Šta je novo?

ATI HD5770 PROBLEM (?)

Murky

Slavan
Učlanjen(a)
13.12.2007
Poena
309
Pitanje za struchnjake?

Treba mi pomoc u vezi ove graficke kartice. Pre nje sam imao nvidiu 9600gt 512MB
i imao sam u CoD4 (multiplayer) od 170 do 250 fps. Sad sa ovom karticom koja je
mnogo brza imam isti broj fps, cak je i nesto manji. Desava se da mi na trenutak zablokira ulazak ili izlazak sa servera uz privremeni gubitak konekcije. Dok sam u igrici Task Manager mi pokazuje zauzece procesora oko 95%. Kuciste je otvoreno i dobro provetreno kulerima, ali i pored toga u idlu temperatura neide ispod 48c. Da li je moguce da sam kupio neispravan komad? Ili mi je procesor slab za ovu graficku???
Reinstalirao sam windows (XP sp3), najnovije driwere (9.12) i nista se nije promenilo...
Proc. je Athlon 64 5000X2 AM2, radi na 2,61GHz, ploca K9N 570,
2GB RAM 800MHz, napajanje realnih 600W.
Pre kupovine mi nekoliko njih rece da je moj procesor dovoljan za ovu graficku. Inace ja se u sklapanje konfe razumem ko Marica u k.k. :p

O cemu se ovde radi??? :wall:
Treba li jaci procesor ili je graficka mozda neispravna?

treba ti jaci cpu...tako sam ja isto pre jedno god dana prodao 3870 i on imap athlona 2x2ghz,a pre tog je imao 1650pro graficku i kad je testirao 3dmark dobio je tek nesto malo bolji rezultat sa 3870...

Sto ne instaliras Windows 7 ? Tu ces dobiti na drajverima na OS na svemu. Ja bih odmah sa tom kartom na Win 7. Bez razmisljanja. Javi.

Pokusacu i to, kao i bilo sta drugo, mada drugar ima istu karticu na XP-u, ali na mnogo jachoj mashini i u CoD4 mu neidu fps ispod 400. Pokusao bih da stavim nechiji 5770 u moju kantu pa da uporedim ili da stavim ovu moju graf. u nechiju jachu konfu, ali nazalost neznam nikoga ko bi da se glupira samnom :)

Pokusacu i to, kao i bilo sta drugo, mada drugar ima istu karticu na XP-u, ali na mnogo jachoj mashini i u CoD4 mu neidu fps ispod 400. Pokusao bih da stavim nechiji 5770 u moju kantu pa da uporedim ili da stavim ovu moju graf. u nechiju jachu konfu, ali nazalost neznam nikoga ko bi da se glupira samnom :)

a stace tebi toliki fps?:smash:i na kojim to podesavanjima imas taj fps?

60+ fps je cak i previse za neke igre...

Sto ne instaliras Windows 7 ? Tu ces dobiti na drajverima na OS na svemu. Ja bih odmah sa tom kartom na Win 7. Bez razmisljanja. Javi.

Pa da/ne.

Da : jer ce ti sigurno pc raditi brze uz Win7,tu nema diskusije...
Ne : Cod4 Multiplayer + PB ne radi! pogotovo na x86 platformama (neki su na x64 uspeli da rese problem) ali prosto u Cod4 pod win7 ,punkbuster non-stop puca i izbaciju iz igre,a ovaj problem nece ni biti resen,barem dok neizadje Sp1 za Win7,pa se ovi u PB i Activisionu ne nakane da pobrinu...

60+ fps je cak i previse za neke igre...

Pa da/ne.

Da : jer ce ti sigurno pc raditi brze uz Win7,tu nema diskusije...
Ne : Cod4 Multiplayer + PB ne radi! pogotovo na x86 platformama (neki su na x64 uspeli da rese problem) ali prosto u Cod4 pod win7 ,punkbuster non-stop puca i izbaciju iz igre,a ovaj problem nece ni biti resen,barem dok neizadje Sp1 za Win7,pa se ovi u PB i Activisionu ne nakane da pobrinu...

ja sam pucanje iz coda resio podesavanjem brzine venta u msi afterburneru.

Ljudi koji se bave gamingom verovatno znaju o cemu ja pricam i da fps-a nikad dosta (mada je u CoD4, u pro modu, u kojem se odigravaju klanski mechevi i lige poput CB-a, fps zakljucan na 250). Ja sam od izlaska CoD4 izdangubio preko 2500 sati u takvim mechevima. Znachi to je bolest i to ozbiljna! I sad ti zakljuci sam zasto neko juri toliko fps-a...pa bolestan je druze, i to ozbiljno

ima nas svakakvih:,,:

Nema problema sa pb na win 7, provreno radi Cod4 i Cod2 cak i Far Cry2. Mada nije ovo tema. 250 frejma imas zato sto si sigurno podesio max 250 u opciji, tj serveri na promod-u imaju ogranicenje na 250 fps. Zar je to malo. Opusteno, radi ti sve extra 100%.

:trust:

Nema druge... kupijem ovih dana E7500 i Asus P5Q SE2 pa cu da probam onda. Naravno instaliracu i Windows 7...
Valjda ce onda raditi kako treba, a u svakom slucaju javicu ovde sta se desilo
:rtfm:

Ljudi koji se bave gamingom verovatno znaju o cemu ja pricam i da fps-a nikad dosta (mada je u CoD4, u pro modu, u kojem se odigravaju klanski mechevi i lige poput CB-a, fps zakljucan na 250). Ja sam od izlaska CoD4 izdangubio preko 2500 sati u takvim mechevima. Znachi to je bolest i to ozbiljna! I sad ti zakljuci sam zasto neko juri toliko fps-a...pa bolestan je druze, i to ozbiljno

ima nas svakakvih:,,:

Sve preko 60fps ti je apsolutno nepotrebno (ispravi me ako gresim). Zar fps nije vezan za refresh rate monitora? Tebi je bitniji ping od fps-a.

Sve preko 60fps ti je apsolutno nepotrebno (ispravi me ako gresim). Zar fps nije vezan za refresh rate monitora? Tebi je bitniji ping od fps-a.

mozda u singleplayeru, ali u MP sa 60 fps vec "padas u crveno" i jedva da mozes da se kreces po mapi kako treba, a jos kad upadnes u dim i kad pocne pucanje na blizu nema teorije da "ubijes" ikog. probaj...

to ne vazi za igrice tipa CS i CoD koje se igraju online...da si rekao 120 pa da se slozim al kao sto on rece ne mozes lepo da se kreces i da kontrolises recoil. isto iskustvo hiljade sati :p samo cs ne CoD :p

[offtopic]To su gluposti. Kao i ona čuvena da ljudsko oko ne može da registruje više od 30fps.

Razlika se itekako oseća između 30, 60, 125, i 250. Svaki iskusniji igrač to jako dobro zna. Što veči fps to bolje. A jedan od razloga zbog koga je fps u promodu ograničen na 250 je taj da neko ko ima ultra nabudženu mašinu nebi bio u velikoj prednosti u odnosu na onog ko igra sa 250 ili manje. Maksimalan FPS nije toliko bitan koliko stabilan fps. Džabe 250fps po nekim mestima na mapi ako ti na velikoj ekspanziji terena gde su neprijatelji i dim fps padne na ispod 120. Minimalan fps je mnogo bitniji od maksimalnog.[/offtopic]

Back to topic.

Procesor je slab Mur. Kupuj ti taj c2d malo ga klokni i na konju si. Inače sad sam malo gledao na netu. Za 5770 sa refernetnim hlađenjem te temperature su ok.

Evo pogledaj. http://www.hardocp.com/article/2009/10/12/amd_ati_radeon_hd_5770_5750_review/7

mozda u singleplayeru, ali u MP sa 60 fps vec "padas u crveno" i jedva da mozes da se kreces po mapi kako treba, a jos kad upadnes u dim i kad pocne pucanje na blizu nema teorije da "ubijes" ikog. probaj...

Joj ne lupajte ljudi, ja igram CoD4 MP od kad je izasao.
Kojih bre crnih 200+ frejmova, al ste vi izgubili kompas.
Stabilnih 60 je sasvim dovoljno.
Neko vec rece, PING JE KLJUCAN, mojne babe i zabe da mesate.
Mozes da imas 250 frejmova u sekundi, ali ako ti je ping >100ms, u debelom si zaostatku u odnosu na nekoga ko ima 60 frejmova u sekundi, a ping 50ms ;).

Ne znam za CoD, ali u CS-u razlika izmedju zakucanih 60fps-a i zakucanih 100fps-a je OGROMNA :) i svako ko malo duze igra tu igru, ili kao "neko" od beta verzija ce to potvrditi. Naravno da je ping bitan ali ne i bitniji od FPS-a jednostavno to su dve najbitnije stvari za online gaming.
No :) inaf sa of topikom :)
Murky mislim da ti je sve receno :) taj procesor ti je usko grlo

LC-ovih 600W su realnih 500W ali u svakom slucaju nisu za bacanje.:p

Ne kupuj Asus SE ploce jer su osakacene.:wall:

U redu prihvatam ocene za napajanje i plochu, ali daj neki argument (test ili nesto tako) ili to govoris onako, cuo si pa...

Mozes da imas 250 frejmova u sekundi, ali ako ti je ping >100ms, u debelom si zaostatku u odnosu na nekoga ko ima 60 frejmova u sekundi, a ping 50ms ;).

Igras li u nekom clanu CoD4 multiplayer? Ako igras trebalo bi da se znamo obavezno. Ako ne onda neznas o cemu sam govorio u vezi fps-a. Lepo su to objasnili i alex303 i donworkinson. U svakom slucaju to i nije tema...

SE je skracenica za Special Edition, kod nas u narod cuveno Slow Edition. :D

Special Edition su oskrnavljene ploce u nekim funkcijama ili fizickim delovima u odnosu na njegovog jaceg brata.

Sve ispod 200fps je otežano igranje. Da imaš iskustva i da si toliko naigran koliko se hvališ nebi lupetao takve gluposti.

Super. Ti onda igraj sa svojih stabilnih 60 i uživaj. A nas poremećene i glupe pusti da jurimo što veći fps bez ikakvog razloga.

Kako se ping našao u celoj ovoj priči mi nikako nije jasno. A i gde si ti video da mi brkamo ping sa fps-om. Ping u ovoj temi nema šta da traži. Svi mi podrazumevamo da je ping <50ms bez gubitka paketa. Prema tome ne vidim što uopšte to spominješ ??

Hvala što si to podelio sa nama, ali to nema nikakve veze sa temom. Još si stavio tog wink smajlija kao da si sa nama podelio neku neprocenjivu tajnu.

mene jako interesuje kako da moj dve godine star 22" 226bw lcd samsung nateram da radi na 250 frejma ?
s obzirom da i ja vec dugo igram fps-e voleo bi da i ja imam prednost, a ovaj moj se zakucao na 60fps i nemrda.

:type:

Vsync iskljucis, nadji u opcijama igre ili preko Control Panela graficke (za Ati CCC, za Nvidia - Nvidia Control Panel :)).
Al cepanje ivica, to moze itekako da zasmeta pri pucanju...

Tearing (ili cepanje ivica kako ga ti "stručno" nazivaš) se izbegava tako što se setuje rezolucija u kojoj je osvežavanje 75Hz ili veće. 250 fps u 60hz je apsolutno beskorisno. Pored V-Sync-a to je jedan od razloga što niko ne primećuje razliku.

Tearing (ili cepanje ivica kako ga ti "stručno" nazivaš) se izbegava tako što se setuje rezolucija u kojoj je osvežavanje 75Hz ili veće. 250 fps u 60hz je apsolutno beskorisno. Pored V-Sync-a to je jedan od razloga što niko ne primećuje razliku.

Legendo, tearing znaci cepanje.
Moras ti jos mnogo da rucas spanaca... :).

A sta cemo sa nama kojima je max osvezavanje 60Hz :) ?

Vama je sve jedno.

Ja sam probao 4870 kod prijatelja na gigabyte-ovu 570-ticu. To je SLI ploca. On je koristio vistu nVidia edition. Znaci specijalna za nVidia grafike. Probali smo Cod4. Imao je oko 110,120,170 frejmova. Retko preko 200.Sa 9800GT je imao vise frejmova. Rekao mi je da se neki likovi penju na krovove zato sto imaju veci fps. I on ne moze zbog manje fps-a. Zato me je i poterao da odnesem kartu kod njega. Kao sto vidis, 4870 se pokazala losije nego 9800. Sto naravno nije do kartice vec:
1. Vista nVidia edition. Instalirace Windows 7 pa cemo ponovo probati.
2. ATI GPU na Cip set 570 SLI.
Trece nema, bar bih ja reko, jer kod mene na racunaru iz opisa CoD4 ne menja fps, 250 max limit.

Nazad
Vrh Dno