Šta je novo?

Ati ili Nvidia za 3D modelovanje

smarac

Čuven
Učlanjen(a)
11.09.2004
Poena
660
Potrebna mi je informacija da li je bolje da uzmem ATI karticu ili neku Nvidiu za rad u CAD programima. Znam da je najbolje da uzmem Quadro ili Fire GL ali nemam para a i nema gde da se uzme kod nas :(. zanimaju me performanse u realnom radu sa 3D modelima, da li je neko imao takva iskustva ili mozda zna neki sajt na netu da je odradio test grafickih karti, primena se generalno odnosi na Architectural Desktop, ali takodje i rad u Inventoru, Mayi i slicno.

Zahvaljujem.

Drugim recima jos uvek je ati optimizovaniji za gammimg i filmove?

pa ja bih pre rekao da namerno ne spuštaju podršku za taj segment u široke narodne mase. Štite FireGL modele.

koristim 3ds max, nvidia je po meni, takodje, bolje resenje....plus sto postoji dodatna podrska u vidu nvidia-based pluginova za photoshop\max koji extra vrse posao....

Pa za normal mapiranje pre svega....
hehe...jonele ti bi bas sve da znas.... ;)

Poslednja izmena:
pa znam, ali to nije nvidia only plugin valjda, nego je poenta exporta u dds (ili koji vec) format, pa nije obavezno imati atijevu karticu u masini :)

Tacno, al kad je u pitanju preview u viewportu, onda nastaju problemi....kod mog ortaka na x800 max konstantno puca kad se chekira "dx9 preview" ili "cg preview" (koji je n-vidijin plug) u mat editoru.Najverovatnije da je u pitanju drajver, jer iako je najnoviji, nesto debelo baguje....
U principu, manje je smaranje sa nvidijom kad je to u pitanju....neke stvari su mi vrlo olaksane sa tom preview opcijom...

Aj sad drugo pitanje da li ce postojati primetne razlike u SLI modu ? tj stavljanje 2x 7300GT u par, da li ce to doneti primetna poboljsanja, u igricama da ali u programima za modelovanje ?

Hvala za odgovore na prvo pitanje :)

Poslednja izmena:
Sasa je pominjao da u directX modu 3dsmax-a, rade obe graficke (ukljuchio je onaj graph iz drajvera), ne znam da li je radio uporedo testove :)

hvala :)
Sasa nece da prica samnom :( pa cu to pogledati malo po netu :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno