stalno...

Wizz je napisao(la):
...

Da, to sam prvo i uradio (najnoviji sa atijevog sajta) i tada sam dobio ono zbog cega sam se i obratio za pomoc (vidi u mom prvom postu). Kada me je ATi-jev MMC pitao za PAL itd... posle toga je slika dobra, ali je ostao problem sa konstantnim kvarenjem slike - svakih par sekundi slika bljesne, zatrese se, pa se zatim umiri i tako stalno...

meni recimo, uopste nece da radi MMC sa najnovijim atijevim drajverom - radi samo sa drajverom koji sam dobio sa karticom (disc), mozda je kartici crkao video in pokusaj ,ako imas mogucnosti da stavis za probu drugu karticu, mada bi trebalo probati i drugi tv ili video da se to ne desava zbog jacine signala koji dobijas od tv-a :wave;

Ne, video je sigurno OK jer je radio u mnogim drugim kombinacijama, TV nema potrebe da probam jer mi treba samo Video-IN... Izgleda da cu morati da trazim nekoga sa istom grafickom...

Vrh Dno