Šta je novo?

ATI novajlija

• Začetnik teme Začetnik teme a c a
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

a c a

Uticajan
Učlanjen(a)
04.11.2003
Poena
1,625
Moja oprema  
Laptop
HP 8570p
Mobilni telefon
Realme 8
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Posto sam se do sada drzao samo nvidie kazacu da sam kod nje menjanjem kartica samo jednu vadio, drugu stavljao, drajveri ostajali isti, ali sam i sa njima eksperimentisao kasnije po vasem savetu, ali i kad koja igrica to zatrazi. Poslednja kartica koju sam imao pre prelaska na ATI platformu je bila GF2 Titanium, skromna kartica, ali na jakoj masini (Epox 8RDA+,TB-B [email protected], 2x256MB DDR333) je lepo terala nove igre (dobro, koliko je mogla!) NFSU, COD, HALO,...
Reper ce mi biti NFSU jer sam nju prvu probao posle zamene kartica.
Lepo sam ocistio detaljno makinu od starih drajvera, umetnuo karticu (R9000 PRO), stavio 4.1, pa 4.2 kataliste i probao napredak.
Po hijerarhiji koju je Sasa namcor napisao R9000 pro je malo losija od GF3Ti200, znaci treba da bude dosta napretka u odnosu na GF2 Ti.
Ali NFS sa istim postavkama ide glatko pa svake 4-5 sekunde stucne.
Sta je sad ovo?
Odmah se setim programa koji se odvijaju u pozadini, mora da su oni, pa po prvi put zbog igranja iskljucim MBM i EZ Antivirus i igra proradi kako treba.
Da li je normalno da je ATI toliko osetljiv na pozadinske programe, kazem jer za GF2 Ti kao najjacu od prethodnih karti nikad nisam nista iskljucivao da bi se igrao. Gde gresim? I da li uopste gresim?
Morate priznati da bi bio veliki smor da kad god zelim da se igram poiskljucim MBM i EZ radi uzivanja, jer sa njima ne ide.
Iako ima napretka u odnosu na prethodnu kartu u 2D (a i u 3D), razmisljam da se vratim u protivnicki tim, jer ovakve stvari razvlace zivce na konopce.
Dajte sugestiju.

Nisi napisao na kojoj rezoluciji igras,mada ja jos koji dan cu imati Ati-ja ali nisaam imao takvih problema sa ukljucenim antivirusom i rezolucijom 1024x768 u full detalje!!!
p.s. kartica je R9200 sapphire vivo-128mb.
:cigar:

Poslednja izmena:
Pogledaj Games "odeljenje", cini mi se da je tamo bilo reci o tom problemu, i nekom patchu koji isti reshava...

Ista prica i kod mene. Imao sam MX460 koji nije "stucao" u NFS Underground-u i Ati Gigabyte 9000 Pro koji Stuca!
To sam objasnjavo time sto verovatno stara MX nije mogla da "vidi" neke efekte zbog DirectX 7, a Ati (kao Dx8.1) ih vidi, pa se sa njima muci, igra je prilicno zahtevna (mozda i ovo nije tacno). Ali nisam znao ovo sto telegram kaze. Ako nadjes taj patch, javi kako ide...

Ma ljudi skinite patch i sve ce ici glatko.

Nazad
Vrh Dno