Šta je novo?

ATi ili nVidia???

neogeo

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
10.08.2002
Poena
770
Pomozite mi u ovoj dilemi. Da li da zadrzim PBA RADEON 8500LE(250/250) ili da uzmem ABIT GF4 Ti4200(250/250)??? Koja graficka po vama predstavlja bolje resenje i zasto???

Brza je gf4 definitvno, ali da li je bolje - ne znam.
Meni je recimo dovoljan i r7500 sada, a do pre par meseci mi je trebao r9700pro (npr) ili neki gf4 ti4400. Ne igram se vise toliko, a i ono sto igram radi odlicno na r7500.

pazi taj GeFoce je za 1-2 klase bolji (i skuplji) od tog radeona e sada ako uzimas polovne karte, cene bi mogle da im budu slicne u svakom slucaju glas za TI4200.....

Prvo i osnovno pitanje je sta ces da radis sa njima.
Drugo pitanje je koliko doplacujes.
Odgovori na ova dva pa cu/cemo i mi tebi:)

U principu nema svrhe. Sta god da radis ne verujem da ce ti trebati(f*k 3DMark i slicne stvari). Ako malo o/c karticu resices i pitanje nekih malo jacih igrica.
Ako nista ne doplacujes, onda MOZDA i vredi da uzmes Ti.

Pa koliko bi trebalo da doplatim to zna samo Paja, a zasto menjam ne znam ni sam. Imam utisak da je taj ABIT Ti4200 mnogo bolja stavar od mog radeta

betmen je napisao(la):
Imam utisak da je taj ABIT Ti4200 mnogo bolja stavar od mog radeta

Dobar ti utisak :mrgreen: .Abit Siluro je daleko bolja i brza karta od 8500 a pogotovo LE :mrgreen:

Prvo ti vidi sa sobom i predsobljem:)
Sala mala ali ti si upravo rekao "cini mi se" i "ne znam ni sam", dakle ja to ne bih radio osim ako nije u pitanju neka bas simbolicna suma...

poz

Dakle, osetices ubrzanje sigurno, pitanje da li ti je potrebno.
Pri tome, kartica je PBA, dakle sumnjam da je na nivou kvaliteta BBA modela, a ni ono LE joj ne ide u korist. Ovo pricam jer verujem da bi Ti4200 mogao da ima i bolju sliku od tog ATI-a. Pa ako ti je i to bitno, onda ti se i 30-40 doplate isplati

Pozdrav!

Siluro ima mnogo bolju sliku od tog Radeona koji je PowerMaic tako da bi se sa te strane zamena isplatila, ukoliko je sa druge strane kabla neki dobar monitor (a nije :) ). GF4 Ti je brzi i samo to. Mislim da je neki R9500Pro daleko bolje resenje ne samo zbog brzine (tu su negde) vec i zbog kvaliteta TV izlaza, kvaliteta video sadrzaja, kvaliteta 3D prikaza itd...A i taj 9500 je DirectX9 :) Ipak je GF4 Ti karta koja je izasla pre dve godine pa bij je ja licno kao takvu kupovao eventualno samo polovnu, jer mislim da ne vredi davati pare za novu...

betmen je napisao(la):
Pomozite mi u ovoj dilemi. Da li da zadrzim PBA RADEON 8500LE(250/250) ili da uzmem ABIT GF4 Ti4200(250/250)??? Koja graficka po vama predstavlja bolje resenje i zasto???

Ovo je takozvana dilema "drugog" reda. Prva je AMD ili INTEL. Vidi razliku u ceni (sada, ne kada je "izasao" 8500) i sve je jasno. Taj Abit se "bori" sa 9500pro, ane sa proslom generacijom.

delimir je napisao(la):
Siluro ima mnogo bolju sliku od tog Radeona koji je PowerMaic tako da bi se sa te strane zamena isplatila, ukoliko je sa druge strane kabla neki dobar monitor (a nije :) ). GF4 Ti je brzi i samo to. Mislim da je neki R9500Pro daleko bolje resenje ne samo zbog brzine (tu su negde) vec i zbog kvaliteta TV izlaza, kvaliteta video sadrzaja, kvaliteta 3D prikaza itd...A i taj 9500 je DirectX9 :) Ipak je GF4 Ti karta koja je izasla pre dve godine pa bij je ja licno kao takvu kupovao eventualno samo polovnu, jer mislim da ne vredi davati pare za novu...

Delimire , Betmen nije pitao za Radeta 9500pro ( ovo mi je bilo jako smesno dok sam pisao ) :) ali kad smo vec tu stoji sve sto si rekao ali stoji i da je skuplji od polovne GF4 barem za 60 evra sto nije malo.

Vrh Dno