Šta je novo?

ATI i NVIDIA

milanlj

Čuven
Učlanjen(a)
09.07.2000
Poena
619
Do skora sam imao GF4Ti4200 Leadtek i sada imam ATI RADEON 8500LE Hercules... Toliko sam citao o tome da je ogromna razlika pri pustanju divx na atiju i nvidiji, i da je ati za klasu iznad, ,medjutim divx izgleda identicno, sem sto su boje za nijansu jace na atiju. Znaci nista od onog antialiasinga sto navodno uklanja kocke pri pustanju divx-a. Jer to ja nisam nesto namestio kako treba ili sam corav :confused:
Monitor je dobar i trebalo bi da se primeti razlika ukoliko je ima...

Radeon LE je ( koliko se secam...) tkz. "osakaceni" Radeon, a Leadtek 4200 je jedna od najboljih NVidia kartica ikada...

Mislim, bas si nasao sta ces da poredis ! ctp; :beat:

Radeon LE je tzv. osakacen za po 25 MHZ na memoriji i na GPU brzinama i to sakacenje nema nikakve veze sa reprodukcijom DivX-a. Ono sto ima veze sa tim jeste proizvodjac. Build by, i od skoro Certified by Ati su se uvek hvalili time da imaju kvalitetniji 2d prikaz i TV out. A iskreno da ti kazem ti si prvi covek koji nije primetio razliku. Vodjene su polemike oko toga ovde, ali nije ni bitno. Ja znam da kada sam video GF3 Ti sam rekao da je slika super, a kada sam dobio 8500LE pao sam u nesvest koja je razlika. Subjektivno misljenje... cheers

Wakizashi je napisao(la):
Radeon LE je tzv. osakacen za po 25 MHZ na memoriji i na GPU brzinama i to sakacenje nema nikakve veze sa reprodukcijom DivX-a. Ono sto ima veze sa tim jeste proizvodjac. Build by, i od skoro Certified by Ati su se uvek hvalili time da imaju kvalitetniji 2d prikaz i TV out. A iskreno da ti kazem ti si prvi covek koji nije primetio razliku. Vodjene su polemike oko toga ovde, ali nije ni bitno. Ja znam da kada sam video GF3 Ti sam rekao da je slika super, a kada sam dobio 8500LE pao sam u nesvest koja je razlika. Subjektivno misljenje... cheers

E to stoji sve sto si rekao. A to sto je LE ocas se prepravi da bude full varijanta. I slika je po meni nebo i zemlja. Naravno na ATijevoj strani...:wave;

Wakizashi je napisao(la):

tvout nisam probao tako da ne znam. mislio sam konkretno na divx. Posto ima podrsku za video immersion II i uklanjanje onih kockica ali ja to nisam primetio...

TNT kartice su imale slabiji video playback. To je ispravljeno kod GF serije.
Kod ATI kartica nije svejedno da li su opremljene Teatre chipom ili ne.

U svakom sluchaju peglanje 'kockica' se da lako odraditi softverski (postprocessing).

Ja kad sam to tvrdio (da nista ne primecujem) svi su me pljuvali.

Mene isto zanima kako da uklonim kockice sa ekrana? Inace imam Leadtek A170 VIVO mx460. Da li se koristi kakav program ili...

Veyron je napisao(la):
Mene isto zanima kako da uklonim kockice sa ekrana? Inace imam Leadtek A170 VIVO mx460. Da li se koristi kakav program ili...

Pa u svakom codecu imaš tzv. postprocessing za to. Koliko ja znam to je jedini način. Neke kartice verovatno to znaju malo bolje da ispeglaju, ali je postprocessing ili CPU quality to šta će odraditi stvar.

Ako može... Ako je DivX loše urađen, onda ga bolje baci i kupi drugi za 50 ili već koliko dinara. Viđao sam filmove od 140 min na 1 CD u rez 720x360, i to rađeno u jednom prolazu. To je nemuguće da nema kockica pri svakom malo intenzivnijem kretanju. Primeri su Aliens i Excalibur od Bane DivX-a iz ranijih perioda.

Za smanjenje iskockanosti DivX-a imate (a mozda i ne, zavisno od verzije Catalyst-a) opciju FILM EFFECT. Ona pravi blagi "noise" efekat uz smanjenje iskockanosti. Ovako slika u filmovima podseca na stare filmove. Pokusajte pa procenite da li je to ok ili ne. Pored toga, ovaj efekat moze da se pojacava i smanjuje, mislim u 4 stepena.

Nazad
Vrh Dno