Šta je novo?

ATI problem

Jungo Fett

Slavan
Učlanjen(a)
26.09.2005
Poena
304
Radeon 9600XT

Reinstalirao sam drajvere. Stavio DNA. Nisu prepoznali graficku. OK, reinstalirao sam ih opet i stavio Omega. Sve je bilo ok ali sada kad god upalim komp windows mi prijavljuje da je pronasao nov hardware "ATI Radeon secondery"!? Prijavljuje da imam 2 graficke!? Ja je skinem u system device ali svaki put kad upalim komp desi se isto. Sve radi normalno ali me ovo opako nervira. Je l' ima neko neku ideju?
Hvala.

Poslednja izmena:
Jungo Fett je napisao(la):
..."ATI Radeon secondery"!? Prijavljuje da imam 2 graficke!?

Ne prijavljuje da ima 2 grafićke već da ima 2 "display"-a. Jedan je za monitor a drugi najčešće zovu "TV-Out" ;)
Moraćeš i za taj 2-gi da instaliraš drivere ("Have Disk" procedura) ili da ga disable-uješ iz Device Manager-a...
:wave:

heh na sta se zali ovaj Jungo :) da je meno samo taj probmelm sa ATI'jem...
e ljudi , imam i ja cudan problem sa spahire karticom
imam problem sa Video IN , slika je postala masna , leti , razmazana , a sve je radilo oko 3 mseseca totalno ok , posle intervencije u servisu rekli su mi da kartica kod nih radi ok, mislim Video In , dali mi nove katalyst drajvere za nju , ali isti problem :(
imam staru particiju WIN'a pre nekih 2 mseseca koju sam vracao i nece , probao sam svezu instalaciju sa ServisePackom 2 , opet isto , i bez njega samo sa drajverima opet isto , ako radi video in kod njiih u servisu sta moze kod mene da bude problem , ne znam sta da pokusavam vise , nemam ideja ...
kabl je sigurno ok kao i uredjaji koje kacim...ovo je zona sumraka , a treba mi moj video in , i need my DivX back!! :)

Sta ce ti na toj grafickoj omega drajveri, lepo stavi najnovije catalist i radice bez problema.

Poslednja izmena:
eh da je sve tako jednostavno , sad trenutno stoje omega drajveri ali sam probao bezuspesno razne kombinacije , na cistu instalaciju sam stalvljao catalyst sa fabrickog diska , pa onda novi Catalyst sa neta , i na kraju omega ali ama bas svi isto pokazuju , slika za video inputa nevalja... probao sam i posebne instalacije >NET framworksa i WDM capture drajvera za ATI , ali sve isto ... stvarno vise ne kontam , ostalo mi je da probam da odnesem racunar do komsije da probam eventulano neki jos uredjaj kod njega da zakacim ali to iz cistog sujeverja jel reciver i vodeo mi rade ok 100% , i onda ceo komp u servis opet i ako proradi kod njih , u sta mi je tesko da poverujem , onda mislim... nema dlaje...

na netu sam nalazaio neke forume sa slicnim problemom , uglavnom su se resavali sa specificnim kombinacijama instaliranja drajvera ili zamenom kartice... ja sam pokusao dosta toga ali ne radi , pa sam zato nasao za shodno da pitam ovde...

ajoj strasno ljudi !!
ovaj ATI sto mi je pravio probleme je bio pokvaren , tacnije kad sam im odneo drugi put u servis onda nije radio...
ali pazi sada...
da mi drug Tv FM tuner , Kworld , i meni radio ok kad je bio zakacen na satelitski reciver , i onda ga zakacim na video rekorder ( koji je stajao na kucistu ) , zakacio video out na video in tunera , preko cicnceva , kad je nesto puklo , zasmrdelo , varnici oko graficke kartice , odma sam ugasio i izvadio tuner , cip od Conexanta izleteo skroz napolje ,rascvetao se , srecom ostalo na kompu mi radi ... ajoj...prepo sam se da je sve prslo...

ljudi sta se desava , jel video rekorder mi je izgleda zapalio ATI a sad i Tuner , sta da radim , kako je to moguce , na njega nije bila zakacena kablovska na koju sam sumljao ranije ...
help !

pozdrav :trust:

....

i nevezano za ovu temu mogu da pitam nesto kratko samo , video sam ranije neku karticu PCI koja je samo Capture uredjaj , radi pretvaranje analognog signala u digitalni , snima mpeg , i kosta oko 10 Evra , ne secam se gde ima da se uzme , znacilo bi mi mnogo kad bi se neko setio , ubih se pregledajuci kataloge ...

Poslednja izmena:
SPEEDY_KG je napisao(la):
Mislim da je ima u pin-u .

au imam nekih kataloga krsh ali nemogu da skontam gde je to , a video sam u nekim novinama , samo sto nisam zapisao naziv kartice imalo je cak i ko je prodaje , sad nemogu nikako da nadjem...pfff...

To je neki leadtek WinFast VC100 XP i mislim da je ima u pinsoftu
Ali mislim da to neradi bas kao treba jer da vrdi necemu ne bi toliok kostala.

Nazad
Vrh Dno