Šta je novo?

Ati Powercolor 5770 Problem

Mulahmic

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2009
Poena
330
Pozdrav svima, naime u pitanju je konkretno problem sa igrom Starcraft 2. Posle nekog vremena mi se pojave vertikalne strafte i moram da restartujem racunar da bi radio normalno.
U drugim igrama tako reci radi normalno i samo je problem sa Starcraft 2. Da napomenem da mi se to desava na istom racunaru gde sam koristio tri ista primerka graficke kartice (u pitanju je igraonica) i uvek se isto desava.
Menjao sam RAM, napajanje, hard disk i uvek isti problem. Instalirani zadnji driveri, update Windowsa redovno radim (Windows 7 32bit) i vise sam izludeo. Ako neko ima neki savet molio bih da ga mi napise ispod. Hvala :)

Da nisu kao sivo bele vertikalne strafte dibljine oko 5mm?
Imam 5750 powercolor i desilo mi se isto dva puta nesto oko gta4!
Do cega je pojma nemam, ali mislim da me je to zezalo sa najnovijim drajverima, sad sa onim sto sam dobio uz grafulju, sve je ok.

Imao sam problema na početku sa Daimondovom HD5770 mada ih imam još uvek ali u manjoj meri negoli pre. Uglavnom problem se javljao kad sam desktopu i ne radim ništa (idle), slika se na momenat samrzne ali neposredno pre toga se pojave neki pravougaonici pa se zarcni ekran tj. uradi(restart) GPU i iskoči balončić da su drajveri prestali sa radom i da su se ponovo uspešno pokrenuli. To mi se dešavalo sa svim ATI drajverima koje sam instalirao počevši od 10.3 i tek sa 10.5 drajverima se situacija donekle smirila tako da nakon (abdejta) postojećih drajvera i trenutno imam 10.7 i sve radi ok u igri BC2 nemam nikakvih problema klizi sve kao i pre sa 10.5.

Moguće je da problem i nije do drajvera nego napajanje izgubi vrednost i napravi problem mada imam čifteka od 450W i nebi trebalo da se takve stvari dešavaju

Poslednja izmena:
Pitanje je koliko je taj chiftek star i koliko ima ampera na 12V grani :) Proveri da se graficka ne pregreva...

temperatura grafe je optimalna (temperatura je korektna) a i napajanje je novo tako da ne bi trebalo (smelo) da ima bilo kakvih problema sa napajanjem ali .... ako se problem bude pojavio još koji put verovatno ću ići na to da zamenim napajanje jer mi sve to deluje kao čist pad vrednosti (snage ili napona) koje dolazi sa napajnja na grafu i istog momenta se grafika štiti ponovnim pokretanjem za sad kažem radi sve ok

Skini cataliste 10.7a ili jos bolje 10.7b od 13. avgusta
http://www.downloadatoz.com/driver/...catalyst-10-7b-driver-download-available.html

Malo skrolaj dole.... Ja to stavio i radi super. Inace to je bio i bug u WOW-u da se graficka pregrejavala na LOGON screenu-u igre...

/console maxfps 60 i vozi !! Ovo pogotovo pomaze za one koji igraju na laptopu, jer FPS ne prelazi 60 Frejmova pa se sve manje greje. A i cemu vise ako nam monitori rade na 60 hz...
To je fix za WOW mozda radi i u starcraft

Nazad
Vrh Dno