Šta je novo?

Ati Radeon 7500

gaca1bgd

Slavan
Učlanjen(a)
06.05.2004
Poena
309
Ima dva izlaza za monitor i izmedju njih tv izlaz.Na jednom Windows radi ok a na drugom boje nisu normalne.Moze li iko da mi pomogne??? :smash:

Pazi NIJE SVEJEDNO nesto a to je.....

...... jedan prikljucak za monitor je primarni a drugi je sekundarni. Sta to znaci? Moguce kombinacije su primarni monitor + tv ili primarni monitor + sekundarni monitor.

Moguca je kombinacija i sekundarni monitor + tv ali se onda na monitoru dobiju veoma cudne boje..... sto je kod tebe najverovatnije i slucaj.

PS: 3 dana mi je trebalo da ovo provalim a nigde ne pise 🙁

Meni je problem sto na prvom ne mogu da dignem Linux a na drugom gde mogu Windows ima cudne boje. :wall:

Ni ja nisam mogao da dignem Mandrake 9.0 sa Ati 7500. Nema sanse svi su se zalili na taj problem i jedino resenje kod malog broja kartica je bilo da se izvuce kablic (adapter) iz tv out-a. To je nekima resilo problem ali je takvih jako malo 🙁

Koliko vidim postavio si jos jedan tread sto je sasvim nepotrebno (mislim da se cak kosi sa nekim pravilima foruma). Koliko sam razumeo na jednom izlazu je slika OK a na drugom su cudne boje.

Da li si probao isti monitor i na jedan i na drugi izlaz ili su to bila dva razlicita monitora?

ati

Ma tek kasnije sam video da postoji taj forum u stvari sam tamo trebao da ovo postiram.Hvala ti probacu da skinem bez tog kabla. Isti je monitor Samsung 765 MB.A na Philips monitoru se normalno podigne.Sad jedino da ponudim nekom da se menjamo. :zgran:

zahvalnost

HVALA TI covece resio si me sedmomesecnih muka.Trazio sam resenje na 4-5
foruma i kod svakog ko nesto zna o racunarima.Dva puta sam nosio racunar
u servis i oba puta se Linux normalno dizao.Jedino sto su oba puta bili
Philips monitori i onda sam utripovao da je do toga.A nikako da se setim
da sam to parce kabla skidao.I ko za baksuz ga vracao kad dodjem kuci.Ne
znam kako da ti zahvalim ovo je nevidjeno cudo i glupost koja me razbijala.
HVALA TI :banana: :guitar: :,,: :banana:

Nazad
Vrh Dno