Šta je novo?

ATI Radeon 7500 LE

Dark

Čuven
Učlanjen(a)
22.06.2002
Poena
619
Moze li mi neko objasniti u cemu se razlikuju 7500 i 7500 LE ?
U poredjenju sa nVidiom gde stoji 7500-ka ?

Pozdrav!

Pravi Radeon 7500 bi u poredjenju sa Nvidiom trebao da stoji rame uz rame sa GF2 Ti. Razlika izmedju 7500 i 7500LE je prilicno nestandardna. Kod nekih modela je u pitanju nesto nizi klok (pravi Radeon je klokovan 290/460), dok je kod drugih u pitanju 64-bitna magistrala komuniciranja GPU-a sa DDR-memorijom (dosta gora varijanta). Ako ti u 3DMark-u daje oko 5000 poena i ako ima dobar 2D - svakako nije losa kupovina. U protivnom je u pitanju tezak krs. Kod ATI-a nikad ne znas sta si dobio dok sam ne isprobas :( :(

Da li postoji neko softversko "otkljucavanje" Radeona 7500 LE ?

valek je napisao(la):
Pravi Radeon 7500 bi u poredjenju sa Nvidiom trebao da stoji rame uz rame sa GF2 Ti. Razlika izmedju 7500 i 7500LE je prilicno nestandardna. Kod nekih modela je u pitanju nesto nizi klok (pravi Radeon je klokovan 290/460), dok je kod drugih u pitanju 64-bitna magistrala komuniciranja GPU-a sa DDR-memorijom (dosta gora varijanta). Ako ti u 3DMark-u daje oko 5000 poena i ako ima dobar 2D - svakako nije losa kupovina. U protivnom je u pitanju tezak krs. Kod ATI-a nikad ne znas sta si dobio dok sam ne isprobas :( :(

Ili malo zakinu na hyper Z-iju

Dark je napisao(la):
Da li postoji neko softversko "otkljucavanje" Radeona 7500 LE ?

www.rage3d.com probaj sa ovim programom. Podignes clok memorije i GPU-a (preporucljivo da se zakaci mali kuler na hladnjak). E sad hiper-z navodno moze da se otkljuca ovim programom ali ja ne znam gde (iskreno nisam se puno ni trudio da nadjem, posto slabo igram igre).

PozdraV

Da li se isplati?

Da li se isplati kupiti ATI Radeon 7500 le 64 DDR za 65e nov sa garancijom na 1 god. "unknown" proizvodjac... (made in china!?!)

Za te pare mozes naci 7500 bez LE !!!!!!!!!!(D)

Gde moze da se nadje?
Jel mi pricamo o novoj kartici?
Ajde ako neko zna gde i koliko stvarno bi mi znacilo!!!!!!!
vlada

Nemoj uzimati Made in China, pogotovo ne za te pare! Nikad ne znas kakva ce ti biti memorija (osim ako nadjes nesto odredjeno). Koliko sam dosad na netu video, preporucuju Gigabyte, Hercules i Club3D kartice. Nemoj ni Transcend ili Gigab. sa SDRamom... ko da si uzeo MX400.

A kako stvari stoje sa firmom "Power Magic".... jel te kartice ista valjaju?

Pocetnik sa ATI-jem ...

Odluka je pala. Radeon 7500 LE. Ne znam proizvodjaca, kartica je ljubicaste boje, dual hed ( 2 analogna izlaza za monitor ) i S-VHS izlaz. 64 Mb DDR-a.

Problemi :

1.) Da bi mi radio TV izlaz, monitor mora da bude ubacen u primarni izlaz, medjutim onda mi se racunar dize sa osvezenjem od 50 Hz ( izgleda uzasno ). To traje dok se ne ucita Win98. Posle je sve OK. Ako stavim monitor na secondary izlaz slika pri bootovanju je OK, ali ne mogu da koristim TV-Out. Ima li nekokvog resenja ( update BIOS-a kartice mozda ? ) ?

2.) Gde mogu da se nadju neke alatke za prepravku BIOS-a ?

Unapred zahvalan !boom

Re: Pocetnik sa ATI-jem ...

Dark je napisao(la):
Odluka je pala. Radeon 7500 LE. Ne znam proizvodjaca, kartica je ljubicaste boje, dual hed ( 2 analogna izlaza za monitor ) i S-VHS izlaz. 64 Mb DDR-a.

Problemi :

Unapred zahvalan !boom

I kakva su ti iskustva do sada sa doticnom?

sta si imao pre toga i jel se isplatila zamena?

Nazad
Vrh Dno