Šta je novo?

ATi MSI RX3870 OC

MladenVR

Cenjen
Učlanjen(a)
09.06.2012
Poena
170
Pozdrav drugari. U pitanju je graficka sa ovog linka http://www.3dchip.de/TestCenter/2007/R3870/MSIRX3870.php

Kao sto vidite u odnosu na standardni 3870 ona ima za 25mhz povecan core clock. Medjutim, MSI Afterburner pa i ATi OverDrive pokazuju da je njen max clock 885Mhz.

Probao sam da idem na max 885mhz, medjutim posle par minuta u FurMark-u bi doslo do "Display driver stopped responding and has recovered" Takodje se to desava i pri smanjenju clock-a.

Interesovalo me je koliku ce temperaturu dostici GPU sa standardnih 800mhz i posle 5 minuta ona je bila na 84c. Zatim sam namestio clock na neku "sredinu" 850mhz i pustio FurMark i ove rezultata posle 10min.

1.jpg

Graficka ko graficka nije losa, s tim sto joj je kuler jako bucan. Do sada nisam imao nikakvih problema sa njom iako je znala da radi u igrama i po 12 sati bez prestanka (svojevremeno GTA IV). Juce joj je promenjena pasta (cooler master)

Takodje mozda je potrebno da napomenem da imam sledece kuciste http://www.codegenworld.com/showDetails.asp?max_id_search=11&min_id_search=22&pro_id_search=213 sa 2 standardna ventilatora.

Zelim vase misljenje, da li je FurMark merodavan sto se ovih rezultata tice, i da li je moguce da dodje do nekih nezeljenih posledica pri ovim klokovima?

Ma pusti furmark... pusti jedno 10/20 krugova crysis benchmark-a, i grejace se manje sigurno, i to ce ti biti neka realna slika radnih temperatura...

Pogotovo mojne da furmarkujes ako imas kinesko napajanje.
Inace ja ne bih ocovao tu kartu, u modernim igrama mozda dobijes 2fps i 20c vecu temperaturu, a leto je iza ugla.

Pogotovo mojne da furmarkujes ako imas kinesko napajanje.
Inace ja ne bih ocovao tu kartu, u modernim igrama mozda dobijes 2fps i 20c vecu temperaturu, a leto je iza ugla.

Ma ok, vuce me cista radoznalost. Ukoliko je stvarno toliko neprimetno kao sto kazes, vraticu sve na default ;)

Ma dobro, naravno da se podrazumeva da imam instaliranu igru. Probao sam benchmark na GTA IV posto trenutno to imam instalirano, mada i ne znam koliko je bas on merodavan za FPS. Mizerna razlika, 41fps sa 850mhz, 39 sa 800mhz.

samo radi obaveštenja (ili na romskom tupenavće ) , overdrajv limiti u katalist kontrol centru su GENERIČKI , što znači da ni u kom slučaju ne važe za svaku pojedinačnu karticu.

ako ti furmark (ili msi kombustor) puca na odr vrednostima , nema tu leba bez hardverskog voltmoda + profi aftermarket ladjenja.

a to je isuviše veliko peglanje za dva tri dodatna frejma jerbo je karticu već pregazio neumitni valjak vremena.

Vrh Dno