Šta je novo?

ATI performans problemi u C&C G: Zero Hour

mLaki

Čuven
Učlanjen(a)
25.02.2004
Poena
680
Imam bartona 2500+, nf7s 2.0, 1 Gb ddr 400, on-board audio i Club3D Radeon 9700 Pro AiW (Catalyst 4.5). Ova grafička bi trebala da potera Zero Hour na maksimalnim detaljima pri 1024x768 (valjda je brža od gf2 mx400) ali kada izgradim bazu i naštancam jedinica igra počinje da usporava, i da zapinje, pomoću fraps-e kada zadam 30 fps-a game speed, on padne na ~20 fps-a kada sam iznad baze ili gomile jedinica, a kada zapinje frejm rejt pada sa 30 na 19 dole gore, pa onda skrolovanje zapinje. Da stvar bude gora kada oborim detalje na apsolutni minimum pri 800x600 dobijem 2 do 3 frejma fiše pri istim scenama a kada izgradim ~30 Tehnišna i krenem u raš na naeprijatelje igra počinje zapinjati i to žestoko, a da stvar bude gora na istom kompu i gf2 mx400 pri 800x600 sve na low ali teksture i particles na maksimum, raš sa 70+ Tehnišna ide glatko ko niko a isto setovanje sa ATI-jem predstavlja pakao od kočenja.
Da li su drjveri u pitanju, ili je do igre, ili je pak grafička kriva zato što je ATI-jeva?

Šta da radim? :wall:

Poslednja izmena:
Mislim da je do drivera, jer kod mene na Ati-u 9000 non ro ne secka, jedino kad nagruvem mnogo vojske, i helikoptera, i aviona, i sve....

Poz.

Neo_Matrix je napisao(la):
Mislim da je do drivera, jer kod mene na Ati-u 9000 non ro ne secka, jedino kad nagruvem mnogo vojske, i helikoptera, i aviona, i sve....

Poz.
Koje drajvere koristiš?

Catalyst Radeon Display Driver 3.2 (Windows 2000 XP) 7.84

Poz.

Ja imam Radeon 9000 Pro na 310/310 MHz, sa Catalystima 7-981 (ne znam koja je to verzija) i igram u 800x600, detalji na High, brzina igre na 40. Ništa ne secka. Uz to imam i 256 MB rama. Doduše, kad napravim npr. 30 tenkova onda mora da zapinje. Mislim da je to stvar do igre i da će sa 50-ak vozila seckati bez obzira na jačinu konfiguracije.

S druge strane, imaš loše napravljene non-official mape koje seckaju u svakom slučaju, whether you naštancovao or not. Skidao sam mape sa par kućica i rečicom, sve ostalo pustara i znale su da seckaju i to žešće, a ja imam komandni centar i bager! Znači, probaj sa drugim mapama, pa vidi...

Al kako da bedni gf2 mx400 sa 32 rama može da izdrži čak do 100 tehnišna u rašu na neprijatelja a 9700 pro nemože?

Ako ti je sa nV sve lepo radilo (kol'ko je moglo), a sa ovim Radetom neće, onda je problem do drajvera, directx-a, pregrevanja, tako nečeg. Uzmi stavi podešavanja u igri koja si koristio na staroj karti, pa vidi da li će da secka sa 100 "tehnišna". Mislim da neće. Probaj druge mape, umeju da budu uzrok, pogotovo one neoficijelne...

Jel si radio clean instal windows-a ili si samo ubo karticu u AGP slot i instalirao drivere?
kao sto kazes bio je MX u masini pre ATI-a pa ti verovatno to pravi problem

poz

Igra zapinje isto na bilo kojim setovima low ili ultra high, npr stavim 1024x768 sve na max i još 4xAA, poredim frejm rejt, isključim AA opet poredim frejm rejt, ostavim istu rezoluciju sve detalje spustim na apsolutni minimum, poredim frejm rejt i pazi, razlikuje se samo za 1 frejm, skoro za ništa. Dešava se da i mapa sa četri igrača npr El Scorcho, sa 1 AI-jem, posle nekih 30 min počinje žestoko da zapinje, FPS pada sa 30 na 5 FPS naizmenično. Uradio sam clean instal WinXP-a SP1 i definitivno se kartica ne pregreva jer +4 časovne sesije Far Cry-a na Very High teku veoma fluidno. Što se tiče drajvera probaću danas Cat. 4.6

P.S. Od mapa igram samo oficijelne, koje dolaze inicajlno uz igru, one custom mape i one što dođu uz peč 1.02 zadaju gadne probleme (igra zapinje posle 10 min igre, a to se dešavalo i na gf2 mx400).

Poslednja izmena:
Evo sada sam stavio Cat. 4.6 i isto igra ide lepo (game speed 40) i onda povremeno fps dropovi na 2-3 fps. Krajnje frustrirajuće i nervirajuće.

mLaki je napisao(la):
Evo sada sam stavio Cat. 4.6 i isto igra ide lepo (game speed 40) i onda povremeno fps dropovi na 2-3 fps. Krajnje frustrirajuće i nervirajuće.
Lepo ti ja kazem reinsatlacija Win-a! Salu nastranu, poslusaj savet. Jako zanimljiva stvar kod C&C Generals-a je to da kad napucam sve na max, dakle sve u 1024 x 768 najnizi fps se drzi oko 32-33 fps. Ovo je i na 5900xt i na 9800pro, sta ces losa optimizacija igre zavisnija je od CPU nego li od svega drugog. Da jos nesto, jako voli kes na procesoru, da ne poverujes.. Barton je na istom taktu brzi 10-15%!!!

Poslednja izmena:
E, koliko ja znam postoji path za ovu igricu koji je samo optimizuje, kako bi igrica manje seckala, jer ima jedna igraonica u kojoj jedva da secka (samo kad ima mnogo vojske), a kompovi su 1700+, Geforce MX440,...

Poz.

Ume Generals da bude cudan. Meni je na jednoj slabijoj masini bolje radio na medium nego na low podesavanjima.

Nazad
Vrh Dno