Ako ti je maksimalan refresh 60hz (a nije) onda ti ništa ne znači i 300fps. Kad kažem max refresh ne mislim na native rezoluciju koju ti najverovatnije držiš na svom monitoru. Uostalom tebi ništa nebi značilo 250fps jer ne znaš da igraš.
Ako ukljucim Vsync, onda imam max 60 fps-ova
Logično.
(sto je po tebi nedovoljno)
Naravno da je nedovoljno. Eto i drugi ti ukazuju na to.
ako iskljucim onda imam 100+ fps, a imam cepanje ekrana 🙂
Naravno. To je zato što najverovatnije igraš u native rezoluciji ili u nekoj koja ne podržava 75hz. Prema tome ništa ne dobijaš sa većim framerateom sem većeg zagrevanja grafičke. Tužno je kada čovek ne poznaje svoj hardver na kome igra.
Na krovove, izvan mape, na bandere, po terasama i na mnogo drugih mesta na koje ne možeš da se popneš ako nemaš preko 200fps. Ali veliki fps može da predstavlja i problem. Zapinje se od male ivičnjake. Na vacantu je nemoguće preskočiti ormariće pored wc-a... itd. Naravno masa ljudi ovo ne zna. Obični njuberi to ocenjuju kao cheat.
Ja sam cuo da ko koristi Voodoo graficke, moze do neba da poleti :d.
Humor na nivou 15ogodišnjaka.
@alex303
daj druze probaj na windows 7, pa javi ...
Ja već koristim windows 7 ultimate x64. Ne znam šta da probam ?
Al meni tearing mnogo smeta...
Stavi rezoluciju u kojoj monitor stvarno može da osvežava 75hz. Isključi V-Sync i uživaj u glatkoći bez tearing-a. Za Samsung 206BW ta rezolucija je 1152x864 i to izgleda ovako.
Al dzabe mi i 1000 fps-ova, kad mi je ping ~ 150 !
To nije nikakav izgovor. Promeni konekciju/providera ako si ozbiljan igrač
Neznam da li si na SBB-u ili ADSL-u, ali trenutno nama iz srbije najbolji je ping na Nemachkim serverima i na vecini Engleskih (negde oko 50-60 ping), a njih je i najvise. Do nedavno nam je na Madjarskim serverima ping bio oko 20-30, ali se nesto desilo tako da je tamo sad, uglavnom, katastrofa. Na Francuskim serverima ping nije tako los ali je prevelik lag tako da lagometer izgleda ko crvena taraba. Znachi, Shwaba je Shwaba kako god okrenes 🙂
Geografska lokacija servera nije toliko bitna. Bitno je koliko hopova ima od tebe do servera. Kakvog je kvaliteta internet konekcija na kojoj se server nalazi, na kakvoj je mašini server. A to da li je server iz francuske, nemačke ili mađarske je apsolutno nebitno. Vrlo lako može da se desi da na hrvatskom serveru imaš ping 100+ a na nekom kanadskom 60ms. Mnogo je faktora koji utiču na to. Geografska lokacija je samo jedan mali i potpuno nebitan podatak.
po slici se vidi da si sve poiskljucivao u grafici. Koja ti je rezolucija 600/400? Kako mos igrat tako? mora da su likovi ko cica glise:trust:
Dosta toga je u promodu po defaultu ugašeno i ne može se uključiti. Znači ili spuštaš detalje na low i igraš kao čovek ili budžiš grafiku na max i ne možeš nikoga da ubiješ.
I gde je bese u igri iskljucivanje Vsync-a
No comment
A zar onda ne bi bilo bolje da u multiplayer-u nemozes da imas vise od 60 fps pa lepo svi na istom da budu (bar vecina).
Server se može podesiti tako da ne može niko da uđe na njega ko ima
/seta com_maxfps 60 ili više. To bi onda bio genuine noob server.
Ovako ispade ako nemas baja komp nista od ozbiljnog igranja (ako vi to osecate pa je razlika strasna).
Na žalost to je tako. Brza mašina, veliki fps i mali ping su pola posla. Ostalo je skill. Ako samo jedan od ovih uslova nije zadovoljen odmah znaj da si inferioran od onog koji ispunjava sve gore navedeno.
Svaki cod koji izadje je odlicno optimizovan za razliku od nekih naslova, znaci za mase. I spominjete igraonice, pa zar tamo nije svaki komp skoro isti ako nisu svi identicni, kako onda da znaci razlika izmedju 250 i 60 fps kad su svi na istom. Opet samo kazem ne zelim nikoga da vredjam, ali ping mis i znanje prave razliku.😉
Ja evo mogu da ti garantujem da bi na bilo kom kompu u igraonici igrao kao najgori početnik dok se ne priviknem na mali fps, monitor i miša. A to je dugotrajan i bolan proces pogotovo kada dosta vremena igraš na mašini na kojoj sve ide kao podmazano. Ne možeš nikad suditi kako neko igra dok on ne sedne za mašinu na kojoj je uigran.
Nema sanse ja da dobijem stalni fps recimo 150.
Iskljucivao sam Vsync, iskljucio AA, Soften Edges.
Pa ako jos nesto iskljucim, igra ce lici na CoD 2 😀.
Fps mi je 100 - 110, padne ponekad na 90.
Bez custom podešavanja i spuštanja rezolucije teško da ćeš dobiti više od toga.
Ok, ovo se ne desava cesto... 😀.
Svima da se izvinim za moje postove koji su nekoga mozda omalovazavali, velika je razlika izmedju 60 i 150 framerate-a.
Dobro je da si napokon ukapirao. Isto tako se oseća razlika između tih 150 i 250 pa čak i između 250 i 400. Ali max fps nije toliko bitan koliko stabilan fps i što veći minimalan fps.
Gotovo sam siguran da sam ranije to isprobao, sa prethodnom grafickom, dakle nisam pricao napamet, ali sam ocigledno bio nesto lose odradio, kad ovakvu razliku nisam uocio.
Kao što rekoh. Ili si igrao u native rezoluciji ili si imao uključen V-Sync.
Pa *** ja sam imao (ne uvek) skorove skoro u rangu najboljih sa XP Toronto servera, a bio sam osakacen. Zju, sad su nahebali 😛.
Public serveri a pogotovo public TDM serveri nisu nikakvo merilo. Nemoj precenjivati sebe.